Ez a szezon legjobb része

   

Máris közelednek a MOL Liga-elődöntők második meccsei. Csíkszeredában magyarországi idő szerint fél ötkor, Dunaújvárosban hatkor dobják be a korongot. Mindkét párban a hazaiak vezetnek 1-0-ra. Somogyi Balázs és Nagy Gergő értékelte a szombati eseményeket, majd előre tekintett.

“Nagyon jó mérkőzés volt, igazi pörgős, kaparós playoff meccs – értékelte a szombati 7-2-t Somogyi Balázs, a Dab.Docler fiatal csatára. – Az utóbbi hetek vereségei miatt sokan leírtak minket, vagy legalábbis megkérdőjelezték erőnket. Biztos lazsálunk vagy fogadunk a meccsekre, ilyeneket hallottam. Ez nem így volt, egyszerűen rossz formában voltunk, hiányzott a tét és a tempó, közben pedig kemény fizikai munkát is végeztünk. De szombaton mindenki akart, mi diktáltuk a tempót, és a szurkolók óriási löketet adtak a csapatnak, amit meg kellett hálálni.

Szerencsére vasárnap új meccs jön. Ez a szezon legjobb része. Ki kell élvezni. Még semmi nem dőlt el. Biztos vagyok benne, hogy a Miskolc háromszor nagyobb tempót fog diktálni a második meccsen. Nagyon jó kis csapat, bebizonyították már párszor, kemény párharcok lesznek még az idei MOL Ligában.”

Fotó: Mudra László (dabdocler.hu)

“Az utolsó pillanatig küzdeni fogunk – egyértelműsítette a Miskolc hozzáállását Nagy Gergő, a Miskolc sérüléséből visszatérő csatára, aki a megszokottnál egyelőre kevesebb jégidőt kapott. – Jelenleg 1-0 oda, teljesen mindegy, mennyire kaptunk ki. Ha hosszabbítás után kaptunk volna ki, akkor is 1-0 lenne. Még egyszer ilyen rosszul biztos nem fogunk játszani, tanulunk az első meccsből. Bíznunk kell egymásban, ez a legfontosabb. És azt kell játszanunk, amit az edzőnk kér, mert szombaton csak egy harmadban tettük ezt.”

HSC Csíkszereda–Érsekújvár 7-0

   

Szombaton a fiatalok, vasárnap a légiósok hozták el a győzelmet a HSC Csíkszeredának a MOL Liga elődöntőjében. Hurtaj és Novak 23 perc alatt elrendezte a mérkőzés sorsát. Nem ellett sokkal több, mint 3 perc az első csíki gólhoz. Hurtaj lepte meg Krizant, Kósa passzából. A 15. percben ugyanő értékesítette csatártársa, Novak átadását, majd három perc múlva emberelőnyben Novak is betalált. A villámrajtot követően az első szünetben kapuscserére szánta el magát Robert Spisák, hiszen Krizan 5 lövésből kapott 3 gólt, ám a helyette beállt Zimát is hamar felavatták a szárnyaló csíkiak, Hurtaj vasárnapi harmadik gólját szerezte. Másfél perccel később bent volt az ötödik is, Moldován vert be egy szólót. Innentől minden már csak formalitás volt, a csíkiak tetszés szerint játszhattak, a vendégek pedig abban reménykedtek, hogy a maradék 36 perc minél hamarabb el fog telni. A kínjaik azonban nem értek itt véget, hiszen a második harmad vége előtt Molnár Zsolt lövetett gólt Fadrnyval, az utolsó harmad 4. percében pedig Szőcs Szabolcs mattolta a vendégek kapusát. A játék minden elemében jobb volt a HSC, erődemonstrációt tartott, az Érsekújvár a katasztrofális kezdés után nem tudott beleszólni a mérkőzés alakulásába.

Gál Sándor, HSC Csíkszereda: „A legmerészebb álmaimban sem gondoltam arra, hogy ilyen arányban győzünk. Arra viszont igen, hogy győzünk. Ma minden összejött. Most a lényeg az, hogy ne rugaszkodjunk el a valóságtól. Tovább kell készüljünk, hiszen ez egy mérkőzés volt, igaz, nagyon fontos. Még egy győzelemre szükségünk van. Nagyon szeretném, ha már az első kinti mérkőzésen eldöntenénk a továbbjutás sorsát.”

Robert Spisak, HC Nové Zámky: „A tegnapi teljesítményünket nem tudtuk megismételni. Nagyon rosszul kezdtünk és utána passzívak voltunk. A harmadik harmadban szerettük volna elkerülni a gólokat. Ilyen a play-off, nem számít, hogy hány gólt kapsz. Fel kell rázni magunkat, itt minden lehetséges. Az utolsó erőnkig fogunk harcolni.”

 

Erste Liga, Vákár Lajos Műjégpálya, 1900 néző. Játékvezetők: Lascar, Toparceanu, Csata, Butucel.
Kozuch: 100% (Fülöp: 100%)
K
Krizan: 40,0% (Zima: 80,0%)
Adorján, Góga, Novák, Hurtaj, Mihály
1
Hrudík, Tjoluskins, Mihajlov, Stefanka M., Mamonovs
Kósa, Papp, Molnár Zsolt, Moldován, Fadrny
2
Sucharda, Gabris, Ruzicka, Dobry, Uhnák
Nagy, Flinta, Kmit, Becze, Tranca
3
Král, Baron, Barcak, Stefanka O., Tarnóczy
Molnár Sz., Bors, Molnár Zsombor, Szőcs, Bíró T.
4
Németh, Lehocky, Spisák, Púchovsky, Klobucnik
Gál Sándor, Hozó Levente
E
Robert Spisak, Miroslav Stefanka
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
1-0 03:10 SCC Hurtaj Kósa
2-0 14:43 SCC Hurtaj Novák
3-0 17:39 SCC PP Novák Adorján
4-0 22:14 SCC PP Hurtaj
5-0 23:46 SCC Moldován Góga
6-0 39:13 SCC Fadrny Molnár Zsolt Góga
7-0 43:16 SCC Szőcs Bíró T.
25 Kapura lövések száma 22
20 Kiállításpercek 14
Cimkék: , , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
május 3., péntek
VB 19:30 HUNITA 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum