Egyenlített a Brassó

   

Kétgólos győzelmet aratott a Brassó a román jégkorongbajnokság döntőjének második mérkőzésén a HSC Csíkszeredával szemben. A csíki csapat egy harmadot hokizott, de ez ezúttal kevés volt ? áll a HSC sajtóanyagában, amely így folytatódik:

Hazai környezetben egyenlített a Brassó a HSC Csíkszereda ellen a román jégkorong-bajnokság döntőjének második, hétfői összecsapásán. A brassói csapat egyharmadnyi remek játéknak köszönhetően húzta be a győzelmet. Telt ház fogadta a csapatokat és a felek előtt már rögtön az első percekben akadtak lehetőségek, amelyek viszont kimaradtak. A hetedik percben viszont megszületett az első gól. Újfent nem a HSC szerezte azt, amint azt már megszokhattuk az elmúlt időben. Egy bulit követően Wehrshez került a pakk, aki kilőtte a felső sarkat. A gól után a hazaiak erőre kaptak, de a csíki csapat szerencséjére egy kettős emberelőnyt nem tudtak kihasználni. Ám alighogy kiegészült a HSC Bonar duplázta meg a előnyt Piszarenko pontos passza után. A folytatásban újfent egyenlő erők küzdelme zajlott a jégen, amely idő alatt Polcnak volt több teendője. A 19. percben a semmiből újabb gólt szereztek a hazaiak. Egy kapu előtti kavarodást Péter Róbert használt ki, amellyel kialakította az első harmad végeredményét.

A második harmadra egy sokkal harciasabb csíki csapat korcsolyázott ki, amely helyzetekben is jelentkezett. A HSC játékosai óriási nyomás alá helyezték a hazaiak kapuját. Ennek végül négypercnyi játékidő után lett meg az eredménye. Molnár Zsolt egyéni akciója után kilőtte a vinklit. A gól után tovább nőtt a vendégcsapat fölénye. Több kecsegtető helyzeti is kimaradt, vagy épp Polc fogott mindent. A 32. percben végül a szlovák hálóőr is tehetetlen volt. Tranca lövését még bravúrral kivette, de a kék vonalról Adorján szerezte meg az újabb szépítő gólt. Úgy tűnt, hogy sínen van a csíki csapat és már a levegőben lógott az egyenlítő talált is. Ekkor viszont egy rövidzárlat után gólt szereztek a hazaiak. Hietamakit szolgálta ki Zsók remekül, a finn meg nem hibázott. A gól után megtorpant a HSC, de a harmad vége előtt újfent a HSC irányított. Kétharmad után kétgólos volt a csíkiak hátránya, amely a játék képe alapján nem tűnt ledolgozhatatlannak.

Az utolsó játékrészre elmaradt a vendég szempontból várva várt újabb roham. A csíkiak a kétgólos hátrány tudatában igyekeztek minél gyorsabban felépíteni a támadásaikat, amelyeket könnyedén fületek le a hazaiak. A színvonal így egyértelműen alábbhagyott. Ahogy pörögtek a percek úgy váltak a két csapat játékosai egyre durvábbá. Rengeteg ütközés és játékmegszakítás jellemezte a harmadot. A végén mindkét fél előtt adódtak lehetőségek, amelyek kimaradtak. Sőt egy kisebb Virág?Becze bunyó is belefért még. Az eredmény viszont nem változott, így összesítésben szépített a Brassó.

Folytatás szerdán Csíkszeredában a bajnoki döntő harmadik mérkőzésével.

Brassói Corona ? HSC Csíkszereda 4?2 (3?0, 1?2, 0?0)
Gól: Wehrs (7.), Bonar (12.), Péter R. (19.), Hietamaki (36.), illetve Molnár Zsolt (24.), Adorján (32.).

Az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharc állása: Csíkszereda?Brassó 1?1.

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT ÉLŐ
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
május 3., péntek
VB 19:30 HUNITA 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum