Szakmai és nemzetiségi problémák

 

Tánczos Barna szerint ezek állnak a Román Jégkorong Szövetség (RJSZ) elnökének megválasztása körüli hercehurcák hátterében. A dolgok hátteréről a manna.ro adott beszámolót kedden. Mint ismeretes, az RJSZ 2012. június 19-én tartott elnökválasztó közgyűlést, aminek eredményét az ítélőtábla megsemmisítette és új választás megtartására kötelezte a szövetséget. Ion Martin, Sportul Studenţesc elnöke szerint: “Minden olyan határozat, amit a közgyűlés után hozott a szakszövetség, az nem létezik, törölték. A döntő ok az volt, hogy Tánczos 13 klubot alapított egyetlen éjszaka alatt, a közgyűlés előtt egy nappal. Akkor ezt az ő ügyvédei törvényesnek látták. A maratoni gyűlésről mi kijöttünk, pedig Gheorghe Floriant akartuk vezetőnek tenni.”

Az igazsághoz hozzátartozik, hogy Tánczos már az ítélet megszületése előtt, március végén bejelentette, hogy a szezon végén mindenképpen feláll. “Nehéz döntés volt, de meghoztam. Nagyon megküzdöttem ezért a második mandátumért, de úgy érzem, hogy a személyem, a tavalyi választások, a kialakult vitás helyzet sokat árt, és még többet árthat a romániai jégkorongmozgalomnak” ? idézi Tánczos saját blogján tett nyilatkozatát a manna.ro.

Ugyanebben a bejegyzésben Tánczos kifejti azt is, szerinte az elsődleges probléma a romániai hokiban, hogy nagyok az anyagi, szakmai, infrastrukturális különbségek. “Nem egyszerű egy ilyen színes palettán egyensúlyt teremteni. Nem egyszerű bajnokságot szervezni, országos programokat, edzőképző tanfolyamokat biztosítani a fejlődéshez” ? fogalmaz Tánczos. Mindazonáltal elnöksége idején jelentős sportágfejlesztési programokat sikerült elindítani.

Az elnök nem rejtette véka alá, hogy a fentieken kívül szintén a hoki jövőjét fenyegető veszélyt jelent a “sportra mindig rátelepülő nemzetiségi, román?magyar probléma”. Ezt alátámasztani látszik, hogy a sportminisztérium nem maradt pártatlan a szövetségi belviszályban, felfüggesztett minden kifizetést addig, amíg össze nem ül az új közgyűlés és meg nem választják az új elnököt. Az ítélet ellen 30 napig lehet fellebbezni, amely hamarosan lejár. A minisztérium ugyanakkor jelezte, egy nappal tovább sem hajlandó együttműködni a jelenlegi RJSZ-szel.

Cimkék: ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
május 3., péntek
VB 19:30 HUNITA 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum