15 amerikai vb-játékos

   

Joe Sacco keretébe az NHL-esek  mellett két AHL-es játékos és egy KHL-es csatár is bekerült.

Joe Sacco, az USA szövetségi kapitánya kijelölt tizenöt játékost, akik már biztosan részt vesznek a 2013-as világbajnokságon. Az első számú kapus Ben Bishop lehet, a 26 éves kapus 22 NHL-meccsen állt idén kapuban. Váltótársa, Cal Heeter a Philadephia farmcsapatában védett, 32 AHL-mérkőzésen 90,8%-kal. A védőknél hat játékos ismert, tehát nagyjából véglegesnek is tekinthető a névsoruk. Chris Butler a Calgary, Matt Carle a Tampa Bay, Justin Faulk és Jamie McBain a Carolina, Matt Hunwick a Colorado, Jeff Petry pedig az Edmonton hátvédje.

A támadók névsora viszont félig állt csak össze, jelenleg heten szerepelnek a keretben. Nick Bjugstad nem szerzett pontot kilenc Florida-meccsén, Bobby Butler a New Jerseyben kezd magára találni, Aaron Palushaj a Coloradóban két gólt lőtt, Paul Stastny ugyanitt a harmadik legponterősebb, Craig Smith nem hozza tavalyi formáját a Nashville-ben, míg Nate Thompson a Tampa Bayben 15 pontot gyűjtött. Danny Kristo az NCAA-ben pont per meccs átlag fölött termelt, több díjat is kapott, az AHL-ben viszont nyolc meccsen csak három gólpassza van, Tim Stapleton pedig a Dinamo Minszk házi gólkirálya volt a KHL-ben, most két év után újra jégre léphet világbajnokságon.

A jelenlegi keretből nyolc játékos rendelkezik vb-rutinnal, a kapuban Bishop, a védelemből Faulk, Petry és Butler, míg a támadók közül Thompson és Stapleton készülhet második világbajnokságára, Craig Smith a harmadik, míg Paul Stastny a negyedik világeseményére utazhat.

Cimkék: ,

Te mit gondolsz?

Eseménynaptár
augusztus 13., kedd
FELK 17:00 MHKAVS 
augusztus 14., szerda
FELK 17:00 KOLAVS 
augusztus 16., péntek
FELK   JESGYE 
FELK 17:40 BJAKOS 
FELK 18:00 FHASWL 
augusztus 17., szombat
FELK   OLLGYE 
augusztus 18., vasárnap
FELK 17:30 DEBMIS