Axelsson duplázna idén

   

Dick Axelsson egy hónapon belül jégkorongban és inline-ban is világbajnokságot nyerne.A svéd válogatott csatár egyik álma teljesült májusban, amikor szülővárosában, Stockholmban világbajnok lett. Itt azonban nem állna meg, mivel az inline válogatottnak is tagja, így most már az a célja, hogy idén két világbajnoki arannyal gazdagodjon. A nemzetközi szövetség honlapja készített vele interjút.

Kissé meglepő módon a kétszeres svéd bajnok csatár, akit két évvel ezelőtt beválasztottak az Elitserien All Star csapatába is, idén szerepelt először világbajnokságon, előtte még a korosztályos vb-kre sem jutott el. A Huddingében nevelkedett 26 éves játékos a Djurgarden színeiben mutatkozott be a svéd élvonalban, azóta járt már a Farjestadban, a Frölundában és a Modóban is. Tavaly azt nyilatkozta az inline világbajnokság ideje alatt, hogy nem elég jó a válogatottsághoz, de minden nap ezért dolgozik, és reméli, eljön majd az idő, amikor beválogatják.

Úgy tűnik, 2013-ban ez is elérkezett, nyolc meccsen három assziszttal segítette csapatát a vb-n. “Fantasztikus érzés volt szülővárosomban világbajnoki aranyat nyerni, ott, ahol elkezdtem jégkorongozni. Nagyon jó csapatunk volt, jó szellemiséggel és kiválóan játszottunk végig a vb alatt. Utána néhány napig ünnepeltünk, az is kedves volt. A Kungstradgardenben annyi ember volt, hogy az hihetetlen. Kétség kívül ez pályafutásom eddigi csúcspontja.”

Axelsson

Az első vb-jét rögtön aranyéremmel záró játékos az inline világbajnokság világában sokkal rutinosabb, hiszen ez az ötödik tornája, ráadásul ő a svédek csapatkapitánya. Nagyon jól kezdték a vb-t, az első mérkőzésen 7-1-re legyőzték a házigazda és tavaly döntőig jutó Németországot, majd ugyan 7-4-re kikaptak Finnországtól, de a harmadik játéknapon 11-3-ra verték a cseheket. Ezzel csoportjukban a második helyen végeztek Finnország mögött, három meccsen az USA-val holtversenyben ők szerezték a legtöbb gólt. Jól állnak tehát, jobban, mint tavaly, amikor a csalódást keltő hetedik helyen végeztek.

“Idén sokkal jobban sikerült a felkészülésünk ? nyilatkozta erről a csapatkapitány. ? A legtöbb játékosunk számos mérkőzést játszott a vb előtt. Én magam sajnos nem tartozom közéjük, hiszen nagyon kevés idő telt el a két világbajnokság között. Így a németek elleni győzelem az idei második görhokimérkőzésem volt, még útban Drezda felé játszottunk egy barátságos meccset a Slavia Praha ellen. De a neheze még hátravan, nagyon kemény ellenfelekkel játszunk, minden meccsen végig kell koncentrálni és a legjobb játékunkat játszani, ha nyerni akarunk. Azt őszintén szólva nem tudom, hogy van-e olyan játékos, aki egy szezonban nyerte meg mind a két világbajnokságot, de remélem, nekem sikerülni fog. Legalábbis ez a terv.”

Cimkék: , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
május 3., péntek
VB 19:30 HUNITA 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum