Véget ért a játékvezetők négynapos edzőtábora

   

A közelgő jégkorong-idényre intenzíven készülnek a honi játékvezetők is: a múlt hét végi négynapos edzőtáborban elméleti és gyakorlati képzésen vettek részt.

A játékvezetői testület létszáma az elmúlt években ? örömteli módon ? annyira megnőtt, hogy a székesfehérvári edzőtábort két részre bontották: csütörtökön és pénteken a Mol Liga játékvezetők, szombaton és vasárnap pedig az utánpótlás-bajnokságok játékvezetői és az újoncok voltak jelen.

A szervezők igen sokrétű szakmai programokat kínáltak a résztvevőknek, az előadásokon szóba kerültek a nyári szabályértelmezési változások, a játékvezetők helyezkedésének legújabb nemzetközi irányelvei, valamint a MOL Liga, az EBEL és az EBYSL ligákkal kapcsolatos tudnivalók is. Ezek mellett ? többek között ? csapatépítő foglalkozás, valamint a játékvezetőket érő stresszel kapcsolatos szeminárium színesítette az edzőtábort.

A tantermi foglalkozásokon túl jeges edzések, jeges felmérők és Cooper-teszt is vártak a bírókra. Szombaton pedig két tesztmérkőzésen élesben is lehetett ? és kellett ? bizonyítani.

Az edzőtáborban részt vett Anders Zetterström, a svéd Allsvenskan bírófőnöke is, aki figyelemmel kísérte a négy napot, és maga is több előadást tartott. A szakember egyénre szabott visszajelzésekkel segítette a játékvezetőket és a jövőben is figyelemmel fogja kísérni a sípmesterek fejlődését.

Nagy Attila, a Játékvezetői Testület elnökségi tagja kérdésünkre elmondta: az edzőtábor elérte a célját. ?Jó ötlet volt két részre bontani az edzőtábort, így több időt tudtunk szánni mindenkire, ezáltal a felkészülés még hatékonyabbá vált. Külön örömünkre szolgált az új jelentkezők és az utánpótlás játékvezetők munkája és hozzáállása, akik minden szempontból felülmúlták várakozásainkat. Úgy gondolom, ez még az Árkovics Miklós által elindított szisztematikus munkának köszönhető. Összességében kijelenthető: hasznos napokat tudunk magunk mögött?.

Cimkék:

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 2-3 BVÉGE
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
május 3., péntek
VB 19:30 HUNITA 
    • SPORT 1
május 4., szombat
VB 19:30 HUNSLO 
    • SPORT 2
Partnerünk
Archívum