Nyernek-e ötödször is a vendégek?

   

Az eddigi mérkőzések alapján inkább hátrányt jelent a hazai pálya a MOL Liga idei döntőjében, hiszen öt alkalomból négyszer a vendégcsapat diadalmaskodott. A párharc állása 3-2 a Dab.Docler javára, a HSC továbbra is lépéshátrányban van, nem hibázhat. Másfelől nézve viszont náluk van a lélektani előny, hiszen az első meccslabdát hárították, a másodikat pedig elvben könnyebb lesz. De izgalmakban és váratlan fordulatokban eddig is bővelkedett a döntő, lehetetlen megjósolni, mi vár a csapatokra és a nézőkre pénteken.

Taktikát változtatott a Dab.Docler, nem érkezik ki egy nappal a mérkőzés előtt. Csütörtök este 8 órakor indul útnak az újvárosi csapat, ez azt jelenti, hogy a buszon éjszakázik a társaság, és a meccs reggelén ér Csíkszeredába. Marek Chvatal válla nem javul, aligha játszik már a szezonban. Óriási veszteség, hogy két meghatározó légiós hátvéd kiesett a rájátszásra, hiszen Peter Huba már nagyon rég nem áll a DAB rendelkezésre.

“Egyértelműen a sok kihagyott helyzet miatt nem tudtuk behúzni a szerdai mérkőzést – értékelte az eseményeket Szappanos Dávid, a Dab.Docler első soros szélsője. – Többek között nekem is volt olyan helyzetem, amit be kellett volna lőni. Ha csak egy nagyon picivel több szerencsénk van, egy lövés befelé pattan, akkor teljesen más lett volna a meccs. Az elején domináltunk, de aztán kiegyenlítettebbé vált a meccs. Talán el is fáradtunk egy kicsit és az, hogy nem tudtunk gólt lőni, mentálisan is visszavetett minket. Pénteken is győzelemre törünk, ha már így alakult, remélem, kint sikerül megnyernünk a negyedik mérkőzést is. Ugyanakkor nagyon szoros meccseket játszunk, szerintem két egyforma és küzdős csapat találkozott a döntőben. Az újabb sikerhez arra van szükségünk, hogy a helyzeteket lőjük be. Ha ez a szerdainál egy picit jobban fog menni, nem lehet gond Csíkszeredában sem. Pontot akarunk tenni a sorozat végére. Örülök annak, hogy sportszerű meccseket játszunk, nincs alattomos durva szabálytalanság a MOL Liga-döntőben.”

Góga Attila, a HSC Csíkszereda csapatkapitány egyértelműen fogalmazott a meccs másnapján, de még hazafelé tartva a buszon: “Nekünk már nem volt veszíteni valónk a szerdai meccsen, feltettünk hát mindent egy lapra. A hosszabbításban nagy löketet adott, hogy kivédekeztünk két emberhátrányt. A vereségre sose gondolunk, ezért a mérkőzés előtt azt beszéltük, hogy a “hátralévő 3-ból” ez a meccs a legfontosabb, mert ha otthonában megverjük a DAB-ot, akkor már odahaza nagyobb esélyünk van nyerni, és utána jöhet a mindent eldöntő, azaz a hetedik mérkőzés, ahol aztán már tényleg bármi előfordulhat. A lélektani előny most nálunk van, ami jelen helyzetben nagyon sokat számíthat, de ezzel élni is kell tudni. Legutóbb nem sikerült hazai pályán nyernünk. Most mar a pénteki mérkőzésre fókuszálunk, nem lesz könnyű egyik csapatnak sem, most elválik, kit mennyire visel meg az utazás. Szerintem a hatodik meccset az a csapat nyeri, aki fejben jobban bírja.

A szerdai meccs első fél órájában jobban jött ránk a DAB, ez érthető is, hisz otthon játszott, nekünk csak türelmesnek kellett lennünk, figyelni a védekezésre, megtörni a támadásaikat, ami sikerült is. És ennek következtében fokozatosan jöttünk fel, a hosszabbítást pedig már mi domináltuk, fizikailag jobban bírtuk ezt a szakaszt, úgy érzem. Hurtajjal semmi gond nincs, egyszerűen az edzők úgy látták jobbnak, hogy a hosszabbításban pihentetik a szlovák légiósunkat. Novakról végleges információnk még nincs, hiszen még úton vagyunk. Az biztos, hogy a bordája megsérült. Amint hazaértünk, visszük a kórház, ahol kiderül, tudja-e vállalni pénteken a mérkőzést.” A csíkiaknál még Molnár Zsolt és Molnár Szabolcs játéka kérdéses, ők az előző meccsre el sem utaztak.

A mérkőzés magyarországi idő szerint 17:30-kor kezdődik, a Digi Sport 1 élőben közvetíti.

Gál Sándor (HSC Csíkszereda): Túl sok lett volna, ha a harmadik mérkőzésünket is hosszabbítás után veszítettük volna el. Nagyon megküzdöttünk azért, hogy újból saját közönségünk előtt játszhassunk. Most már szeretnénk otthon is egy meccset nyerni. Vissza szeretnék jönni még Dunaújvárosba, és nem mint turista, hanem a csapattal a hetedik mérkőzésre. Ennek érdekében mindent meg fogunk tenni, hogy a hazai pályát kihasználjuk. Döntő lesz, hogy a két csapat közül ki fogja jobban bírni a hosszas utazást, illetve hogy fizikálisan ez mennyit vesz ki majd a játékosokból.

Szilassy Zoltán (Dab.Docler): Természetesen győzni megyünk Csíkba. A nyomás továbbra is rajtuk van, kétszer már nyertünk, miért ne menne harmadszor is. A helyzetkihasználásunkon van mit javítani, de ha a védelmünk és a kapusunk továbbra is ilyen zseniális, akkor előbb-utóbb a gólok is jönni fognak.

Fotó: Mudra László (dabdocler.hu)

HSC Csíkszereda–Dab.Docler 0-4

   

Taktikus, okos, érett hokival győzött a Dab.Docler, ezzel a sikerrel 4-2-re nyerte a MOL Liga-döntőt. Őrült finálét játszott a két csapat, nagyon kevés gólt ütöttek a felek, pedig mindkét együttes kreatív, sokgólos játékot játszik. Hatból öt mérkőzést az idegenbeli együttes nyert meg, a Dab.Docler mindhárom csíkszeredai meccsét behúzta. A dunaújvárosi csapat a magyar bajnoki cím után a MOL Ligát is megnyerte, ezt a sorozatot is úgy, hogy vendégként eredményesebb volt, mint házigazdaként. Ezzel a DAB az első csapata, amely meg tudta védeni címét, és kétszeres győztes a nemzetközi sorozatban.

A mérkőzés elején támadólag lépett fel a Csíkszereda, a DAB elsősorban védekezett, és a védekezésből próbált megugrásokkal operálni. Később kiegyenlítettebb lett a játék. Itt is, ott is voltak nagy helyzetek, de mindkét kapus jól állta a sarat. Először a HSC jutott emberelőnyhöz, néhány ígéretes helyzetet is kialakított, de nem sikerült gólt szereznie. Később a DAB is megkapta a lehetőséget, ugyancsak nem járt sikerrel. A szünetbeli döntetlen megfelelt a játék képének, ha a gól nélküliség esetleg nem is.

A 2. harmadban folytatódott a birkózás egymással. A HSC megpróbálta beszorítani a dunaújvárosiakat, de rendre pontatlanok voltak a befejezések. Kinyílt a csíkiak védelme, így a Dunaújváros a nyomás alól kiszabadulva életveszélyes volt. Egy ilyen alkalommal a 24. percben Szappanos és Pavuk ment el 2 az 1-ben, Szappanos középre adott, Pavuk pedig egy rendkívül higgadt csuklómozdulattal lövés helyett a keresztvas alá emelt. Csíki emberelőny következett, amelyet a DAB hol szerencsével, hol higgadt védekezéssel túlélt. A 31. percben Nagy Richárd eresztett el egy lövést a palánk és a kék vonal találkozásától, a lövésbe Papp Viktor tette bele az ütőjét, és a korong védhetetlenül vágódott a kapuba. Ezt egy újabb dunaújvárosi előny követte, számos helyzettel, de gól nélkül. Változatos mezőnyjátékkal ért véget a harmad. Ebben a 20 percben kétszer annyit lőtt kapura a DAB, így a vezetésük reálisnak mondható volt.

A harmadik periódus elején előnybe került a HSC, nem volt jó jel a folytatásra, hogy gyakorlatilag helyzet nélkül pergett le a két perc. Egyből kaptak még egy fórt a hazaiak, ekkor már komoly lehetőséghez jutottak, de Szőcs Szabolcs kétszeri próbálkozásból sem tudta ellőni a korongot a jégen fekvő Sevela fölött. Aztán már nem tudtak igazi helyzetet kialakítani a csíkiak. A DAB kiegészült, de ez nem látszott a játék képén, támadásban maradt a HSC. Hamarosan a Dab.Docler is emberelőnyhöz jutott, de ebben a két percben is leginkább csak az eredmény tartása volt a vendégek célja, és ezt maximálisan teljesítették is. A harmad második felében fáradni látszottak a HSC-támadások, mintha az egyenlítésbe vetett hit is csökkent volt, úgy a jégen, mint a lelátón. Természetesen egy apró hiba még közvetlen a vége előtt is mindent meg tudott volna változtatni, de a DAB szinte hiba nélkül ölte az időt, előre tolta a védekezést, a csíkiak nem tudták ezt átjátszani. Három perccel a vége előtt Szőcs szabálytalansága miatt hátrányba került a hazai csapat, ami gyakorlatilag megpecsételte a sorsát. Pláne úgy, hogy Azari Zsolt gólra is váltotta ezt a fórt, ekkor már 3-0-ra vezetett a magyarországi csapat. A hazaiak bánatát fokozandó még Gröschl Tamás is betalált. Így a meccs végére a döntősorozat legnagyobb különbségű győzelme alakult ki.

A HSC Csíkszereda minden dicséretet megérdemel, mélyről jött vissza, és a szezon végére egyenlő partnere lett a Dab.Doclernek, amely csak nagyon kemény küzdelemben tudott felülkerekedni minden idők legszínvonalasabb MOL Liga-idényében. A Dab.Docler két kiváló győzelem után készülhet a szezon mestervizsgájára: szerdán kiderülhet, sikerült-e idén közelebb kerülniük a Sapa Fehérvár AV19-hez.

Gál Sándor (HSC Csíkszereda): Sajnos elvesztettük a döntőt, pedig ma is a győzelemre hajtottunk. A fiúkon érződött a fáradtság, sajnos nem elég egy ilyen meccsen csak egy harmadot hokizni. A második harmadban nem ment a játék, az utolsó harmad elején rengeteg helyzetünk volt, amik kimaradtak, a végére pedig teljesen ránk jött az ellenfél és már nem tudtuk megfordítani a meccset.

Szilassy Zoltán (Dab.Docler): Az első harmadban még az ellenfél tudta tartani velünk a lépést, aztán lassan föléjük kerekedtünk és kontroll alatt tartottuk a meccset. Az utolsó harmad elején volt egy időszak, amikor nyomott a HSC, de ügyes játékkal tartani tudtuk az előnyt. A végére a HSC szerintem fejben is feladta a találkozót, a 4-0-s eredmény egyébként nem tükrözi a játék képét. Azt hiszem, a mostani döntő egy jó széria volt, mindkét csapat nagyot küzdött. Örülök, mert a magyar bajnoki arany után megvan a második aranyunk is, a jövő héten pedig a harmadikért játszunk, és remélem, azt is bezsebeljük.

MOL Liga-díjak:

Legjobb kapus: Patrik Polc (Brassó)
Legjobb védő: Victor Lindgren (Dab.Docler)
Legjobb csatár: Galanisz Nikandrosz (Dab.Docler)
MOL-különdíj: Molnár Zsombor (HSC Csíkszereda)
Legértékesebb játékos (MVP): Galanisz Nikandrosz (Dab.Docler)

All Star-csapat: Peter Sevela (Dab.Docler) – Kiss Dániel (Dab.Docler), Góga Attila (HSC Csíkszereda) – Josh Bonar (Brassó), Galanisz Nikandrosz (Dab.Docler), Szappanos Dávid (Dab.Docler)

Fotó: Mudra László (dabdocler.hu, archív)

MOL Liga, Vákár Lajos Műjégpálya, 2200 néző. Játékvezetők: Varju, Iliescu, Butucel, Gangel.
Kozuch: 86,7% (Ruczuj)
K
Sevela: 100% (Kiss T.)
Papp Sz., Góga, Novák, Hurtaj Lubomir, Mihály
1
Lindgren, Kiss D., Pavuk, Galanisz, Szappanos
Kósa, Fadrny, Kmit, Becze, Péter
2
Hüffner, Nagy R., Vaszjunyin, Gröschl, Virág
Adorján, Bors, Moldován, Molnár Zsolt, Tranca
3
Szabados, Tőkési, Mihálik, Peterdi, Azari
Flinta, Nagy I., Molnár Zsombor, Szőcs, Bíró T.
4
Somogyi, Papp V., Kiss Á., Strenk
Gál Sándor, Hozó Levente
E
Stephan Lundh, Szilassy Zoltán
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
0-1 23:55 DAB Pavuk Szappanos
0-2 30:19 DAB Papp V. Nagy R. Virág
0-3 57:27 DAB PP Azari Mihálik
0-4 58:21 DAB Gröschl Kiss Á.
22 Kapura lövések száma 30
10 Kiállításpercek 12
Cimkék: , , , , , ,

Összes (104)

Utolsó hozzászólások

 1. poraszabolcs
    #99
  poraszabolcs,   

  Gratulálok az Acélbikáknak! Megérdemelték az aranyat, de mi is az ezüstöt! Izgalmas, jó finálé volt, köszönet érte mindkét csapatnak!

 2. fermentator
    #100
  fermentator,   

  Megyek, bontok egy barna sztaropráment.
  A jövő csütörtöki kupagyőzelmünkre! Igen, előre iszom a (jeges)medve ...öööö...egészségére! :)

 3. rm-fr
    #101
  durex,   

  na ez jo szezon volt, koszonom. Jovore nem hiszem, hogy sok csapat fog fenyegetozni, hogy inkabb megy zs kategorias ligaba, es ez igy van rendjen. hajra szereda!

 4.   #102
  leonov,   

  A legjobb kapus Polc? Vicc!

 5. szittyavezir
    #103
  szittyavezir,   

  Nagy gratula a Dab-nak és a Szerdának is! Lundh fantasztikus munkát végzett.

  Nálam az év legjei:
  Támadó: Nika
  Védő: Rawlyk
  Edző: Lundh
  Felfedezetje: Ritó
  Szurkolótábora: Szereda

 6.   #104
  Szvf,   

  Legjobb kapus Polc???? Háhááá, mekkora vicc:))))

Te mit gondolsz?

Eseménynaptár
október 20., csütörtök
U18 16:30 PEFMAC 1-10VÉGE
SVK3 17:00 RUZHKB 2-1VÉGE
U18 17:30 AVSTVS 21-0VÉGE
U18 17:45 UTEDHK 3-2VÉGE
MOL 18:00 DHKBEO 6-0VÉGE
U18 18:30 MISETO 3-2 BVÉGE
október 21., péntek
KK 15:30 MISJES 4-1VÉGE
MOL 18:00 DHKFTC 5-1VÉGE
MOL 18:30 BRASCC 4-2VÉGE
MOL 18:30 TITBEO 4-3 HVÉGE
KK 19:00 GALTYC 0-12VÉGE
október 22., szombat
EBYSL 13:10 OHCHKB 6-1VÉGE
EBJL 14:30 RBSAVS 1-6VÉGE
KK 14:30 MISGAL 5-1VÉGE
EBJL 16:00 KACVAS 8-2VÉGE
EBJL 16:00 MARMAC 3-6VÉGE
EWHL 16:00 KMHSAE 3-2 HVÉGE
EBJL 16:10 VSVETO 6-2VÉGE
EBYSL 16:10 VASZNO 5-4VÉGE
EBJL 16:25 OHCUTE 1-4VÉGE
EBEL 17:30 AVSHCB 2-4VÉGE
EBJL 18:00 VICDMJ 5-2VÉGE
EBYSL 18:00 RBSAVS 5-4 HVÉGE
KK 18:00 TYCJES 1-2 HVÉGE
EBYSL 18:15 TRKMAC 3-2VÉGE
MOL 18:30 DABMAC 6-5VÉGE
október 23., vasárnap
EBJL 10:45 ZESAVS 
EBYSL 11:30 HCIAVS 
EBJL 12:40 OHCDMJ 
EBJL 13:30 RBSVAS 
EBYSL 13:45 OLLMAC 
EBJL 14:00 KACETO 
EBJL 14:00 MARHKB 
KK 14:30 JESGAL 
MOL 17:00 SCCBRA 
EBYSL 17:30 SLLHKB 
EBJL 18:00 VICUTE 
KK 18:00 TYCMIS 
október 24., hétfő
NHL 00:00 NYIMIN 
  • SPÍLER TV
MOL 18:00 UTETIT 
  • M4 SPORT
EBEL 19:15 AVSHCI 
október 25., kedd
U18   AVSSCC 
NHL 01:30 MTLPHI 
  • SPÍLER TV
október 26., szerda
CEHC   AVSOHC 
EBJL   MACDMJ 
NHL 01:00 PITFLA 
  • SPÍLER TV
NHL 04:00 NYIMIN 
  • SPÍLER TV
U18 17:00 ETOVAS 
EBYSL 17:40 VASEHL 
U18 18:40 KMHUTE 
U18 19:00 TVSSCC 
EBEL 19:15 ZNOAVS 
EBEL 19:15 ZNOAVS 
MK 20:40 HKBDHK 
október 27., csütörtök
U18   PEFKMH 
U18   SCCMIS 
NHL 01:00 NYIMTL 
  • SPÍLER TV
NHL 04:30 ANAWSH 
  • SPÍLER TV
MOL 17:00 SCCDAB 
MOL 17:30 BRATIT 
EBYSL 18:00 AVSOLL 
október 28., péntek
NHL 01:30 MTLTBL 
  • SPÍLER TV
NHL 04:30 LAKNSH 
  • SPÍLER TV
MOL 17:00 GALDAB 
MOL 18:00 BEOMAC 
MOL 18:00 UTEDHK 
U20 18:00 ZEGAVS 
MOL 18:30 MISFTC 
U18 18:30 SCCDHK 
EBEL 19:15 AVSKAC 
október 29., szombat
EBYSL   DMJSLL 
U18   MACETO 
NHL 01:30 NJDCHI 
  • SPÍLER TV
NHL 04:30 NYIMIN 
  • SPÍLER TV
EBYSL 15:25 VSVVAS 
U18 15:40 KMHAVS 
MOL 17:00 GALTIT 
EBYSL 17:10 ZNOMAC 
EBYSL 17:30 HCIHKB 
U18 18:40 UTEVAS 
október 30., vasárnap
EBJL   DMJETO 
EBYSL   DMJSLL 
EBYSL   HDJVAS 
U18   MACVAS 
NHL 01:00 MTLTML 
  • SPÍLER TV
NHL 04:00 ANAWSH 
  • SPÍLER TV
EBYSL 11:30 EHLHKB 
EBYSL 13:00 HCIMAC 
MOL 17:00 DHKMIS 
MOL 17:00 SCCTIT 
EBEL 17:30 VSVAVS 
MOL 17:30 BRADAB 
MOL 18:00 BEOUTE 
MOL 18:00 FTCMAC 
U18 18:40 UTEAVS 
   H I R D E T É S
   H I R D E T É S
Partnerünk