EBEL nélkül is nagy célok Dunaújvárosban

   

Bár csalódás az EBEL-ből való kimaradás, de enélkül is komoly célokat tűzött ki a 2013/14-es szezonra maga elé a Dab.Docler: a MOL Liga-címvédésen kívül nemzetközi kupadöntőbe jutást. Jövőre újra megpróbálnak bekerülni az osztrák bázisú nemzetközi ligába. A játékoskeret egyben marad, a magyarok közül már szinte mindenki aláírt, eldőlt az is, hogy Galanisz Nikandrosz marad.

Azari Zsolt, a Dab.Docler klubelnöke a Jégkorongblognak elmondta, hogy a csalódás után sem adják fel, és enélkül is nagy célokat tűztek ki a 2013/14-es szezonra. Sorozatban harmadszor szeretnék megnyerni a MOL Ligát és a Kontinentális Kupában is a Final Fourba akarnak kerülni. A szakvezetés nem tétlenkedett az elmúlt hetekben, már szinte mindenki aláírt. Eddig Kiss Dániel az egyetlen távozó.

Pénteken a Dunaújvárosi Hírlap interjút közölt az Acélbikák elnökével az EBEL-indulás elutasításáról. Azari a lapnak elmondta, csalódott az osztrákok döntése miatt, de várható volt a végeredmény, így fel is voltak rá készülve. Nem is baj, hogy most nem sikerült, jövőre több idő lesz felkészülni, idén már nagyon nehéz lett volna megfelelő szintű játékosokat toborozni. Az pedig egyértelmű, hogy az elutasítás nem szegte kedvét, sőt, így jövőre újra nekivágnak és beadják jelentkezésüket.

Azari DAB 3

Fotó: Mudra László (dabdocler.hu)

Az EBEL döntésével kapcsolatban magasra csaptak a hazai jégkorong kommenttengerének hullámai is, többen az osztrákok inkorrektségéről beszéltek. Blogunk kérdésére Azari Zsolt mindenkit higgadtságra intett: “Az EBEL egy magánvállalkozás. Egyetlen szempont vezérli döntéseit, hogy mi az érdeke, hogy a benne lévő csapatoknak mi a jó. Ezen döntések meghozatalakor nem kell senkihez, sem államhoz, sem szövetséghez igazodniuk. Ezért is nem fogalmaznak meg nagyon egyértelmű elvárásokat, aminek meg lehet felelni. Ezzel biztosítják maguknak a döntés szabadságát, hogy olyan klubot is elutasíthassanak, aki egyébként megfelel, illetve adott esetben olyat is felvehessenek, aki talán nem teljesíti ezeket a feltételeket. Ezzel a logikával nem lehet vitatkozni vagy szembemenni, de mi egy dolgot tehetünk, elfogadjuk és tiszteletben tartjuk a döntésüket.”

EBEL-indulás hiányában a következő évi feladatok is leegyszerűsödtek: az Acélbikák szeretnék egymás után harmadik alkalommal is megnyerni a MOL Ligát, illetve újra nagyon komolyan veszik a Kontinentális Kupában való indulást, ahova magyar bajnokként egy év kihagyás után ismét részvételi jogot szereztek. Várhatóan  a második vagy a harmadik körben csatlakoznak a küzdelemhez, és valamelyik selejtező csoport küzdelmeit meg is rendeznék. “Mind a kettőt megpályázzuk, persze csak az egyiket rendezhetjük meg. Ha a harmadik forduló a miénk, akkor a második értelemszerűen nem lehet Dunaújvárosban. Nagy célunk, hogy bekerüljünk a négyes döntőbe” – nyilatkozta az elnök.

Tudvalevő, hogy ebben az európai kupasorozatban a nemzetközi szövetség a bajnokságok erősségének sorrendjében sorsolja össze az ellenfeleket, ahogy haladunk előre, úgy csatlakoznak be az erősebb bajnokságok csapatai. A magyar induló a második körben kap először lehetőséget, amit októberben rendeznek. Azari Zsolt elmondta, hogy beadták jelentkezésüket második és harmadik körös rendezésre is. Ez utóbbinak információink szerint nem sok esélye van, általában akkor nyílik rá mód, ha nincs jelentkező az automatikusan kvalifikált csapatok között.

Lundh DAB 3

Két évvel ezelőtt hajszálra voltak a hatalmas bravúrtól, a négyes döntőbe jutástól Stephan Lundh tanítványai, hiszen csak egy perc, egy gól, egy pont hiányzott ahhoz, hogy végül ne az Asiago kerüljön a Final Fourba. Jól mutatja a feladat nagyságát, hogy magyar csapatnak még nem sikerült saját jogon kiharcolnia a részvételt, a Székesfehérvár a 2000-es évek közepén háromszor is rendezhetett négyes döntőt, ami hatalmas közönségsikert aratott. További részleteket a lehetséges ellenfelekről a közeljövőben fogunk szerezni, hiszen a minden érintett csapat részvételével zajló egyeztetést hagyományosan Budapesten rendezik, június végén.

A tervekhez a személyi állomány adott, a napokban a csapat svéd vezetőedzője, Stephan Lundh is aláírt újabb egy évre. Emellett előrehaladott tárgyalások folynak a játékosokkal. A csapat gerincével már sikerült is megegyezni, a többiekkel a napokban zárulnak le a tárgyalások. Azari Zsolt blogunk olvasóival a részleteket is megosztotta. Tájékoztatása szerint a klubbal máris szerződést kötött a csapatkapitány Galanisz Nikandrosz, továbbá Szappanos Dávid, Pavuk Attila, Peterdi Imre, Gröschl Tamás, Kiss Ákos, Azari Zsolt, Somogyi Balázs, Virág Tamás, Szabados Róbert, Hüffner Adrián, Nagy Richárd, Tőkési Lajos és Erdélyi Péter.

A tárgyalások még folynak Papp Viktorral, Papp Csabával és Kiss Tamással. Az idei szezonban egyetlen visszatérő dunaújvárosi játékossal bővülhet a keret, folynak a tárgyalások arról, hogy Erdélyi Tamás, a juniorválogatott egykori csapatkapitánya nevelőegyesületében folytatja pályafutását, szombaton ez a kérdés is véglegesen tisztázódik, a tervek szerint már ezen a napon bekapcsolódik a munkába. Strenk Hunor a továbbiakban az edzői stábot erősíti.

Galanisz DAB

A légiósok kérdését külön kezeli a szakmai stáb, náluk is alapvetően a tavalyi kontingenssel szeretné folytatni a megkezdett munkát a vezetőség, de némi erősítést is tervez. Eddig egyetlen új légióssal történt szóbeli megállapodás, ő Svédországból csatlakozik az Acélbikák keretéhez, a részletekkel napokon belül jövünk.

A felkészülés a szokásos menetrend szerint zajlik, áprilisban kezdődött az első etap, a keret végigdolgozza majdnem az egész nyarat, néhány hetes pihenőket közbeiktatva. Ezzel kapcsolatban két újdonságról tudott Azari Zsolt beszámolni. Egyrészt, mint azt blogunk is megírta, jelenleg is Dunaújvárosban tartózkodik és tart edzéseket felnőtt és utánpótláskorú játékosoknak a 17 NHL-játékos, így például Steven Stamkos fizikai felkészítését is irányító Randy Smith. A játékosok beszámolója szerint meglepő módon mindig tudnak keményebb fokozatba kapcsolni ezek a szakemberek, az egyik sokat látott csatár elmondta, a háromórás tréningből két órán keresztül nem ment 170 alá a pulzusa.

A másik változás az eddigi felkészülésekhez képest a tervek szerint hagyományteremtő céllal augusztus végén megrendezendő Docler Holding Kupa, amelyen neves ellenfelekkel játszva mérheti le a csapat, hol tart a felkészülésben.

Cimkék: , , ,

Te mit gondolsz?

Eseménynaptár
március 25., szombat
U20 12:15 DHKAVS 5-7VÉGE
U20 18:00 MACVAS 4-0VÉGE
március 26., vasárnap
ROM 17:30 SCCBRA 3-4VÉGE
U16 18:00 AVSMAC 3-1VÉGE
március 27., hétfő
U18 18:10 UTESCC 3-2 HVÉGE
március 28., kedd
U18 18:40 SCCUTE 3-8VÉGE
március 29., szerda
KHL 18:00 LOKSZK 
  • SPORT 2
március 30., csütörtök
U14   UTEAVS 
NHL 02:05 PITCHI 
  • SPÍLER TV
KHL 18:00 AKBMMG 
  • SPORT 2
március 31., péntek
NHL 02:05 NSHTOR 
  • SPÍLER TV
ROC 15:40 VSVAVS 
ROC 16:10 MISVIC 
április 1., szombat
NHL 01:05 NYRPIT 
  • SPÍLER TV
ROC 15:40 MÜNAVS 
ROC 16:10 MISSLL 
április 2., vasárnap
NHL 01:05 TBLMTL 
  • SPÍLER TV
NHL 04:00 EDMANA 
  • SPÍLER TV
ROC 10:10 OLLAVS 
ROC 13:10 MISRIT 
NHL 21:05 BUFNYI 
  • SPÍLER TV
április 3., hétfő
U14   AVSUTE 
NHL 00:05 CBJWSH 
  • SPÍLER TV
U18 15:30 HUNSLO 
VÁL 19:00 HUNSWE 
április 4., kedd
U18 13:10 HUNSLO 
április 5., szerda
U14   UTEAVS 
   H I R D E T É S
   H I R D E T É S
Partnerünk