Cserestop-értékelő

 

Túl vagyunk az NHL-szezon egyik legérdekesebb és legizgalmasabb eseményén, a trade deadline-on. Összefoglaljuk, kik a cserestop győztesei és vesztesei.

Győztesek: 

Columbus Blue Jackets, New York Rangers

Ezt a két csapatot a többivel ellentétben egy kalap alá lehet venni, ugyanis Gaborik klubváltásával mindkét csapat nyert. A Rangers az érte kapott Brassard, MooreDorsett trióval, valamint a San Josétól érkezett Clowe-val pótolni tudta, tudja a nyáron elvesztett
zongoracipelőket, és remekül megerősítette a harmadik és a negyedik sorát. A Blue Jackets Gaborikkal egy Nash-szintű gólvágót kapott, aki új környezetben, de régi társak mellett visszanyerheti formáját és a playoffba vezetheti csapatát. Ne feledjük, Columbusban jelenleg öt egykori Rangers-játékos játszik. Az elmúlt fél évet figyelembe véve az egészet így lehetne röviden felírni: Gaborik, AnyiszimovDubinsky, Erixon és egy első körös draftjog a Nash, Brassard, Dorsett, Moore kvartettért.

Minnesota Wild

A Sabres ex-csapatkapitánya, Jason Pominville igazi vezéregyéniség, top 6-os csatár, aki elöl-hátul és előnyben-hátrányban kiválóan
mozog a jégen. Megszerzésével tovább erősödött a Wild amúgy sem gyenge kerete, a fizetése kényelmesen befért a sapka alá, ráadásul még élő szerződése van a jövő évre is, amiből látható, hogy a Minnesota hosszabb távon számol vele.

Boston Bruins

Lemaradtak ugyan Iginláról és Morrowról is, ám a kettő együtt sem ér annyit, mint Jaromír Jágr, akinek megszerzésével a cserestop legnagyobb nyertesei a Macik. Ezt nem is kell tovább részletezni. Wade Redden érkezett a harmadik védőpárba, aki abszolút sötét ló. A liga elit védőjéből sikerült lecsúsznia az AHL-be, de visszakapaszkodott, ami óriási akaraterőről tanúskodik. Több mint 1000 mérkőzéssel a háta mögött óriási a rutinja, ráadásul Ottawa után újra együtt játszhat Charával, ami ösztönzően hathat a teljesítményére.

Pittsburgh Penguins

Iginla és Morrow megszerzése abszolút erősítés, ám Crosby és Letang sérülése jelenleg akkora érvágás a Pingvineknek, amit ennek a két játékosnak az érkezése sem tud egyelőre kompenzálni. Crosby kiesése után a csapat másodszor kapott ki zsinórban a 15-ös győzelmi széria után, ami sokat mondó adat. Ráadásul olyan ellentmondó hírek kaptak szárnyra, miszerint Crosby sérülése annyira súlyos, hogy már nem játszik az idén. Ha ez így lesz, akkor a Pittsburghnek alaposan fel kell kötnie a korit, ha Stanleyt akar nyerni.

Vesztesek:

Dallas Stars

A Jágr, Morrow, Roy,  Whitney négyesből csak Jágr hozta a formáját, ezért a szezont nagy tervekkel kezdő texasi alakulat alaposan befürdött. Mivel a playoffhajó valószínűleg elment, a másik három játékos gyengén teljesített és az, hogy a kvartett minden tagja szabad ügynök lesz, elcserélésük teljesen logikus. Jövőre a négy játékost képtelenség lett volna beszorítani a sapka alá, így marad az újjáépítés az értük kapott fiatalokkal és draftcédulákkal.

Philadelphia Flyers

A kapus és hátvédgondokkal küzdő Philly mindenkiről lemaradt. Tavaly elengedték azt a Bobrovszkijt, aki jelenleg a liga egyik legjobb kapusa és aláíratták kilenc évre Brizgalovot. Ezt már erősen megbánták, ugyanis nyílt titok, hogy az emergency buyout lehetőségével élve kivásárolnák a kapust futó kontraktusából. Ha ez nem lenne elég, megpróbálták megszerezni az Ottawa fiatal, kitűnő kapusát, Ben Bishopot, de be kellett érniük a “csak” év újoncának választott Masonnal. Arról már ne is beszéljünk, hogy lassan két éve keresik Pronger utódját.

Calgary Flames

Iginla eladva, Bouwmeester eladva. Későn. Kaphattak volna többet is, jobbat is, ha hamarabb lépnek, mert évek óta a levegőben lóg az elcserélésük. Ezzel a két cserével csak rövid távra oldotta meg a vezetőség a problémát: a fiatalítás megvolt, a fő gond, az újjáépítés azonban nem. Emellett elkövettek még egy nagy hibát, Kiprusoff valószínűleg visszavonul a szezon végén, pedig több csapat is szívesen a soraiban szerette volna tudni a finn kapust. Mindezek után kicsit meredeken hatottak Jay Feaster GM szavai, aki rájátszást ígért a következő szezonra.

Detroit Red Wings

Az elmúlt hetekben a Detroit, mint Jágr új csapata került a reflektorfénybe. Az, hogy lemaradtak róla, még nem égető probléma, az viszont, hogy nem tudták megerősíteni a védelmet, már sokkal nagyobb gond. A Red Wings Lidström utódját keresi, amit nyilván nem fog megtalálni egyhamar, de a védelem megerősítése nemcsak rövid, hanem hosszú távú probléma. Az UFA-piacról szereznek majd valakit egy-két évre, aki lehet StreitGoncsarZidlicky vagy Scuderi.

Edmonton Oilers

A szakírók az Oilerst várták a nagy kiárusítónak, erre a nyakukon maradt Ryan WhitneyAles Hemsky és Nyikolaj Habibulin is. Valahogy nem is meglepő a vezetőség impotenciája, ugyanis évek óta nem képesek egy ütőképes csapatot összerakni úgy, hogy az elmúlt három évben övék volt a legelső választás joga és jobbnál jobb játékosokból választhattak.

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 2-3 BVÉGE
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
május 3., péntek
VB 19:30 HUNITA 
    • SPORT 1
május 4., szombat
VB 19:30 HUNSLO 
    • SPORT 2
Partnerünk
Archívum