Dab.Docler?Cracovia 3-1

   

Az első harmadban eldőlt minden fontos kérdés, a dunaújvárosiak megérdemelten szereztek vezetést a Docler Kupa első napján. Ladányi Balázs győztes gólpasszal tért vissza.

A mérkőzést talán valamivel jobban kezdte a Krakkó, de a dunaújvárosiak hamar érvényesítették gyorsaságbeli fölényüket és a 7. percben egy szemet gyönyörködtető akció végén Galanisz tálalt Szappanos elé, aki harmadvonalról bekorcsolyázva lőtt a lengyel kapuba. A gól után két és fél perccel viszont, némileg váratlanul, egyenlített a Krakkó, kihasználva egy kapitális helyezkedési hibát a hazaiak részéről.

A sok pontatlansággal tarkított mérkőzésen az első harmad végére fáradni kezdtek a lengyelek, ami majdnem két teljes perc kettős kiállítást eredményezett. Az alkalmat nem is szalasztotta el a dunaújvárosi csapat, Ladányi parádésan tálalt a jobb szélen a gólvonal magasságában álló Galanisznak, aki egyből centerezett a kapu előtt álló Lindgrennek, aki bekotorta a korongot a hálóba. A kettős előnyből hátralévő 41 másodpercet ugyan sikeresen kivédekezte a Krakkó, ám visszarendeződni nem maradt ideje, Azari egy szemfüles lövéssel találta meg az egyébként kiválóan védő Radziszewskit, kétgólosra növelve az újvárosi előnyt.

Ladanyi DAB

Fotó: Mudra László (dabdocler.hu)

A játék színvonala sokat esett az utolsó két harmadra, továbbra is a DAB játszott fölényben, sorra alakította ki a helyzeteket a magyar bajnok, ám a végén mindig akadt egy apró hiba, ami megfosztotta a góltól a csapatot. Mindeközben Sevela jobbára saját maga és a közönség szórakoztatásával volt elfoglalva, nem mindennapi megoldásokkal örvendeztetve meg a szép számú publikumot. Az eredmény a későbbiekben már nem változott, magabiztos, 3-1-es győzelmet arattak az Acélbikák. A nap másik mérkőzésén a Bietigheim Steelers 5-2-re verte a Pöstyént.

Stephan Lundh (vezetőedző, Dab.Docler): “Ez volt az idei első hazai meccsünk, elégedett vagyok a győzelemmel. A játékunkban van még számtalan javításra szoruló elem, de ez így természetes. Holnap nagyon fontos mérkőzés vár ránk, a németeken látszik, hogy nagyon jó csapat, nem lesz könnyű dolgunk, kíváncsi vagyok, mire leszünk képesek. Több régi-új játékosunk is pályára lépett ma. Azt gondolom, Ladányi Balázs hihetetlenül profi jégkorongozó, akire úgy a pályán, mint az öltözőben rettentő nagy szükségünk van. Lehet, hogy nem lő gólt minden meccsen vagy nem azonnal, de nem is ezen mérhető az ő hasznossága. Homutov nagyon tehetséges, ő már az eddigi edzéseken is sokkal többet mutatott annál, mint amennyit ma nyújtott, szerintem ha megközelíti azt, ami benne van, nagy hasznunkra lehet. Jabornik még nagyon fiatal, így a hazai közönség előtt kicsit nyomta a tét, nagyon meg akarta mutatni, mit tud, ami néhol jól sült el, néhol kevésbé. De ő szintén nagyon ígéretes játékos. Akivel viszont nagyon meg voltam elégedve ma, az Erdélyi Tamás. Nagyon jó fizikumú és felfogású játékos, nagyon fiatal, ráadásul védő, pont ilyen játékosokra van a magyar jégkorongnak a legnagyobb szüksége.”

Cimkék: , , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT INFO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
május 3., péntek
VB 19:30 HUNITA 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum