Elkezdődött a lengyel bajnokság is

 

Hosszas viták után az elmúlt napokban kilenc csapattal és két előrehozott mérkőzéssel elindult a lengyel bajnokság is.

A nyitómeccsen a JKH GKS Jastrzebie 3-0-ra verte az újonc Polonia Bytomot egy olyan meccsen, ahol felborult a pálya. Ennél is rosszabbul járt az Unia Oswiecim, amelyik otthon kapott nagy verést a Sanoktól (0-7).

Nem volt egyszerű eljutni az indulásig, nemrég még azt sem lehetett tudni, egyáltalán lesz-e idén bajnokság. A konfliktusokat az okozta, hogy az újonnan létrehozott profiliga a legkevésbé sem felelt meg a klubok szándékainak. Komoly kötelezettségeket rótt rájuk, miközben keveset adott cserébe. A magyar szemmel horribilis nevezési díjak mellé sem televíziós közvetítéseket, sem szponzorokat nem tudott ígérni.

Végeredményben a tavalyi mezőnyből két klub elhullásával és három újonc beemelésével sikerült összehozni egy kilenctagú mezőnyt. A legnagyobb veszteség minden bizonnyal a Sosnowiec, velük mindenki biztosra számolt a tízcsapatos mezőny terveinél.

Újdonság, hogy ettől az évtől kezdve a liga zárt, nincs kiesés és feljutás. A mezőny hat oda-vissza kört játszik. A 48 meccses alapszakasz február 25-éig tart. A végén az utolsó befejezi a szezont, a többiek kezdik a rájátszást. A negyeddöntők és a bronzmeccs 3, az elődöntők és a döntő 4 nyert mérkőzésig tart, a bajnok kilétére legkésőbb április 1-jén fény derül.

A teljes menetrendet erre a linkre kattintva tekinthetik meg nyájas olvasóink, a mérkőzésekről pedig a hokej.net portálon tudnak a legrészletesebben tájékozódni. Októberig a Dab.Docler Kontinentális Kupa-ellenfele, a krakkóiak miatt kiemelten is fontos lehet a lengyel bajnokság.

Cimkék: ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT ÉLŐ
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
május 3., péntek
VB 19:30 HUNITA 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum