Összedőlt a világ Kazahsztánban

   

Alábecsültük az ellenfelet, szétszórtan játszottunk, én szégyellem magamat ? mondta a történelmi 1-2 után Sumi Babajev, a kazah válogatott főmenedzsere. A közép-ázsiai országban mindenki összeomlott egy kicsit, úgy tűnik, a legtöbben nem tudtak róla, hogy Magyarország válogatottja járt már az elitben, és nem mondott le róla, hogy egyszer még visszajusson oda.

Vlagyimir Krikunov szövetségi kapitány a különböző lapoknak a taktika be nem tartásával, a fegyelem és az ötletesség hiányával magyarázza a vereségét, de megemlíti az okok között azt is, hogy a magyarok ihletetten harcoltak. Mindenki persze nem dicsér minket, Szergej Volkov, a sports.kz szakírója például azok közé tartozik, akik az ellenfél gyalázását is segítségül hívják, hogy sajátjaikat még jobban földbe döngölhessék, majd a lehető legmesszebb menő következtetésekig juthassanak el. “Amikor minden a kezünkben van, amikor csak egy balfék európai csapatot kell legyőznünk, és ehelyett kómába esünk ? mi ez, ha nem a pusztulás látlelete?” ? írja az éles szemű szakértő, majd később egészen addig jut, hogy azokat a szív és akarat nélküli KHL-eseket el kell zavarni, mert nézni is undorító, amit csinálnak, és új játékosokból kell új csapatot építeni. Egy ember van, akit Volkov nem bánt, szerinte Krikunov pont alkalmas arra, hogy ezt az új válogatottat megszülje és felnevelje.

Abban amúgy mindenki egyetért, hogy a kazah játékosok egyénileg jobbak, mint a magyarok ? közéjük tartozik a csatár Ilja Szolarjov is ?, és abban is, hogy ezt csapatként nem tudták bebizonyítani. Volkov újságírót leszámítva a többiek próbálnak előre tekintetni. A világbajnokság még nem ért véget, állapítják meg helyesen, a következő két meccset nyerni kell, és akkor akár az 1. helyet is meg lehet csípni, pláne, ha az olaszok a magyarok ellen már kivívták a feljutást. Egy éles kazah?olasz ki-ki meccstől ehhez képest inkább félnének.

Érdekesek a szurkolók-kommentezők reakciói is. A zömük szégyent és összeomlást emleget, a magyar csapattól egyáltalán nem számítottak semmi ilyesmire ? erősen emlékeztet ez a szapporói ukránverésünk utáni ukrán döbbenetre ?, az aréna hangulatát ugyanakkor sokan megemlítik, ezek szerint a kazah tévé közvetítésén is átjött a lényeg. “Tanulhatunk szurkolni a csapatunknak a magyaroktól” ? írták jó néhányan. Természetesen szóba kerül a fórumokon Troscsinszkij csapatkapitány szerepe is. A második gólunk előtt ő feledkezett meg arról, hogy a törött botot el kell dobni, különben két perc jár érte, majd röviddel a vége előtt ő akasztotta Sofront. A nagy öreget ezzel együtt nem sokan bántják, a jelek szerint nagy a tekintélye a drukkerek körében.

Magát a csapatot azért szidják. Ezt a kommentet mintha direkt a mi kedvünkért írta volna egy bizonyos Jango Comeback: “A játékosainkban minden megvan, a tudás, az erő. Csak azt nem értik, hogy a hazájukért játszanak. A magyarokon jól látszott, hogy ők miért, kiért küzdenek.”

Fotó: Mudra László (MJSZ)

Cimkék: , ,

Te mit gondolsz?

Eseménynaptár
augusztus 13., kedd
FELK 17:00 MHKAVS 
augusztus 14., szerda
FELK 17:00 KOLAVS 
augusztus 16., péntek
FELK   JESGYE 
FELK 17:40 BJAKOS 
FELK 18:00 FHASWL 
augusztus 17., szombat
FELK   OLLGYE 
augusztus 18., vasárnap
FELK 17:30 DEBMIS