Senki nem akar leszakadni

   

Pénteken este héttől a szezonban már másodszor kerül sorra a magyar jégkorong örökrangadója. A Ferencváros Pesterzsébeten fogadja az újpestieket. Mindkét csapatnak nagy szüksége lesz a pontokra, hiszen a zöld-fehérek egy balszerencsés, pont nélküli erdélyi túrán vannak túl, a lilák pedig eddig mindössze egyetlen pontocskát szereztek a teljes idényben. Az eddig látottak alapján a ferencvárosiak hajtós, stílusos csapatot építettek, amelyben akad néhány figyelemre méltó teljesítmény is, így például a 26-ossal játszó Ojanené, aki rendszeresen remek kézzel lövi ki a sarkokat vagy a kapuvasak melletti szabad helyeket. Az újpestiek legnagyobb gondja jelenleg a góllövés. A mérkőzésenkénti egy lőtt gólos átlag legalábbis aggasztónak nevezhető. Valószínűleg egy erős első sor, néhány húzóember hiányzik a csapatból leginkább ahhoz, hogy a pontok az eddigieknél nagyobb ütemben gyarapodjanak. Állhatna a csapatok akárhogy, a fővárosi derbin csak a győzelem elfogadható mindkét fél számára, és ennek nyomatékot ad az is, hogy egyikük sem szeretne teljesen leszakadni az előttük állóktól.

ftcute-MLA_4279_resize

Fotó: Mudra László

A zöldeknél nem túl jók az előjelek. “Sérüléshullám tizedeli a csapatot – áll a Ferencváros előzetesében. – Borbás Gergely térdére Piszarenko esett rá egy bodicsek után úgy, hogy a támadó keresztszalagja bánta, így rá hosszú kényszerpihenő vár. Rickard Eriksson jobb oldali csípője és combja nem száz százalékos, Mestyán Istvánnak pedig a lába gyulladt be. Andreas Lindquist bokájára kapott egy lövést, így ő két napig nem tudott korcsolyát húzni.” Ettől függetlenül csak a győzelem lehet elfogadható a hazaiaknál, ha szeretnének látótávolban maradni a playoffért versenyt futó csapatokhoz képest.

“A Fradi ősi riválisunk – kezdte az esélyek latolgatását Ancsin János –, sokszor elmondtuk már, hogy bármilyen csapattal áll fel a két együttes, az egy háromesélyes mérkőzés. Remélem jobb eredményt érünk el, mint a múltkori 1-6-os vereség során, természetesen szeretnénk nyerni.

Szeretnénk már megmutatni azt, hogy ez a csapat nem arról híres, hogy nem tud gólt lőni. Idén elég rosszul kezdtünk, lassan be kéne bizonyítanunk, hogy azért velünk is számolni kell.

Sérültjeink, betegeink egyaránt vannak, holnap derül ki, hogy kik tudnak játszani közülük. Sajnos elkapta a csapatot egy betegséghullám is. Vannak olyanok, akik csak két-három edzésen vannak túl.”

Ferencváros–UTE 5-2

   

Továbbra sem megy jól a góllövés az újpestieknek, így törvényszerű volt a zöld-fehér győzelem.

Bár komolyan küzdött a mérkőzés elején az UTE, az első harmad felénél Ojanen és Vaszjunyin passzából az idén remek szezont futó Sijka megszerezte a vezetést a Ferencvárosnak. Kisvártatva ő ülhetett ki a büntetőpadra, de nem sikerült élniük a lehetőséggel az újpestieknek. Nem így a ferencvárosiaknak, akik Coleman kiállítása alatt a tavaly még a liláknál játszó Pál Zoltán révén növelték az előnyüket.

FTC-UTE_DSC_0903-sml

Fordulás után az első említésre méltó esemény Sommer kiállítása volt, amelyet majdnem sikerült kivédekezniük az újpestieknek, ám 3 másodperccel a büntetés letelte előtt Mestyán kihasználta a létszámfölényes helyzetet. Nem sokkal később érkezett a második vendég emberelőny is, de ahogy az első harmadban, úgy ezúttal sem sikerült a gólszerzés, mi több, az sem látszott, hogy az UTE képes lehet a fordításra.

A harmadik harmad gyors hazai góllal kezdődött, ezúttal a finn Potila volt eredményes. A 44. perc végén Pál Zoltán ellen ítéltek büntetőt, amelyet a sértett Pichler értékesített. Tíz perccel később egy civakodás miatti kiállítás alatt Fekti Ádám is betalált, két gólosra szűkítve a hátrányt. Az utolsó percekre Fekti Bálint megpróbálta lehozni a kapust is az egyenlítés érdekében, de a kísérlet rosszul sült el, Vaszjunyin talált az üres kapuba, ezzel beállítva a végeredményt.

Fontos győzelmet arattunk

   

Edzői nyilatkozatok az örökrangadót követően.

Dobos Tamás (Ferencváros Budapest ESMTK): “Végig domináltunk, a kezünkben tartottuk a mérkőzést. A harmadik harmadban kicsit könnyelműen játszottunk, az UTE egy büntetővel szépített. Fontos győzelmet arattunk. Gratulálok a csapatnak.”

Ancsin János (UTE): “Amíg nem tudunk gólt lőni, addig nem fogunk nyerni mérkőzéseket. Két harmad előnyt adtunk a Fradinak, ez túl sok volt ahhoz, hogy visszajöjjünk a meccsbe. Gratulálok az ellenfélnek.”

Erste Liga, Pesterzsébet Jégcsarnok , 200 néző. Játékvezetők: Mayer, Haszonits, Vas, Székely.
Meravy: 93,9% (Budai)
K
Pleszkán: 90,5% (Hajek)
Lindquist, Mestyán, Horváth D., Berta, Kiss
1
Maklári, Zalavári, Virág, Coleman, Németh
Géczi, Ölander, Potila, Pál, Dancsfalvi
2
Horváth A., Sommer, Farkas, Dömötör, Fekti
Lévai, Lencsés, Sijka, Vaszjunyin, Ojanen
3
Vecaj, Dorner, Kovács, Sweeney, Pichler
Hegyi, Wéber, Nagy L., Fodor Cs.
4
Grigors, Jankovics, Ódry, Papp
Dobos Tamás, Hakan Nygren
E
Fekti Bálint, Baróti Zsolt
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
1-0 10:16 FTC Sijka Ojanen Vaszjunyin
2-0 17:22 FTC PP Pál Potila Dancsfalvi
3-0 25:05 FTC PP Mestyán Berta Kiss
4-0 41:30 FTC Potila Pál Géczi
4-1 43:59 UTE PS Pichler
4-2 53:25 UTE SH Fekti Pichler
5-2 58:54 FTC EN Vaszjunyin Ojanen Sijka
42 Kapura lövések száma 33
16 Kiállításpercek 20

Az FTC–UTE képei

 

Az örökrangadót ismét a zöld-fehérek nyerték.

Cimkék: , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT ÉLŐ
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
május 3., péntek
VB 19:30 HUNITA 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum