13/13: Meg tud-e újulni a Buffalo?

 

Október elsején az NHL-ben is elkezdődik az alapszakasz. Október elsején az NHL-ben is elkezdődik az alapszakasz. Felvezető sorozatunk befejező része, tizenharmadik kérdése.

Az nhl.com összeszedte azt a 13 legfontosabb kérdést, amelyekre az előttünk álló szezon választ fog adni. Egyenként ismertetjük ezeket a kérdéseket, illetve a lehetséges válaszokat.

Mi várható az újjáalakuló Buffalóval?

A Sabresnél egyértelműen elkezdődött egy új csapat építése. Ezt jelzi, hogy a 2013-as trade deadline idején megváltak a Jason Pominville, Jordan Leopold, Robyn Regehr hármastól és folyamatosan napirenden van a csapat két legnagyobb ászának, a Ryan Miller, Thomas Vanek kettősnek az elcserélése.

Az új korszakot jelzi az is, hogy Darcy Regier general manager nem mozdult rá egy sztárjátékosra sem a holtszezonban, inkább a fiatalok beépítését célozta meg. A Buffalo elmúlt két évének elit prospectjei Mihail Grigorjenko, Rasmus Ristolainen, Zemgus Girgensons hármas az elkövetkező szezonban valószínűleg bemutatkozik a nagyok között és ha hinni lehet a pletykáknak Ron Rolston vezetőedző 12-15 perces jégidővel számol velük kapcsolatban.

A fiatalítás azonban nem lehet teljes, amíg a fent említett két játékos Miller és Vanek helyzete nem tisztázódik. Előbbi 2010-ben Vezina-díjas volt, vagyis a liga egyik legjobb kapusa, utóbbi pedig a mezőny egyik legjobb góllövője, aki már kétszer elérte a 40 gólos határt. Regier nem lesz könnyű helyzetben, akár cserél, akár aláírat. Miller több mint hat, Vanek még ennél is többet, hét millió dollár felett tesz zsebre évente, ráadásul mindkét játékosnak 2014-ben jár le a szerződése, tehát egy új kontraktus esetén Regiernek alaposan bele kell majd nyúlni a pénztárcába. Ha cserélni akar, akár fiatalokra, akár draftjogokra nyilván megkéri majd az árát, kérdés talál-e olyan managert, aki hajlandó lesz megfizetni őket.

Összegzés: Jövőre lesz hely bőven a sapka alatt Buffalóban, jelen állás szerint valamivel több mint 35 millió, így 15 millióval számolva a két játékost marad egy húszas. Ezt a pénzt viszont 10 játékosra kellene elosztani UFA-ra és RFA-ra vegyesen, ami már nem hangzik olyan jól. A legvalószínűbb, hogy az Buffalo kivár az olimpiai szünetig és a szerepléstől függően dönt a megtartásukról vagy elcserélésükről.

Cimkék: ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT ÉLŐ
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
május 3., péntek
VB 19:30 HUNITA 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum