Többéves hátrányt dolgoztunk le

   

Összefoglalva ez a lényege Egri István Miskolci Jegesmedvék-vezér szezonértékelésének, melyet a hivatalos klubhonlap készített. Jövőre is Tim Kehlert szeretnék vezetőedzőnek, a cél egyértelmű: megnyerni a MOL Ligát.

A miskolciak vezetője szerint a klub szervezetileg és szakmailag is fennállásának legszínvonalasabb szezonján van túl. A szervezettség főleg a jövőre nézve, a stabil professzionális működés szempontjából fontos. Természetesen a szurkolókat jobban érdeklik a szakmai szempontok. Egri István szerint, noha aranyérmet idén sem sikerült nyerni, a klub többéves hátrányt dolgozott le a szezonban. Ezt mutatja az is, hogy egyre több játékost adnak a válogatottba, a legkülönbözőbb korosztályokban. Emellett Tim Kehler a felnőtt válogatott melletti stábnak is tagja, a juniorválogatottnak pedig szövetségi edzője volt, míg Mayer Péter az U16-os korosztály melletti munkából veszi ki a részét.

Mint mondta, a MOL Ligában már csak győzni kell megtanulni: “Hét éve játszunk fedett pályán, három éve működünk igazi profi klubként, és ma már a magyar jégkorong közvetlen élvonalába tartozunk. Meggyőződésem, hogy a Dunaújvárost már beértük, csak mint már azt említettem, meg kell tanulni nagy nyomás alatt játszani, ezen van még mit javítani. A legnagyobb pozitívum számomra a Fehérvár elleni Magyar Kupa-döntő volt, ahol nagy erőfeszítésre késztettük az EBEL-ben játszó csapatot, időnként játékban már felvettük velük a versenyt, és a végén elfogadható mértékű vereséget szenvedtünk.”

Fotó: Mudra László (jegkorongblog.hu)

A játékosokról egyéni értékelést természetesen nem adott, azonban külön szólt a saját nevelésű hokisokról, akik megítélése szerint is a legtöbbet fejlődtek, illetve a légiósokról, akik szerinte ? a szurkolók többségének véleményével ellentétben ? megállták a helyüket. Kiemelte, hogy idén négy egyforma erősségű sort sikerült építeni, ahol minden sornak más volt a feladata. Hasonló szisztémát láthatunk a válogatottnál is.

A jövőről szólva elmondta, hogy az egyik legfontosabb eredménynek azt tartja, hogy bár a jelen gazdasági helyzetben nagyon nehéz a meglévő szponzorok megtartása, illetve újak szerzése, az idei szezont is sikerül tartozás nélkül befejezni. Mindezen szakmai, anyagi és szervezeti professzionalizálódásnak is köszönhető, hogy a legtöbb játékos szívesen maradna Miskolcon. A konkrét tárgyalásokat a világbajnokság után kezdik meg a folytatásról. Az egyetlen fontosabb kérdőjel az edző személye körül fogalmazódik meg, Tim Kehler ugyanis szintén csak a világbajnokság után ad végleges választ a neki tett ajánlatra: “Ha igent mond, akkor végre lesz egy folyamatosság két szezonunk között, ami segítheti a szakmai munka fejlődését.”

A következő szezonban a szakvezető egyértelműsítette: “Célunk egyértelműen egy olyan csapat kialakítása, amely képes megnyerni a MOL Ligát.”

Cimkék: , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
május 3., péntek
VB 19:30 HUNITA 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum