A hagyományokhoz méltó döntőt játszottunk

   

Fontos feladataink vannak még ? mondta a Jégkorongblognak Galanisz Nikandrosz, aki jó formában hokizta végig a szezont. Sérülése sem törte meg lendületét, a rájátszásra újból beleerősített, és a Miskolccal játszott 4 MOL Liga-elődöntő meccsen 8 pontot szerezve ? aranysisakban is ? csapat igazi vezére volt.

? Milyen volt a bajnoki ünneplés?

? Nagyon jó hangulatúra sikerült. Ugyanakkor nem nyújtottuk túl hosszúra, hiszen fontos feladataink vannak még, és a 4-5 órás buszút hazafelé kissé lefárasztotta a társaságot. De jól volt ez így.

? Hátra van még a MOL Liga döntője. Melyik a fontosabb: a bajnokság vagy a MOL Liga?

? A bajnoki címmel egy nagyon régi álmom, álmunk vált valóra, nagyon boldogok vagyunk. De azt szokták mondani, hogy minél többször nyer az ember, annál éhesebb lesz, és ezzel mi is így vagyunk. Mindkét cím nagyon fontos a számunkra, a bajnokság is nagyon fontos volt, de a MOL Ligát is meg akarjuk nyerni.

? Az idei kiírásban a Fehérvár nem indult a magyar bajnokságban. Volt emiatt hiányérzete?

? Igen, az egyik szemem sír, a másik nevet. Egyértelmű, hogy a Volán kiválásával megnyílt az út, sokkal könnyebb volt a bajnoki címet megszerezni, akár nekünk, akár a Miskolc számára. Ugyanakkor úgy érzem, hogy nagyon jó döntőt játszott egymással ez a két csapat, amelynek a színvonala méltó volt a magyar bajnoki döntő rangjához.

Fotó: Mudra László (dabdocler.hu)

? Összevethető volt ez a párharc az egykori Volán?Dunaferr derbik hangulatával?

? Jó tempót mentünk, a színvonallal sem volt különösebb probléma, de a felhajtás, az érdeklődés a presztízs tekintetében még nem tartunk ott, ahol tíz évvel ezelőtt. Éppen ezért nagyon várjuk a Magyar Kupa elődöntőjét, ahol végre újra játszhatunk a Fehérvárral, ez számunkra minden évben kiemelt fontosságú esemény. Nagyon nehéz összevetni a játékot az akkorival, rengeteget változott azóta a jégkorong. Akkor technikásabb hokit játszottak a csapatok, belefért, hogy mindenki húzott még egyet. Ma már az egyszerűségen és a gyorsaságon van a hangsúly.

? Idén mindenki arról beszél, hogy soha nem látott izgalmakat hozott a MOL Liga. Jelentett-e ez a játék színvonalában is emelkedést?

? Nehéz kérdés. A csapatok erősödtek, szerintem mi is előreléptünk idén, de leglátványosabban a Miskolc és a Brassó fejlődött. Ugyanakkor azt sem szabad elfelejteni, hogy pár évvel ezelőtt még volt egy bivalyerős Vasas/Stars és egy szintén nagyon jó UTE, akik mindenképpen nagyon hiányoznak. Tehát egyfelől ezt a fejlődést kellene tartani, másrészt szükség volna még pár jó csapatra ahhoz, hogy egyértelmű fejlődésről tudjunk beszélni. A bajnoki döntőben mindkét csapat minden játékosa 100%-osan odatette magát, ezért is volt ekkora a tempó. Ha valaki visszább vett, vagy kicsit kiengedett, azt a másik csapat azonnal megbüntette. A fejlődéshez több ilyen csapatra és több ilyen mérkőzésre volna szükség, és akkor még ennél is többet tudnánk fejlődni.

? Lundh mester idény közben többször is megváltoztatta a sorok összetételét, ennek ellenére egész szezonban eredményesek tudtak maradni. Mi volt a titok?

? Az a legfontosabb, hogy mindenki megtanulta az edzői taktikát. Ugyanazzal a játékkal lépett pályára mind a négy sorunk. Ez azt is jelenti, hogy ha mindenki teszi a dolgát és betartja az edzői utasításokat, akkor majdnem mindegy, milyen összetételű sorokkal játszunk.

? Mi volt az, amiben a legtöbbet fejlődött Stephan Lundh keze alatt az elmúlt két évben?

? Taktikailag nagyon sokat tanultam, és nem csak én személy szerint, hanem az egész csapat. A másik terület, amelyben talán még ennél is többet fejlődtünk, az a mentális felkészülés. Sok apró részletből áll ez össze, amelyeken ugyanakkor mérkőzések dőlhetnek el: táplálkozás, mérkőzések előtti feladatok, ráhangolódás, mikor és mennyit kondizunk a mérkőzések előtt, és még sorolhatnám.

? Mire számít a világbajnokságon?

? A MOL Liga és a Magyar Kupa után az lesz a következő fontos feladat. A legfrissebb hírek szerint a vébé előtt még játszunk pár felkészülési mérkőzést, ami örömteli. Nagyon szeretném a válogatottat erősíteni hazai közönség előtt, mindent meg fogok tenni ennek érdekében. Be kell verekednem magam a keretbe, de rajtam nem fog múlni, keményen dolgoztam az egész szezonban, majd meglátjuk, hogy a teljesítményem mire lesz elég a szövetségi kapitánynál.

? Idén 25 éves, klubszinten mi a cél, hová szeretne eljutni?

? Nagyon jó lenne a közeljövőben az EBEL-ben vagy egy hasonlóan magas színvonalú ligában játszani. Ha a körülmények adottak, én lennék a legboldogabb, ha mindezt Dunaújvárosban tehetném meg.

Cimkék: , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 2-3 BVÉGE
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
május 3., péntek
VB 19:30 HUNITA 
    • SPORT 1
május 4., szombat
VB 19:30 HUNSLO 
    • SPORT 2
Partnerünk
Archívum