Várják a csapatokat a világ végén

 

Bárki mehet a Tűzföldre hokizni.

Először várnak csapatokat külföldről is az idén júliusban kilencedik alkalommal megrendezendő Copa Fin del Mundo tornára. Az elnevezés nem véletlen, a rendezvény helyszíne ugyanis a világ legdélebbi olimpiai méretű jégpályája, amely a Tűzföldön, nevezetesen Ushuaia városában található.


A kiírás szerint a résztvevőket négy kategóriában várják, U12, U14, felnőtt és női csapatok indulására számítanak. A fiatalok keresztbe játszanak majd a pályán, a felnőttek pedig a teljes pályán.

Ushuaia az argentin jégkorong egyik legfontosabb centruma, ahol a hosszú teleket kihasználva régóta játsszák a játékot. 2008-ig házilag készített jégpályán, de 2009-ben évtizedes álom vált valóra, amikor elkészült az ország egyetlen olimpiai méretű jégpályája, melynek már saját hűtése is van. Ezzel a jeges szezon végre az időjárástól valamelyest függetlenedhetett.

Fotó: Yogui Garcia Barthes (forrás: hockeyarenas.net)

A Carlos Tachuela Oyarzún jégpálya rendszeres helyszíne a Világ Vége Kupának (Copa Fin del Mundo), a szervezők idén először nyitnak a külföld felé. Bár központi fekvésűnek még Latin-Amerikán belül sem nevezhető, úgy tűnik, a térség jégkorongjának egyik legfontosabb létesítménye lehet. A tornára eddig chilei és argentin csapatok jelentkeztek, de Mexikóból is várnak résztvevőket, és érdeklődnek brazil, Puerto Ricó-i, panamai, Costa Rica-i klubok is. Ki gondolta volna, hogy ilyen sok helyen játsszák a világ legjobb sportját?

A korábbi tornákról itt találhatnak rengeteg képet és videót.

Cimkék:

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 2-3 BVÉGE
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
május 3., péntek
VB 19:30 HUNITA 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum