30 éve volt az első

   

A fenti címmel idén is remek kiállítással készül a budapesti divízió 1-es világbajnokságra az MJSZ Történeti Bizottsága. Mint arra nyilván sokan emlékeznek, 2011-ben a magyar és a nemzetközi jégkorong történetét mutatta be a kiállítás. Az idei tematikát az 1983-as budapesti C-csoportos világbajnokság adja majd, melyen válogatottunknak hatalmas bravúrral sikerült kiharcolnia a B csoportba való feljutást. A kiállítás megnyitója 2013.április 12-én 11 órakor lesz a Magyar Sportmúzeum épületében. A kiállítás a VB ideje alatt ingyenesen tekinthető meg és április 30-ig tart nyitva.

Sajnos azonban az utóbbi 30 év során Magyarország által rendezett hét világbajnokságra vonatkozóan viszonylag kevés anyag áll a rendelkezésre, ezért az MJSZ Történeti Bizottsága szurkolói ereklye gyűjtést is szervez. Várják tehát a magyar szurkolók felajánlásait: aláírásokat, üzeneteket, fotókat vagy bármilyen dokumentumot, amely ezekről a világbajnokságokról származik. Az ereklyéket Tejfalussy Bélánál lehet leadni, aki elismervényt ad azok átvételéről. Bármilyen ezzel összefüggő kérdés vagy probléma kapcsán is őt kell keresni, telefonszáma: +36-30-9517-444.

De ezek mellett még számtalan érdekesség várja az érdeklődőket, lesz kapus fejvédő kiállítás, egy komplett működő jégpályát is kiállítanak majd a szervezők, lesz egy A csoportos szintű öltöző, illetve egy másik kiállítás az összes utánpótlás csapat mezéből. Itt azonban még mindig nincs vége, a kiállításban külön fókuszt kap a 85 éves Ferencváros és a 35 éves Miskolc, de természetesen a MOL Ligában induló többi csapat is jelen lesz. Szintén láthatóak lesznek a méltán népszerű A csoportos női válogatottunk mezei és ereklyéi, több mint 40 fotóval.

A kiállításhoz kapcsolódó egyik fő esemény a Hírességek Csarnoka új tagjainak köszöntése lesz. Az idei díjazottakról Raffa Györgyöt, MJSZ Történeti Bizottságának elnökét kérdezte az icehockey.hu: “A világbajnokság második napján, azaz április 15-én, a Koreai Köztársaság elleni mérkőzés előtt tartjuk az avatóünnepséget. Idén is két-két taggal bővül a Hírességek Csarnoka. Aki járt a napokban a Városligeti Műjégpályán, már láthatja a táblán a neveket, vagyis nem titok, hogy Babán József és Rozgonyi György, valamint posztumusz Szamosi Ferenc és Buzás György lép a sportág halhatatlanjai közé. Az új márványtábla avatására másnap kerül sor a Városligetben. Az új Hall of Fame-tagok köszöntésére a Papp László Budapest Sportarénába természetesen idén is hivatalosak lesznek az ?öreg hokisok? is, akiknek a találkozója immár nemes hagyomány. Ez alkalommal ünnepeljük az 1983-ban, azaz éppen 30 éve a B-csoportba feljutó legendás válogatott játékosait és a stáb tagjait is. A halhatatlanok köszöntésére, illetve a városligeti táblaavató kapcsán az ünnepi beszéd elmondására Németh Miklóst, az MJSZ elnökét kértük fel. Szintén az elnök úr nyitja meg majd a Divízió I/A-csoportos világbajnoksághoz igazítva megrendezendő hokitörténeti kiállítást. A helyszín ? akárcsak 2011-ben ? ez alkalommal is a Sportaréna tőszomszédságában található Sportmúzeum lesz.”

Cimkék: , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
május 3., péntek
VB 19:30 HUNITA 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum