Patriot?Energie 4-5

   

12 hadra fogható mezőnyjátékossal állt fel a Patriot a cseh MHL-csapat ellen, amelytől előző nap simán kikapott. A budapesti csapat dolgát nem nehezített meg az a körülmény, hogy az Energie a csütörtöki győzelemmel biztosította helyét a rájátszásban, míg a Loko pénteken már elverte a Junosztot, így a Patriot is elérte, hogy ne az utolsó helyen végezzen, egy ponttal megelőzte fehérorosz riválisát.

Ennek ellenére mindkét csapat komolyan vette a találkozót, amelyen azonban látszott, hogy nem vérre megy. Nemes Benjámin szezonbeli 12. góljával villámgyorsan vezetést szerzett. Növelhettük volna az előnyt, de a harmad végén mégis a csehek egyenlítettek.

A második húsz perc gyors gólváltással indult, Nemes megszerezte 14. gólpasszát, mikor is Kalinac értékesítette átadását. Majd Tomecek egy villámgyors kontra után lőtte ki a botos felsőt. Glemba hamar újra vezetést szerzett a Patriotnak, majd Nedved ragasztott óriási bombát a kék vonalról a hossz felsőbe, gyönyörű találat volt ez, amellyel 4-2-re vezetett a magyar együttes. A hátralévő 9 percet elsősorban Vay Ádám kiváló formájának köszönhetően húztuk ki kapott gól nélkül. Ám a szünetben senki sem gondolta, hogy lefutott a meccs, hiszen a harmad vége felé többeken látszódtak a fáradás jelei.

Ezen azonban túlléptek a játékosok a szünetben, jó tempójú 3. harmadot láthattunk. Öt percen belül egyenlített a Karlovy Vary, de a mieink nem adták fel, küzdöttek, ahogy bírtak. Márpedig sokféleképpen bírtak. Kontráztak, önfeláldozóan védekeztek, ütköztek, visszahúzódtak, s ha kellett, még támadás közben is pihentek, tartalékolták erejüket. Amire nagy szükség volt, hiszen nagyon kevesen maradtak a csapatban a szezon végére.

Nem mértük az időt, de Nemes Benjámint figyelve abban maradtunk, hogy 40 percet garantáltan a jégen volt. Centert, szélsőt és bekket egyaránt játszott, hátul szerelt, többször utolsó emberként mentett, miközben elöl pedig igen eredményes volt. Hardi Richárdot is dicséret illeti, aki megszerezte ugyan első MHL-gólját ezen a meccsen, de az 54. percben elért gólt a játékvezető videóbírózást követően magas bot miatt érvénytelenítette. Nem tett így az 59. percben gyömöszölt cseh gólnál, ott a felvételek megtekintését követően középre mutatott. Ezzel nyert az Energie, megérdemelten.

A Patriot úgy fejezte be ezt a meccset, ahogy a szezon nagy részében játszott, igazán hősiesen küzdve. Üde színfoltot jelentenek ők a magyar hoki palettáján, nem lenne rossz, ha jövőre is lenne magyar MHL-csapat, természetesen kicsivel több magyar hokissal.
A lefújást követően állva vastapsolt a 3-400 fős közönség, a végén pedig hatalmas ünneplést csapott a kis szurkolótábor. A csapat nagyon lelkesen köszönte meg a biztatást, felszereléseiket ajándékozták a legkitartóbbaknak.

Patriot Budapest

4-5 (1-1, 0-0, 0-0)

Energie Karlovy Vary

MHL, Jégpalota. Játékvezetők: A. Gyemura, Juhász G., Székely G.
Vay (Boraros) K Habal (Feco)
Dvorák, Nedved, Glemba, Kalinac, Nemes 1 Klimícek, Sik, Tomecek, Kverka, Flek
Kubica, Daniska, Csányi, Dolník, Hardi 2 Dvorák, Schusser, Jurák, Svec, Kohout
Kocsubej, Piacka, Priganc 3 Chalupa, Kvapil, Novák, Sykora, Zadrazil
4 Troska, Harkabus, Vrána, Csamango
Milan Novy E Milan Novy
Gólok Idő Típus Gól Passz Passz
1-0 01:05 Nemes Glemba
1-1 18:56 Klimícek Vrana
2-1 20:37 Kalinac Nemes
25 Kapura lövések száma 51
16 Kiállításpercek 4

Cimkék: ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
május 3., péntek
VB 19:30 HUNITA 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum