Saját lábára áll az UTE

 

Erről a klub honlapja adott tájékoztatást: értékelték az elmúlt szezont, egyben vázolták a jövő évi elképzeléseket, elsősorban az utánpótlást illetően.

Rendkívül sikeres évet zárt az egyik legnagyobb múltú klub, hiszen a Fehérvár mellett csak az UTE volt képes minden utánpótlás korosztályban érmet nyerni. A cél az, hogy jövőre is megismételjék ezt a remek teljesítményt. A feladat nehezebb lesz, hiszen jövőre minden korosztályban egyedül indul az UTE, tehát a Vasassal történő kooperációnak ezen a szinten vége. Erről a klub honlapján megjelent cikk így fogalmaz: “az mindkét klub érdekeit szolgálta, s mi nyitottak maradtunk volna az együttműködést illetően, de az élet másként hozta. Nekünk ez az együttműködés megteremtette annak a lehetőségét, hogy a felnőtt alatti korosztályokban zökkenőmentes munkát lehessen végezni. Elmondhatjuk, hogy mára ezen a szinten is stabilizálódott az Újpest helyzete, képes megállni a saját lábán.”

Kialakult a régi-új szakmai stáb személyi állománya is. Ezek szerint a szupermini, mini korosztályokban továbbra is a Keszthelyi Miklós, Nagy Attila, Bálint Attila trió fogja vezetni a szakmai munkát, mellettük Pálkövi Csenge gyakornokként segít majd. Az előkészítő korosztályt Szuchánszki Dávid és Markó István edzi, a kölyök korosztályt pedig a felnőtt csapat kapusedzője, Várady Csaba, illetve Mihály Jenő irányítja. A serdülők élén Szongoth Kristóf dolgozik tovább. Ezekben a korosztályokban a klub két csapatot indít majd, amelyeket évjárat szerint állítanak össze.

Az ificsapat melletti edzői feladatok elvégzésével az ősújpesti Szajbert Krisztiánt bízta meg a klub, míg a juniorok mellé egy külföldi vagy egy magyar A licenszes edzőt keresnek Újpesten. Ezt a két korosztályt, a minél magasabb meccsszám, illetve a nemzetközi rutin megszerzésének érdekében külföldi bajnokságban is elindítja az UTE. Az ifiknél az EBYSL vagy a szlovák korosztályos bajnokság jöhet szóba, míg a junioroknál már az is eldőlt, hogy az osztrák bázisú utánpótlás-bajnokságban, az EBYSL-ben kívánnak indulni. A klub vezetése a teljes szakmai munka koordinálására, az edzők továbbképzésére egy kanadai mentoredző alkalmazását tervezi, ennek megtalálásában jelenthet segítséget Glen Williamson.

Cimkék: ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 2-3 BVÉGE
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
május 3., péntek
VB 19:30 HUNITA 
    • SPORT 1
május 4., szombat
VB 19:30 HUNSLO 
    • SPORT 2
Partnerünk
Archívum