Újrakezdheti a pontgyűjtést az Érsekújvár

   

A harmadik helyen álló csapat a MOL Liga pénteki fordulójában az UTE-t fogadja, így az utolsó helyezett ellen hazai pályán köszörülheti ki az erdélyi túrán szerzett csorbát.

Kijelenthetjük, a felvidéki egyesület villámrajtot vett a MOL Ligában, hiszen az első öt mérkőzéséből négyet megnyert, a maradék egyen pedig csak hosszabbításban kapott ki. Ez a sorozat tört meg az elmúlt hétvégén, amikor erdélyi túrájukról úgy tértek vissza Lubina mester tanítványai, hogy a megszerezhető hat pontból egyet sem sikerült hazavinni. Ennek köszönhetően a csapat visszaesett a harmadik helyre a tabellán. A pénteki fordulóban az utolsó helyezettet fogadják.

UTENZA

Fotó: Mudra László (jegkorongblog.hu)

Azt az UTE-t, amely felemás héten van túl, hiszen Miskolcon sikerült kiharcolni a hosszabbítást, és ezzel megszerezte első pontját a csapat, azonban az ettől remélt lendület valahogy nem ragadt át a hétfői, Ferencváros elleni rangadóra, ahol simán kikaptak 6-1-re. A liláknak egyelőre nem sikerült közelebb férkőzniük versenytársaikhoz. A szurkolókat főleg a kevés lőtt gól bántja, ami érthető – 8 meccsen 8 lőtt gólnál tartanak –, ugyanakkor ha megnézzük az eddig lejátszott 8 meccsük forgatókönyvét, akkor az látszik, hogy legtöbbször a mérkőzés felénél fogyott el a levegő, az ellenfelek több alkalommal a 25–35. perc között lőttek akár 2-3 gólt is, tulajdonképpen eldöntve ezzel a mérkőzést. Ha ezt a periódust sikerült stabilizálni, mint például a Miskolc ellen legutóbb, vagy hazai pályán a Brassó ellen, akkor tudtak versenyben maradni.

Ladislav Lubina (vezetőedző, HC Nové Zámky): ”Sajnos a múlt hét nem az elvárásainknak megfelelően sült el a számunkra, pedig a srácok jól fel voltak készítve, úgy a Csíkszereda, mint a Brassó ellen. Az újpesti gárda fantasztikus meccset vívott a Miskolci Jegesmedvék otthonában, és ez azt mutatja, hogy meccsről meccsre javul a formája, úgyhogy mindenképpen komolyan kell vennünk a találkozót. Nekünk a múlt heti vereségeink után nem lesz olyan egyszerű újra formába lendülni. De megteszünk mindent azért, hogy hazai pályán megtartsuk veretlenségünket, nem szeretnénk osztogatni a pontokat. Remélem, hogy a pénteki meccsünkre szép számban kilátogat a fantasztikus érsekújvári közönség, és ezzel mint hatodik játékos hozzásegít minket egy jó eredmény eléréséhez.”

Ancsin János (vezetőedző, UTE): ”A legfontosabb most mentálisan összeszedni a csapatunkat, mert úgy gondolom, hogy az utóbbi mérkőzéseken főleg a kellő akarat és a küzdeni tudás hiányzott. Ha ezt meg tudjuk oldani, akkor a játékunk is jobb lesz és jobb meccseket tudunk játszani akár a MOL Liga két legerősebb csapatával is, akikkel pénteken és kedden mérkőzünk. Még nem tudjuk, sérültjeink és betegeink közül kik fognak felépülni az előttünk álló találkozókra, ezért összeállításunk képlékeny.”

Érsekújvár–UTE 4-1

   

Az UTE nem tudta megszorítani a liga egyik legjobb csapatát, sima vereséget szenvedett.

Hamar kettős hátrányba került az UTE, hiszen a 2. perc végén Jankovics, a 3. perc közepén Virág Csaba szabálytalankodott. Az előnyeivel általában amúgy is jól gazdálkodó felvidéki csapat ezt nem is hagyta kihasználatlanul, a negyedik perc közepén Kowalczyk góljával megszerezték a vezetést. Az előnyt Marek Uram duplázta meg a 9. percben. Innen mintha kicsit hátradőlt volna az Újvár, ami elsősorban a rengeteg szabálytalanságban öltött testet. A következő 17 percből összesen 12-t játszottak hátrányban, nem is sikerült tovább nüvelniük az előnyt. Sőt, már-már úgy tűnt, hogy a többnyire kritikus középső játékrészt kihúzza kapott gól nélkül az UTE, amikor Bereczki utolsó emberként bottal akasztotta Dubecet, aki be is lőtte a megítélt büntetőt. A záró harmadban maradt a hazai fölény, ami az 51. percben érett góllá, Ruzicka volt eredményes. A végeredmény az első gólját szerző Horváth András állította be az 56. percben, kettős emberelőnyből.

Egy lőtt góllal ritkán lehet nyerni

 

Az Érsekújvár csak a győzelemnek örült az UTE-vel játszott meccs után.

Ladislav Lubina (vezetőedző, HC Nové Zámky): ”A romániai két meccsünk után végre újra nyertünk, ennek örülünk, de a látott játéktól nem vagyok boldog. Bízom benne, hétfőn sokkal jobban teljesítünk a DAB otthonában. Ismét nagy köszönettel tartozunk szurkolóinknak, ők voltak a hatodik ember a jégen.”

Ancsin János (edző, UTE): ”Mentálisan egyre jobb állapotban van csapatunk, de meccsenkénti egy lőtt góllal nagyon ritkán lehet jégkorongmeccset nyerni. Bízom benne, hogy a következő meccsen még jobbak leszünk és több gólt lövünk.”

Erste Liga, Érsekújvár, 826 néző. Játékvezetők: Németh, Haszonits, Pálkövi, Berger.
Krajcovic: 94,7% (Chovan)
K
Pleszkán: 88,2% (Hajek)
Hrudík, Kowalczyk, Uhnák, Nagy G., Dubec Marek
1
Maklári, Sommer, Virág, Sweeney, Coleman
Sucharda, Baron, Korytko, Weissmann, Uram
2
Horváth, Bereczki, Pichler, Papp, Ódry
Pavesic, Zajac, Stefanka M., Stefanka O., Caladi
3
Vecaj, Kuusk, Dömötör, Fekti, Farkas
Siska, Král, Kraus, Púchovsky, Ruzicka
4
Gágyor, Garbacz, Kovács, Reiter, Jankovics
Ladislav Lubina, Stanislav Meciar
E
Fekti Bálint, Ancsin János
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
1-0 03:24 NZÁ PP2 Kowalczyk Uram Nagy G.
2-0 08:30 NZÁ Uram Sucharda Weissmann
3-0 36:34 NZÁ PS Dubec Marek
4-0 50:13 NZÁ Ruzicka Púchovsky Král
4-1 55:44 UTE PP2 Horváth Maklári Sweeney
34 Kapura lövések száma 19
18 Kiállításpercek 8
Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 2-3 BVÉGE
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
május 3., péntek
VB 19:30 HUNITA 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum