Mindenki versenyben maradt

   

Mindhárom győzelmi kényszerben lévő csapat győzni tudott kedd hajnalban az NHL-rájátszásban, sorrendben a New York Rangers, a Detroit és a Los Angeles. Ha bármelyikük is vereséget szenvedett volna, fél lábbal már a szakadék szélén állna.

Toronto Maple Leafs (5.) ? Boston Bruins (6.)

2004 után visszatért a playoff Torontóba, de a szurkolók nem lehettek boldogok a mérkőzés után, ugyanis a Boston megnyerte a párharc harmadik mérkőzését és visszavette az elvesztett pályaelőnyét. Pedig a Leafs mindent megtett a győzelemért, összesen 47 lövést zúdított Rask kapujára, de a finn hálóőr ihletett formában védett és 45 alkalommal hárított. Az óriási hazai fölény dacára a Bruins szerzett vezetést az első harmad közepén, amit a 26. percben meg is duplázott. A Leafs az órási nyomás ellenére csak a 34. percben talált be először, ám egy perccel később Horton visszaállította a kétgólos különbséget, sőt, kettő perccel később Paille háromra növelte az előnyt, gyakorlatilag majdnem eldöntve a mérkőzést 40 perc után. A hazaiak még szépítettek ugyan a záró húsz percben, ám Krejci üres kapus gólja végképp pontot tett a találkozó végére. A mérkőzést egyértelműen a Lucic, Krejci, Horton sor hozta, amely ismét fantasztikusan játszott, két gólt és hat gólpasszt szerzett a mérkőzésen, a párharcban pedig három mérkőzésen összesen 17 pontot termelt. A támadótrió mellett meg kell még említeni Jaromír Jágrt, aki karrierje 190. playoff pontját szerezte a mérkőzésen és ezzel beérte a hatodik helyen álló Brett Hullt.

New York Rangers (6.) ? Washington Capitals (3.)

A mai mérkőzés előtt a Caps története során hetedik alkalommal vezetett 2-0-ra egy párharc során, és mint mindig, most is elbukta a harmadik találkozót. A Rangers kínkeservesen, de hozta az első hazai mérkőzését és szépített a Washington elleni párharcban. A találkozót a vendégek kezdték jobban, az ötödik perc legelején Backström szerezte meg a vezetést, miután remek ütemben szúrt a korongba. A Rangers a 13. percben emberelőnyben egyenlített, megtörve 111 perces gólcsendjét a párharcban. A második harmadban fordított a Rangers, amely ismét előnyből volt eredményes Brassard révén, de jött is a válasz Green jóvoltából. A záró húsz perc elején a ismét a hazaiak szereztek előnyt, amikor Asham volt eredményes, azonban a válasz most sem késett sokat, mert egy lövés Beaglen változtatott irányt, utat találva Lundqvist kapujába. A hajrához érve Stepan harmadszor is vezetést szerzett a Rangersnek, és erre már nem maradt válasza a Capitalsnak. Pedig az esélye megvolt rá, az utolsó kettő percben Richards kiállítása miatt végig hat a négy ellen játszhattak, de nem tudták kihasználni a kettős fórt. Folytatás szerdán a Gardenben.

Detroit Red Wings (7.) ? Anaheim Ducks (2.)

A két mérkőzésre eltiltott Justin Abdelkader nélkül a Detroit, ha nagyon nehezen is, akárcsak a New York Rangers, hozta a kötelező győzelmet. A végig óriási fölényben játszó vörösök hiába nyerték a lőpárbajt 49?33-ra, kétszer is hátrányban voltak és nekik kellett menni az eredmény után. Az Anaheim Beleskey révén szerezte meg az előnyt a hatodik percben, amit egészen a harmadik harmad második percég tudott őrizni. Ekkor jött Brendan Smith egyenlítő gólja, ám a harmad felénél már ismét a vendégeknél volt az előny, Steckel révén. A 13. percben majdnem gólt szerzett a Red Wings, de a videó-visszajátszások után kiderült, hogy a korong nem haladt át a gólvonalon. 36 másodperccel később viszont már nem volt pardon, Dacjuk óriási bombagóllal egyenlített. A Red Wings lendülete nem tört meg a hirtelen halálban sem, Hiller hibáját Brunner használta ki, így a csapatok csütörtökön hajnalban döntetlenről folytatják Anaheimben.

Los Angeles Kings (5.)?St. Louis Blues (4.)

Óriási esélyt szalasztott el a St. Louis, hogy összesítésben 3-1-es megnyugtató előnyre tegyen szert a Kingsszel szemben. Pedig jól kezdték a találkozót, hiszen Backes és T.J. Oshie góljaival az ötödik perc közepén már két góllal vezettek. De hiába a remek kezdés és a mezőnyfölény a Zenészek részéről, két óriási védelmi hibát egyaránt góllal büntetett a bajnok és a 15. percben már 2-2-t mutatott az eredményjelző. Először Carter verte meg Elliottot egy az egyben, majd egy 3-1 elleni kiugrást játszottak ki a végletekig a Királyok, amit Penner fejezett be. A középső húsz percben Oshie második góljával ismét a vendégek kerültek előnybe, de nem tudtak élni a lehetőséggel. A záró harmad közepén egy szűk másfél perces megingás a védelemben ismét elég volt ahhoz, hogy a Királyok két gólt üssenek és megfordítsák a mérkőzést. A bajnoknak a minimális előny kitartott a mérkőzés végéig, így 2001 után tudtak ismét kétgólos hátrányból playoff mérkőzést nyerni.

2013. május 6.:

Toronto?Boston 2-5 (videó)
G.: Gardiner, Kessel ill. McQuaid, Peverley, Horton, Paille, Krejci

NY Rangers?Washington 4-3 (videó)
G.: Boyle, Brassard, Asham, Stepan ill. Backström, Green, Beagle

Detroit?Anaheim 3-2 (videó)
G.: Smith, Dacjuk, Brunner ill. Beleskey, Steckel

Los Angeles?St. Louis 4-3 (videó)
G.: Carter, Penner, Kopitar, Williams ill. Oshie (2), Backes

A főcsoport-negyeddöntők állása:

Keleti főcsoport:
Pittsburgh (1.)?New York Islanders (8.) 2-1
Montreal (2.)?Ottawa (7.) 1-2
Washington (3.)?New York Rangers (6.) 2-1
Boston (4.)?Toronto (5.) 2-1

Nyugati főcsoport:
Chicago (1.)?Minnesota (8.) 2-1
Anaheim (2.)?Detroit (7.) 2-2
Vancouver (3.)?San José (6.) 0-3
St. Louis (4.)?Los Angeles (5.) 2-2

NHL

sorsolás
tabella
kanadai táblázat

Cimkék:

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 2-3 BVÉGE
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
május 3., péntek
VB 19:30 HUNITA 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum