A Trebisov bedobta a törölközőt

 

A szlovák hoki anyagi problémáinak újabb jele, hogy a HK Trebisov visszavonta 1. ligába szóló nevezését. Bár halvány remény még pislákol, mindenki arra számít, hogy a másodosztály egyik legrégebbi klubja nem indul a következő idényben, és az is kérdéses, neveznek-e a harmadosztály keleti csoportjába. Marian Kontura klubigazgató a Korzár című lapnak elmondta, hogy az ok a források hiánya. A klub évek óta képtelen főszponzort találni, és bár a helyi kisvállalkozások támogatták őket, erre nem lehet jól működő klubot alapozni.

A tőketerebesi csapatnak évente minimum 150 ezer euróra lenne szüksége a stabil működéshez, de ezt nem sikerült összeszedni. Évek óta anyagi problémákkal küzdenek, és ez a teljesítményen is meglátszott. Mint Kontura a lapnak elmondta, nem akarják, hogy a város még mélyebben nyúljon a zsebébe, így is biztosítja a jégpálya működését és az utánpótlás zavartalan munkáját. Bár június 19-éig kell véglegesen dönteni, a klubigazgató majdnem biztosra veszi a visszalépést.

A Trebisov nemrég ünnepelte fennállásának 20. évfordulóját, 13 éve játszott megszakítás nélkül a másodosztályban, a legjobb helyezése egy 6. hely volt 3 évvel ezelőttről. A szomszédvár Michalovce elleni rangadók rendszeresen nagy közönséget és óriási izgalmakat hoztak.

A tőketerebesiek visszalépése után egyes hírek szerint a szövetség Árva vidékéről szeretne meghívni egy csapatot, de a kelet-szlovákiai Humenné is jelezte érdeklődését. Amennyiben utóbbiak lennének a befutók, megmaradhatnának a keleti derbik, Homonna ugyanis ugyancsak Nagymihályi közelében található, így csapata helyettesíthetné a terebesieket.

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
május 3., péntek
VB 19:30 HUNITA 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum