A Rouen a francia bajnok

 

Hatalmas izgalmak jellemezték a francia bajnokság idei kiírását. A rájátszás első meglepetését az alapszakaszban a 12. helyen végzett Epinal szolgáltatta, amely a nyolcaddöntőben kiverte Vas János csapatát, az esélyesebb Dijont, majd a negyeddöntőben az alapszakasz-negyedik Chamonix-t is búcsúztatta. Végül a később döntőbe jutott Angers állította meg őket 3-1-es összesítéssel, de ellenük is vezettek 1-0-ra és a második mérkőzésen hosszabbításra került sor, tehát az sem volt sima párharc.

A másik ágon a Rouen előbb a Morzine-t verte szintén 3-1-gyel, majd az elődöntőben a Szélig Viktort is soraiban tudó Brianconnal játszott gólzáporos és rendkívül szoros meccseket. Az első mérkőzésen például rögtön nyerni tudtak Széligék, Rouen-ban 6-4-re, és ez volt a párharc legnagyobb gólarányú győzelme. A második mérkőzést, szintén Rouenban, 6-5-re nyerték a hazaiak, majd Brianconban is hozták a következő két mérkőzést, az elsőt ráadásul a hosszabbítás utolsó másodpercében lőtt góllal 5-4-re, a másodikat 4-3-ra. Jellemző az alpesi kis csapat küzdeni tudására, hogy a Rouen már 3-0-ra is vezetett, innen állt fel a Briancon, Szélig idei utolsó klubmérkőzésén csapata utolsó gólját szerezte.

A döntőben azután borult minden, ami csak borulhatott. Az első négy mérkőzés mindegyikét elbukta a hazai csapat, az ötödik találkozón végre nyerni tudott a pályaelőnyt élvező Angers, amely ezzel meccslabdához jutott. Ezt azonban hárította a Rouen, így mindent eldöntő hetedik mérkőzésre került sor, amelyet kedden este játszottak. Ezen előbb 1-0-ra, majd 2-1-re, a második harmad végén pedig már 3-1-re is vezettek a vendégek, ám az Angers nem adta fel, az 56. percben egy gólra faragta a hátrányt, majd két másodperccel a lefújás előtt kiegyenlített. A győzelmet és ezzel a bajnoki címet végül a hirtelen halálban a Rouen szerezte meg.

A Rouen tehát továbbra is kiemelkedett a mezőnyből, de a távolság csökkenni látszik közte és a többi csapat között. Az északi város ezzel együtt négy év alatt negyedszerre lett bajnok, míg az Angers az év pechese. Harmadszor játszott ugyanis döntőt ebben a szezonban és harmadszor szorult a dobogó második fokára. A ligakupában és a bajnokságban a Rouen fosztotta meg az elsőségtől, a Francia Kupában pedig, emlékezetes körülmények között, a Szélig Viktorral éppen szerződést hosszabbító Briancon.

Cimkék: , , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT ÉLŐ
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
május 3., péntek
VB 19:30 HUNITA 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum