Giroux: még nyolc év a Flyersben

   

Mega trade-ek és mega szerződések köttettek az NHL-ben az elmúlt 48 órában. Összefoglalás.

A Philadelphia csapatkapitánya, Claude Giroux nyolc évvel meghosszabbította szerződését. A 25 éves kanadai center ezen időtartam alatt 66,2 millió dollárt kap majd kézhez. Néhány napon belül ez a Flyers második mega szerződése, ugyanis két napja öt évre megszerezték a korábbi tampai csapatkapitányt, Vincent Lecavaliert. További Flyershez kapcsolódó hír, hogy a csapat korábbi ikonja, Daniel Briere a Montrealt választotta. Briere két évre kötelezte el magát a Canadienshez, évi 4 millió dollárért.

Megegyezett egymással Patrik Elias és New Jersey is. A cseh szélső, aki minden lényeges franchise-csúcsot tart (gól, gólpassz, pont), újabb három évig marad a Devils kötelékében, 16,5 millió dollár fejében. Amennyiben Elias nagyobb kihagyás nélkül végigjátssza mindhárom szezont, úgy elveheti Ken Daneyko csúcsát is, eddig ugyanis ő játszotta a legtöbb mérkőzést a New Jersey mezében. További hír a Devils háza tájáról, hogy közel a megállapodás a csapat és Ryan Clowe között, aki az előző szezonban a Rangersben és a Sharksban is megfordult. A hírek ötéves szerződésről szólnak évi 4,85 millió dollár értékben.

Újabb három évre kötelezte el magát Paul MacLean, az Ottawa vezetőedzője. A szerződés nem meglepő, ugyanis a kanadai szakember idén megkapta a legjobb edzőnek járó Jack Adams-trófeát. MacLean mester biztosan együtt dolgozhat Clarke MacArthurral, aki 6,5 millió dollár fejében még két évre kötelezte el magát az Ottawához. Ám bizonyosan nem lesz könnyű dolga, hogy ha távozik Daniel Alfredsson. Márpedig a csapat történetének legjobb játékosa meg nem erősített pletykák szerint már meg is állapodott a Detroittal, egy egyéves 5,5 millió dolláros szerződésről.

NHL trade

Távozott Bostonból Nathan Horton, aki hétéves kontraktust kötött a Columbus csapatával. Horton a szerződés ideje alatt 37 millió dollárt kap kézhez. Apró szépséghiba, hogy az egykori bostoni szélső jelenleg vállsérüléssel bajlódik, és előreláthatólag december közepéig nem léphet jégre. És még egy bostoni távozó. A hátvéd Andrew Ference is elhagyja az idei finálét elbukó Bruinst, Edmontonba teszi át a székhelyét. 4 évre 13 millió dollárért.

A Boston és a Dallas egy 7 szereplős nagy trade-et bonyolított le. Távozott Bostonból Tyler Seguin, Ryan Button és Rich Peverley, helyettük négyen érkeztek Dallasból: Matt Fraser, Joe Morrow, Reilly Smith és Loui Eriksson.

Az Edmonton Dallasba cserélte csapatkapitányát, Shawn Horcoffot, akiért megkapta Philip Larsent és egy 2016-os hetedik körös draftjogot.

Hosszabbított Rob Scuderi is. A Pittsburgh egyik legjobb hátvédje négy évig fogja még a Pingvineket szolgálni, amely időtartam alatt 13,5 millió dollárral nő a bankszámlája.

Tyler Kennedy marad a San Joséban, miután két évvel meghosszabbította a szerződését. A kaliforniai gárda 4,6 millió dollárt fizet a játékosnak.

A frissen megmenekült Phoenix Coyotes Mike Ribeiróra csapott le, 4 évre láncolják magukhoz a centert, 22 millió dollár fejében.

Jó az öreg a háznál alapon a kupagyőztes Chicago Blackhawks megtartja a szlovák Michal Handzust, még egy évre. A kontraktus részletei egyelőre nem ismertek.

Az Edmonton és Boyd Gordon megállapodásáról sem szivárogtak még ki információk, csak annyit tudni, hogy a felek hároméves megállapodást kötöttek egymással.

Jevgenyij Nabokov marad a NY Islandersnél, ugyanis egy évvel meghosszabbította a szerződést, amiért 3,25 millió dollár üti a lepkés kesztyűjét.

A helyzet gyakorlatilag percről percre változik. Az NHL átigazolásait itt tudják folyamatosan nyomon követni.

Cimkék:

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT INFO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
május 3., péntek
VB 19:30 HUNITA 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum