Magyarország?Litvánia 4-2

   

Sokat dolgozó, de pontatlanul hokizó magyar válogatott verte a fél óráig kiválóan ellenálló, a meccs kimenetelét is bizonytalanságban tartó litván csapatot. Sajnos a végén elaltattuk magunkat, de jól rajtoltunk az ifjúsági világbajnokságon.

A mérkőzés második fele simább lett, mint amit az első harmad képe mutatott. Nem tudtunk tartós fölényt kialakítani, az emberelőnyös játék pedig nagyon gyengén ment. Ennek ellenére kombinatív támadójátékunknak köszönhetően kétgólos előnnyel zártuk a bemelegítő húsz percet.

A játékunk ritmusa reményt keltő volt, és a második harmadban a letámadás intenzitását is fokoztuk, ez megnehezítette a litvánok dolgát és ebből született például a negyedik gól is. Jól fogott Litvánia kapusa, de a gólok előtt nagyon kijátszottuk a helyzeteket, tehetetlen volt. A védekezésünkkel nem volt gond, a hátrányos helyzetek kifejezetten magas színvonalon oldottuk meg, sokat veszélyeztettünk 4 az 5 ellen is.

A záró periódus már a következő napi meccs fényében telt, nem erőltettünk semmit a 4-0-s előny birtokában, a tempó is jobban ízlett ekkor a litvánoknak. sokszor túlkombináltuk a támadásokat, pedig sok helyzetet tudtunk kialakítani így is. Egy ilyen akció végén a jobbnál is jobb helyzetet kerestünk, a litvánok pedig kontrából szépítettek. A végén még egy hátsó bizonytalanságunkat megbüntették, így a záró 10 percet 2-0-val elvitték, de a vége 4-2 lett ide.  Ha őszinték vagyunk, ez az arány közelebb van a 60 percen át látottakhoz, igazságos eredmény született. Belelendülésnek jó meccs volt.

Erdély Csanád, Kiss Zsombor, Vincze Péter és Szabó Dániel lőtte. A kapunkban Arany Gergely tökéletes teljesítményt nyújtott ? még akkor is, ha az utolsó percben a csapat kihagyásai elrontották shutoutját ?, amíg nem dőlt el a meccs, többször is bravúrral védett, szólókat hárított, sokat tett a nyugodt sikerért.

Jól kezdte a vb-t a magyar U18-as válogatott, de lesznek meccsek, amikor a vasárnapinál jobb teljesítményre lesz szükség a győzelemhez. Akár már hétfőn Nagy-Britannia ellen.

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 2-3 BVÉGE
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
május 3., péntek
VB 19:30 HUNITA 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum