2016 augusztusában rendezik a világkupát

   

Az NHL-esek olimpiai szereplése minden megoldhatatlannak látszó kérdést megoldhat.

A nemzetközi ügyek rendeződni látszanak. A héten megállapodás született az NHL-es játékosok szocsi olimpián történő szerepléséről, legalábbis annak sarokpontjairól. Ez az elemzők szerint azt jelenti, hogy ha minden fél tartja magát az alkukhoz, akkor heteken belül hivatalosan is bejelenti az NHL, hogy 2014. február 9. és 25. között teljes szünetet tart az oroszországi téli olimpia miatt.

Hogy jó az irány, azt erősíti az a tény, miszerint szombaton Vlagyiszlav Tretyak, az orosz szövetség elnöke és az IIHF egyik tárgyalója, bejelentette, hogy tengerentúliak által igényelt változtatás, miszerint a négyévenkénti világkupa ismét legyen része a nemzetközi versenynaptárnak, zöld utat kapott, és három év múlva újraindul a versenysorozat. Tretyak azt is elárulta, hogy a résztvevők és a lebonyolítás a legutóbbi, azaz a 2004. évihez hasonló lesz. Akkor 8 csapat vett részt a tornán, két részre, egy tengerentúli és egy európai négyes csoportban küzdöttek, majd a rájátszás érdemi részére Észak-Amerikában került sor. A világkupán az összes NHL-es játékos jégre léphet majd, így az NHL az előszezon heteiben is kap egy világeseményt. Az IIHF sokáig azért is nem akart beleegyezni a világkupa feltámasztásába, mert nagyon erős konkurenciát jelent a világbajnokságnak.

Mindezen közben az összes fontos európai szövetséggel megállapodott az NHL az átigazolási díjakról, egy kivétel van, a legfontosabb. Oroszország és Medvegyev keményebb falat, de a hírek szerint az olimpia ezt a falatot is puhítja, és a bonyolult csomag részeként erre az ügyre is pont kerülhet végre.

A legfontosabb kérdésről még nem szivárgott ki információ, nem lehet tudni, hogy az NHL-KHL-IIHF-NOB megállapodás hány olimpiára szólna, azaz meddig garantálják a felek a megkötött megállapodások fennmaradását.

World_Cup_Hockey

Cimkék: , , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
május 3., péntek
VB 19:30 HUNITA 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum