Sabolic miatt aggódnak a szlovének

 

Megköszönte a munkát Matic Podlipniknek és Anze Kuraltnak Matjaz Kopitar szövetségi kapitány, ezzel elvileg kialakult az a 25-ös játékoskeret, amellyel a szlovén válogatott megkísérli az elitben maradást a hétvégén kezdődő A csoportos világbajnokságon.

Kérdőjel azért akad még, van miért aggódnia a kapitánynak és a szurkolóknak is. Robert Sabolic ugyanis bordatörést szenvedett az osztrákok elleni legutolsó felkészülési mérkőzésen. “Eltört egy bordája, és mindenki tudja, hogy az fájdalmas ? nyilatkozta Sabolicról Matjaz Kopitar. ? A szereplése attól függ, hogy mekkorák a fájdalmai, erről szerdán döntünk. Természetesen nagy veszteség lenne, kulcsjátékosról van szó.” Ha a jelenleg Ingolstadtban játszó csatár nem utazhat, akkor Rok Leber fogja helyettesíteni.

“Az érem másik oldala a Rodman fivérek állapota, nem tudni, mennyire lesznek fáradtak ? folytatta a kapitány.” A két testvér a Bietigheim Steelers színeiben jelenleg még a Bundesliga 2 döntőjében érdekelt, a csatlakozásuk az utolsó pillanatban történhet meg. Szomszédaink így is bivalyerős csapattal utaznak a világbajnokságra. 6 Játékos képviseli az EBEL-t, 4 a DEL-t, 3-3 a Ligue Magnust és a Bundesliga 2-t, 2-2 az Elitserient, az Allsvenskant és a Serie A-t, 1-1 játékos érkezhet az AHL-ből, a szlovák Extraligából, a dán bajnokságból, az ukrán elitligából és a svéd harmadosztályból.

Kapusok: Luka Gračnar (Salzburg), Andrej Hočevar (Sokol Kijev, PHL), Robert Kristan (Medveščak);

Védőjátékosok: Sabahudin Kovačevič (Poprad, SVK), Aleš Kranjc (Kölner Haie, DEL), Mitja Robar (Krefeld Penguins, DEL), Klemen Pretnar (Villach), Luka Tošič (Alleghe, ITA), Andrej Tavželj (Rouen, FRA), Žiga Pavlin (Rögle BK, Elitserien), Blaž Gregorc (Odense, DEN);

Csatárok: Luka Bašič (Amiens, FRA), Boštjan Goličič (Briançon, FRA), Žiga Jeglič (Södertälje, Allsvenskan), Gašper Kopitar (Mora, Allsvenskan), Gal Koren (Medveščak), Rok Leber (IK Pantern, SWE-3.), Rok Pajič (Brunico, ITA), Žiga Pance (Olimpija), Tomaž Razingar (Ravensburg, GER-2.), David Rodman (Bietigheim, GER-2.), Marcel Rodman (Bietigheim, GER-2.), Aleš Mušič (Olimpija), Robert Sabolič (Ingolstadt, DEL), Rok Tičar (Kölner Haie, DEL), Jan Urbas (Växjö Lakers, Elitserien) Ha a csapata kiesik az AHL rájátszásból, akkor Jan Muršak (Grand Rapids Griffins, AHL) is csatlakozhat a válogatotthoz, alighanem Leber helyett.

Cimkék: ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
május 3., péntek
VB 19:30 HUNITA 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum