Itt már mindenki profin áll a jégkoronghoz

   

Nagy Attila és Németh Márton a második divízió 1-es világbajnokságán működött közre vonalbíróként, ezúttal is Budapesten. Mindkét EBEL-bírónk kiválóan teljesített. Előbbivel beszélgettünk az esemény után.

? Milyen rangja van a játékvezetők között a divízió 1-es vébéknek?

? Ezen a vb-n már-már az A csoport szele fúj, az esemény körítése, komolysága, tétje hasonlít az elitéhez. Mióta az új lebonyolítás szerint zajlanak a küzdelmek, még komolyabb munka folyik a divízió 1/A-ban.

? Milyen vb volt ez bírói szempontból?

? A svájci Freddy Reichen volt a budapesti vb játékvezető-ellenőre. Reggelente meetinggel kezdtünk, amin videóelemzések is végeztünk. Ezt követően a beosztás szerint mentek a dolgok. Játékvezetői szempontból jól sikerült a vb. Bár az utolsó meccs értékelését még várjuk, eddig jó értékeléseket kaptunk. Eget rengető nagy hibát az egész vb-n nem tett szóvá.

? Az EBEL után nagy volt a különbség színvonalban, tempóban?

? Volt meccs, ami jobb volt, mint egy EBEL-mérkőzés, és volt, ami nem.

? A játékosok együttműködőek voltak?

? Teljes mértékben. Itt már mindenki profin áll a jégkoronghoz, teszi a dolgát és a hokival foglalkozik, tiszteli az ellenfeleket és a játékvezetőket is.

? Melyik volt a legnehezebb meccs játékvezetői szempontból a vb-n?

? Minden meccs egyformán fontos volt, problémásabbak talán a brit meccsek voltak, mert a stílusukból fakadóan több a dulakodás az ő találkozóikon. Ugyanakkor volt olyan meccs is, hogy csak 3 tilost volt és 1 lest kellett megítélni.

? Szakmai szempontból volt igazán emlékezetes pillanat?

? Volt egy lesszituációm, a Dél-Korea?Japán meccsen az első gól. Továbbengedtem a játékot, mert nem volt les. Először az ellenőr is lesnek gondolta, de a videó meggyőzte arról, hogy nem volt az, és a meetingen külön kiemelte, hogy nagyszerű ítélet volt. Ettől függetlenül az Aréna közönsége még mindig azt hiszi, hogy les volt, és hibáztam. Ez is mutatja, milyen a mi sorsunk.

? A hangulattal, a szervezéssel és a rendezéssel elégedettek voltak a kollégák, jól érezték itt magukat?

? Azt mondhatom, hogy mindannyian nagyszerűen érezték magukat a Budapesten töltött egy hét alatt. A hangulat és a város nagyon tetszett nekik. A magyar szurkolótábor rigmusait kívülről fújják, mi mondtuk előre, milyen szurkolásra számíthatnak a vb-n, de amikor a jégen megtapasztalták, milyen a magyar közönség, azt nem nagyon hitték el.

? Van esélyük az előrelépésre?

? Hogy feljebb tudunk-e lépni, az részben sportpolitikai kérdés, részben logikus döntések következménye lehet. Bízom benne, hogy ha tartósan jól teljesítünk ezen a szinten, akkor előbb-utóbb valakinek eszébe jut, hogy eggyel feljebb is lehetőséget ad egy magyar játékvezetőnek.

Nagy Attila vidáman vezeti a brit?kazah meccset. Fotó: Mudra László (MJSZ)

Cimkék: , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 14., vasárnap
VB18 16:30 HUNDEN 1-4VÉGE
AL 18:30 ETOLHL 5-1VÉGE
április 15., hétfő
VB18 13:00 GERHUN 8-2VÉGE
április 17., szerda
VB18 13:00 AUTHUN 6-5 BVÉGE
április 18., csütörtök
VB18 13:00 HUNUKR 4-7VÉGE
április 19., péntek
VÁL 18:30 HUNNOR 2-1VÉGE
    • DUNA WORLD
április 20., szombat
VÁL 16:00 HUNNOR 
VB18 16:30 JPNHUN 
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 
    • AMC MIKRO
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 
    • SPORT 1
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
Partnerünk
Archívum