Nazarov lehet az ukrán szövetségi kapitány

 

A Vityaz néhány évvel ezelőtti őrült edzője minden jel szerint az ukrán KHL-csapat mellett a válogatottat is irányítja a 2013/14-es szezonban.

Andrej Nazarov egy interjúban nem erősítette meg, de nem is cáfolta, hogy a jövőben ő irányítja a divízió 1/A-ba visszajutott ukrán válogatottat, mindössze azt kérte, hogy várjanak a hivatalos bejelentésig. A legutóbbi szezonban a Szeversztallal túljutott a Lokomotivon a KHL rájátszásában, ősztől pedig a Donbassz Donyeck vezetőedzője lesz a 39 éves szakember.

Nazarov 2

Nazarov szerint nem szabad lebecsülni az ukrán jégkorongot, a KHL-csapat megjelenésével erősödtek, sőt előbb-utóbb egy másik klubot is elbírna Ukrajna az orosz bázisú ligában. Fontosnak tartja az ukrán játékosok megtartását, Nyikolaj Zsergyev és Anton Babcsuk is Kijevben születtek, mégis az orosz válogatottat választották. A honosítást is lehetséges útnak gondolja, példaként éppen Kazahsztánt és Dallmant hozta föl.

Augusztus végén az ukrán válogatott Franciaországgal játszik felkészülési mérkőzést, Nazarov pedig fontosnak tartja, hogy az oroszok világbajnoki vereségét megbosszulja Ukrajna a franciákon. Úgy érzi, az ukránok nyitottabbak az oroszoknál, továbbá nagyobb támogatottságot érez a jégkorong mögött Ukrajnában, mint Oroszországban.

Mint tudjuk, Ukrajna visszajutott a másodosztályba, és Szlovénia, Ausztria, Dél-Korea, valamint Japán mellett Magyarország nagy ellenfele lesz a szöuli világbajnokságon áprilisban.

Nazarov

Cimkék: ,

Te mit gondolsz?

Eseménynaptár
augusztus 13., kedd
FELK 17:00 MHKAVS 
augusztus 14., szerda
FELK 17:00 KOLAVS 
augusztus 16., péntek
FELK   JESGYE 
FELK 17:40 BJAKOS 
FELK 18:00 FHASWL 
augusztus 17., szombat
FELK   OLLGYE 
augusztus 18., vasárnap
FELK 17:30 DEBMIS