EBEL nélkül is nagy célok Dunaújvárosban

   

Bár csalódás az EBEL-ből való kimaradás, de enélkül is komoly célokat tűzött ki a 2013/14-es szezonra maga elé a Dab.Docler: a MOL Liga-címvédésen kívül nemzetközi kupadöntőbe jutást. Jövőre újra megpróbálnak bekerülni az osztrák bázisú nemzetközi ligába. A játékoskeret egyben marad, a magyarok közül már szinte mindenki aláírt, eldőlt az is, hogy Galanisz Nikandrosz marad.

Azari Zsolt, a Dab.Docler klubelnöke a Jégkorongblognak elmondta, hogy a csalódás után sem adják fel, és enélkül is nagy célokat tűztek ki a 2013/14-es szezonra. Sorozatban harmadszor szeretnék megnyerni a MOL Ligát és a Kontinentális Kupában is a Final Fourba akarnak kerülni. A szakvezetés nem tétlenkedett az elmúlt hetekben, már szinte mindenki aláírt. Eddig Kiss Dániel az egyetlen távozó.

Pénteken a Dunaújvárosi Hírlap interjút közölt az Acélbikák elnökével az EBEL-indulás elutasításáról. Azari a lapnak elmondta, csalódott az osztrákok döntése miatt, de várható volt a végeredmény, így fel is voltak rá készülve. Nem is baj, hogy most nem sikerült, jövőre több idő lesz felkészülni, idén már nagyon nehéz lett volna megfelelő szintű játékosokat toborozni. Az pedig egyértelmű, hogy az elutasítás nem szegte kedvét, sőt, így jövőre újra nekivágnak és beadják jelentkezésüket.

Azari DAB 3

Fotó: Mudra László (dabdocler.hu)

Az EBEL döntésével kapcsolatban magasra csaptak a hazai jégkorong kommenttengerének hullámai is, többen az osztrákok inkorrektségéről beszéltek. Blogunk kérdésére Azari Zsolt mindenkit higgadtságra intett: “Az EBEL egy magánvállalkozás. Egyetlen szempont vezérli döntéseit, hogy mi az érdeke, hogy a benne lévő csapatoknak mi a jó. Ezen döntések meghozatalakor nem kell senkihez, sem államhoz, sem szövetséghez igazodniuk. Ezért is nem fogalmaznak meg nagyon egyértelmű elvárásokat, aminek meg lehet felelni. Ezzel biztosítják maguknak a döntés szabadságát, hogy olyan klubot is elutasíthassanak, aki egyébként megfelel, illetve adott esetben olyat is felvehessenek, aki talán nem teljesíti ezeket a feltételeket. Ezzel a logikával nem lehet vitatkozni vagy szembemenni, de mi egy dolgot tehetünk, elfogadjuk és tiszteletben tartjuk a döntésüket.”

EBEL-indulás hiányában a következő évi feladatok is leegyszerűsödtek: az Acélbikák szeretnék egymás után harmadik alkalommal is megnyerni a MOL Ligát, illetve újra nagyon komolyan veszik a Kontinentális Kupában való indulást, ahova magyar bajnokként egy év kihagyás után ismét részvételi jogot szereztek. Várhatóan  a második vagy a harmadik körben csatlakoznak a küzdelemhez, és valamelyik selejtező csoport küzdelmeit meg is rendeznék. “Mind a kettőt megpályázzuk, persze csak az egyiket rendezhetjük meg. Ha a harmadik forduló a miénk, akkor a második értelemszerűen nem lehet Dunaújvárosban. Nagy célunk, hogy bekerüljünk a négyes döntőbe” – nyilatkozta az elnök.

Tudvalevő, hogy ebben az európai kupasorozatban a nemzetközi szövetség a bajnokságok erősségének sorrendjében sorsolja össze az ellenfeleket, ahogy haladunk előre, úgy csatlakoznak be az erősebb bajnokságok csapatai. A magyar induló a második körben kap először lehetőséget, amit októberben rendeznek. Azari Zsolt elmondta, hogy beadták jelentkezésüket második és harmadik körös rendezésre is. Ez utóbbinak információink szerint nem sok esélye van, általában akkor nyílik rá mód, ha nincs jelentkező az automatikusan kvalifikált csapatok között.

Lundh DAB 3

Két évvel ezelőtt hajszálra voltak a hatalmas bravúrtól, a négyes döntőbe jutástól Stephan Lundh tanítványai, hiszen csak egy perc, egy gól, egy pont hiányzott ahhoz, hogy végül ne az Asiago kerüljön a Final Fourba. Jól mutatja a feladat nagyságát, hogy magyar csapatnak még nem sikerült saját jogon kiharcolnia a részvételt, a Székesfehérvár a 2000-es évek közepén háromszor is rendezhetett négyes döntőt, ami hatalmas közönségsikert aratott. További részleteket a lehetséges ellenfelekről a közeljövőben fogunk szerezni, hiszen a minden érintett csapat részvételével zajló egyeztetést hagyományosan Budapesten rendezik, június végén.

A tervekhez a személyi állomány adott, a napokban a csapat svéd vezetőedzője, Stephan Lundh is aláírt újabb egy évre. Emellett előrehaladott tárgyalások folynak a játékosokkal. A csapat gerincével már sikerült is megegyezni, a többiekkel a napokban zárulnak le a tárgyalások. Azari Zsolt blogunk olvasóival a részleteket is megosztotta. Tájékoztatása szerint a klubbal máris szerződést kötött a csapatkapitány Galanisz Nikandrosz, továbbá Szappanos Dávid, Pavuk Attila, Peterdi Imre, Gröschl Tamás, Kiss Ákos, Azari Zsolt, Somogyi Balázs, Virág Tamás, Szabados Róbert, Hüffner Adrián, Nagy Richárd, Tőkési Lajos és Erdélyi Péter.

A tárgyalások még folynak Papp Viktorral, Papp Csabával és Kiss Tamással. Az idei szezonban egyetlen visszatérő dunaújvárosi játékossal bővülhet a keret, folynak a tárgyalások arról, hogy Erdélyi Tamás, a juniorválogatott egykori csapatkapitánya nevelőegyesületében folytatja pályafutását, szombaton ez a kérdés is véglegesen tisztázódik, a tervek szerint már ezen a napon bekapcsolódik a munkába. Strenk Hunor a továbbiakban az edzői stábot erősíti.

Galanisz DAB

A légiósok kérdését külön kezeli a szakmai stáb, náluk is alapvetően a tavalyi kontingenssel szeretné folytatni a megkezdett munkát a vezetőség, de némi erősítést is tervez. Eddig egyetlen új légióssal történt szóbeli megállapodás, ő Svédországból csatlakozik az Acélbikák keretéhez, a részletekkel napokon belül jövünk.

A felkészülés a szokásos menetrend szerint zajlik, áprilisban kezdődött az első etap, a keret végigdolgozza majdnem az egész nyarat, néhány hetes pihenőket közbeiktatva. Ezzel kapcsolatban két újdonságról tudott Azari Zsolt beszámolni. Egyrészt, mint azt blogunk is megírta, jelenleg is Dunaújvárosban tartózkodik és tart edzéseket felnőtt és utánpótláskorú játékosoknak a 17 NHL-játékos, így például Steven Stamkos fizikai felkészítését is irányító Randy Smith. A játékosok beszámolója szerint meglepő módon mindig tudnak keményebb fokozatba kapcsolni ezek a szakemberek, az egyik sokat látott csatár elmondta, a háromórás tréningből két órán keresztül nem ment 170 alá a pulzusa.

A másik változás az eddigi felkészülésekhez képest a tervek szerint hagyományteremtő céllal augusztus végén megrendezendő Docler Holding Kupa, amelyen neves ellenfelekkel játszva mérheti le a csapat, hol tart a felkészülésben.

Cimkék: , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
január 13., szombat
U18 13:40 AVSZNO 6-3VÉGE
U18 13:40 KMHVAS 4-6VÉGE
U18 16:10 MACOKR 10-1VÉGE
EL 17:00 SCCFTC 9-2VÉGE
ROM 17:30 SSTPRO 2-25VÉGE
január 14., vasárnap
ROM 10:30 PROSST 20-2VÉGE
VBN18 13:30 HUNNOR 2-3 BVÉGE
U18 13:40 AVSOKR 6-4VÉGE
U20 14:10 AVSKMH 7-0VÉGE
U20 14:40 MACVAS 3-2VÉGE
U20 15:00 UTEDHK 2-1VÉGE
U20 16:00 ETOZNO 2-6VÉGE
EBEL 17:45 AVSKAC 0-3VÉGE
  • M4 SPORT
EL 18:00 MISDAB 4-3 HVÉGE
EL 18:30 UTETIT 5-4VÉGE
január 15., hétfő
ROM 17:30 BRASTE 4-1VÉGE
EL 20:30 MACVC2 7-0VÉGE
  • M4 SPORT
január 16., kedd
ROM 17:00 GALSCC 1-7VÉGE
U20 17:00 MISPEF 3-2VÉGE
ROM 17:30 STEBRA 
január 17., szerda
MK 18:30 MISFTC 
U18 18:40 VASKMH 
MK 20:15 MACUTE 
  • M4 SPORT
január 18., csütörtök
U18 15:30 PEFGEP 
január 19., péntek
KHL 17:30 AKBSBA 
  • SPORT 2
január 20., szombat
DEBL   MARGEP 
EWHL   SAVKMH 
U18   GEPZEG 
U18   KACAVS 
U18   UTEOHC 
U18   VASETO 
U18   ZNOMAC 
KHL 15:00 SZKAMR 
  • SPORT 2
EBEL 19:15 RBSAVS 
január 21., vasárnap
U18   KACMAC 
U18   RBSAVS 
U18 14:20 MISOKW 
U18 16:00 ETOVSV 
EBEL 17:30 DECAVS 
Partnerünk