Hári János újabb gólt lőtt

 

A HIFK idegenben győzött a KalPa ellen. Széligék és Vasék már továbbjutottak a francia ligakupában, Gőz Balázséknak sokba kerülhet a szezon eleji adminisztrációs baki.

A finn élvonalban a HIFK a KalPa csapatához látogatott. Hári János nem sokat teketóriázott, az ötödik percben vezetést szerzett a vendégeknek. A második harmad negyedik percében légióstársa, Corey Elkins megduplázta az előnyt, ami már befoghatatlannak bizonyult a KalPa számára. A hazaiak az ötvenedik percben ugyan egy gólra felzárkóztak, kiegyenlíteni azonban nem sikerült, maradt a 2-1-es HIFK-siker. Hári +1-gyel zárt, a gólja megtekinthető ezen a linken. A jellemzően harmadik soros centerként kezdő Hári János 7 meccs után 2+1 pontnál tart, csapatából csak két játékos lőtt több gólt, ugyanakkor +4-es mutatója a legjobb a HIFK-ben.

A francia ligakupa keddi fordulójában nem volt jó napja a magyarokkal felálló csapatoknak. A bajnokság után ebben a sorozatban is kikapott a Briancon az ősi rivális Grenoble-tól. Széligéknek gyorsan el kell felejteniük a keddi kisiklást, melyen 8-1 arányú vereséget szenvedtek. A meccs hőse a tavaly még a Briancont erősítő kanadai csatár, Toby Lafrance volt, aki egymaga négy gólt lőtt. Szélig két kapott gólnál volt a jégen. A hazai szurkolókat nyilván mérsékelten vigasztalja, hogy semmilyen tétje nem volt már a találkozónak, a két bajnoki címért is versenyben lévő csapat toronymagasan vezeti a csoportját és fordulókkal ezelőtt kivívta a továbbjutást.

Hasonló helyzetben várták a keddi összecsapást Angers-ban, ahol a Vas Jánossal felálló Rouen vendégszerepelt. A csoportelsőségről döntő találkozón nem sikerült megfelelő koncentrációs szinten játszani a már továbbjutott két csapatnak, aminek 70 perc góltalanság lett a vége. Végül büntetőkkel nyert a hazai csapat 1-0-ra. Sokba kerülhet a szeptember eleji adminisztrációs hanyagság a Morzine/Avoriaz-nak. A csapat illetékese nem intézte el időben jónéhány játékos játékengedélyét, így meglehetősen foghíjas sorokkal álltak fel az egyébként nem világverő Chamonix ellen. A 10 csatárral és 5 hátvéddel felálló csapatban akkor Gőz Balázs sem játszhatott, ki is kaptak 6-2-re. Márpedig ezek a pontok nagyon hiányoznak most a Morzine-nak, ugyanis a csoport első két helyezettje, a Dijon és a Chamonix kedden hosszabbításos meccset játszott Dijonban, amit végül a hazaiak nyertek, de a Chamonix is szerzett egy pontot. Ez azt is jelenti, hogy az utolsó forduló előtt Gőzék lemaradása két pont a továbbjutást érő második helytől. Jövő hét kedden hazai pályán kell legyőzniük a Chamonix-t, mégpedig 6-2-nél jobb gólaránnyal.

Cimkék: , , , , , , , , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 2-3 BVÉGE
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
május 3., péntek
VB 19:30 HUNITA 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum