Hibátlan magyarok a francia bajnokságban

 

Szombaton hat magyar idegenlégiós lépett pályára Európa és Észak-Amerika különböző bajnokságaiban. Francia különítményünk és Feketéék nyertek, Finnországban és az USA-ban ezúttal nem termett sok babér.

A francia bajnokság második fordulójában mindhárom magyar érdekeltségű csapat győzelmet aratott. A Rouen 6-3 arányban győzött a ligaújonc Brest otthonában. Vas János egy gólt és két gólpasszt adott, négy lőtt és egy kapott gólnál volt jégen. A Briancon Dijonban nyert 7-4-re, Szélig nem szerzett pontot, +2-vel zárta a meccset. Gőz Balázs csapata, a Morzine/Avoriaz a Gap otthonában aratott 3-0 arányú győzelmet, a fiatal magyar hátvéd +1-gyel zárt. A tabellán egyelőre 5 csapat vezet azonos pontszámmal és hibátlan teljesítménnyel, köztük található mindhárom magyar érdekeltségű csapat. Ez jövő hétre egészen biztosan meg fog változni, hiszen Gőzék Vasékat fogadják. A forduló rangadóján pedig Széligék fogadják az újra bajnokesélyes nagy rivális Grenoble csapatát.

Megkezdődtek a küzdelmek a szlovén-osztrák-olasz másodosztályú bajnokság, az Inter-National-League-ben is. Az első fordulóban Fekete Dániel csapata, a Feldkirch a Gröden csapatát fogadta. A Feldkirch, többek között Fekete góljának is köszönhetően, a 27. percben már 5-1-re, a 45. percben pedig 6-3-ra is vezetett, ám a dél-tiroli csapat nem adta fel. Az utolsó percben, 7-6-os hazai vezetésnél mindent egy lapra feltéve támadtak, a kapust is lehozták, ami kifizetődőnek bizonyult, a mérkőzés folyamán először sikerült kiegyenlíteni. Jöhetett a hosszabbítás, amelynek az utolsó percében Scheiber szólóban mehetett el a hazaiaktól és nem is hagyta ki a ziccert. A végeredmény 8-7 lett.

A Dab.Docler leendő kontinentális kupás ellenfele, a HK Playboy Slavija 6-4-es vereséggel kezdett a Neumakt otthonában. A szlovén bajnok keretét nemrégiben megerősítették, az Olimpijától érkezett kölcsönbe két szlovén junior válogatott támadó: Jure Sotlar és Jaka Zdesar.

Nagy Krisztián negyedik mérkőzését is lejátszotta a második számú amerikai juniorligában, az NAHL-ben. Ezúttal a Michigan volt az ellenfél, amely góltalan első harmad után a másodikban kettőt. A harmadikban pedig egyet rámolt be Nagyék kapujába, így 3-0-ra nyertek. Nagy egyik kapott gólnál sem volt jégen.

A HIFK a Lukko otthonában szenvedett 3-1-es vereséget. Pedig Hári Jánosék már a 33. másodpercben gólt lőttek és megszerezték a vezetést. Innen azonban már csak a hazaiaknak sikerült betalálniuk, mégpedig háromszor. Hári nem szerzett pontot.

Hetényi Zoltán csapata, a Tappara idegenben szenvedett 5-1-es vereséget a HPK-tól. Hetényi nem védett.

Hentes Kristóf csapata, a GCK Lions továbbra is 100%-os teljesítménnyel vezeti a svájci másodosztály tabelláját. Ezúttal a Thurgau otthonából hoztak el három pontot, miután 4-1-re legyőzték a vendéglátókat. Hentes ezúttal nem játszott.

Cimkék: , , , , , , , , , , , , , , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
május 3., péntek
VB 19:30 HUNITA 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum