Szlovéniát és Ausztriát is visszakaptuk

   

Bár mindkét szomszédunk maradandót alkotott az A csoportos vb-n, jövőre mégis nagyjából megismétlődik a tavalyi vb, mivel korábban már Ukrajna is visszakerült a csoportunkba. Két másodosztályú csapat utazik a téli olimpiára.

Így Ljubljanához képest annyi lesz a különbség a csoportunkban, hogy Dél-Korea váltotta a Budapesten kipottyanó Nagy-Britanniát.

Szlovénia és Ausztria is kiesett az A csoportból a hétfői játéknapon. A szlovénok már a Kanadával játszott meccsük előtt elbúcsúztak az élvonaltól, mivel Dánia nyert, és Fehéroroszország védettséget élvez a következő évi rendezés miatt.

Ausztria minden idők egyik legszerencsésebb feljutása után az egyik legszerencsétlenebb kiesését produkálta. Ne feledjük, nyugati szomszédunk Ljubljanában 2012-ben két vereséggel zárt a második helyen, éppen annyi pontot, 10-et szerezve, mint ez évben a magyar válogatott. Idén nem volt szerencséjük, pedig mindent megtettek. Hiába verték simán a letteket (ez egyébként két éve a szlovénoknak is megvolt a kiesés elleni körben) és hiába múlták felül büntetőkkel Szlovákiát, az osztrákok húzták a rövidebbet, 5 szerzett ponttal kiestek. Végig kiválóan játszottak a tornán, nagyon rossz érzés lehet így elvérezni a végén.

Szlovénia szintén bámulatosan küzdötte végig a világbajnokság 7 mérkőzését. Egyedül a Svájc elleni meccsük ment el nagyon, azon kívül senki nem verte őket két gólnál többel. Kanada ellen pedig az első és a második szünetben is vezettek, és végül döntetlenre hozták a 60 percet.

Jó lenne egyszer hasonló élményeket átélni a magyar válogatottal, de első lépésként jó lenne egyszer Ausztriát vagy Szlovéniát elkapni. 2014-ben megkapjuk rá az esélyt újra.

A 2014. évi divízió 1/A csoportos világbajnokságon a következő sorrendben várnak ránk a meccsek: Dél-Korea, Ukrajna, Szlovénia, Ausztria, Japán.

Hogy dél-koreai vagy ukrajnai túrára kell-e spórolnunk, az a hét második felében derül ki, az IIHF-kongresszus döntése után. Hogy miként hat majd a szlovén és az osztrák válogatottra, hogy két hónappal az olimpia után kell újra csúcsformába lendülniük és a divízió 1/A-s vébén a feljutásért küzdeniük, erre a válaszra 2014 áprilisáig kell várnunk.

HUNAUT 2012

Cimkék: , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
május 3., péntek
VB 19:30 HUNITA 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum