2014-től újra jöhet a Bajnokok Ligája

 

Marad az évenkénti világbajnokság, formálódik az európai klubliga, hamarosan megegyeznek az NHL-játékosok 2018-as olimpiai részvételéről.

Mindezt René Fasel, az IIHF elnöke jelentette be a szervezet féléves kongresszusán Portugáliában. A kongresszus előtt a nemzetközi szövetség igazgatótanácsa megegyezett abban, hogy továbbra is évenként rendeznek világbajnokságot, azt májusban fogják tartani, kivéve azokat az éveket, amikor olimpiát rendeznek, és hogy továbbra is 16 csapat részvételével rendezik meg a vb-t. A lebonyolítási formában egyelőre nem egyeztek meg, jelenleg az tűnik a legvalószínűbbnek, hogy két csoportban kezdik meg a küzdelmeket, ahol a negyeddöntőket keresztbe játsszák majd a csapatok.

zurich lions CL

Fasel szintén szólt a formálódó európai klubligáról is. Emlékeztetett rá, hogy a liga megszervezéséért felelős projektszervezetet már felállították, amelynek első feladata, hogy megegyezzen a kereskedelmi jogok értékesítéséről. A legfrissebb információk szerint e megegyezésre heteken belül sor kerülhet. Az érintettek remélik, hogy a Bajnokok Ligáját már a következő, 2014/15-ös szezontól megrendezhetik. Információink szerint a legtámogatottabb verzió szerint ebben csak az elit bajnokságok csapatai vehetnek majd részt, az EBEL-lel bezárólag, magyar csapatnak nem osztanak szerepet a sorozatban.

Végezetül az IIHF elnöke megköszönte az NHL és a szakszervezet közreműködését abban, hogy az észak-amerikai játékosok ott lehetnek Szocsiban. Egyben annak a reményének adott hangot, miszerint Szocsi után nagyon hamar sikerül megegyezni a Pjongcsangban való 2018-as részvétel feltételeiről is, mert az idei megegyezés nagyon sokáig húzódott.

Cimkék: , , , , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
május 3., péntek
VB 19:30 HUNITA 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum