Hakan Nygrennel erősített az FTC

   

A szezon utolsó Ferencváros–Dab.Docler meccsén megszerezné az újvárosiak elleni első győzelmét a zöld-fehér csapat.

A MOL Liga pénteki fordulójának harmadik mérkőzésén a Ferencváros a Dunaújvárost látja vendégül. Egyik edző sincs könnyű helyzetben, ami a játékosok motiválását illeti, hiszen a DAB már fordulókkal ezelőtt biztosan megnyerte az alapszakaszt, a Ferencváros pedig szintén elég régóta lecsúszott a rájátszás lehetőségéről.

A hazaiaknál nem titkolt cél a jövő évi csapat alapjainak lerakása, így a fiatalok is több lehetőséget kapnak annak érdekében, hogy bizonyítsák rátermettségüket. Emellett nyilvánvaló, hogy az idény utolsó mérkőzésein minden játékos szeretné a maximumot kihozni magából. A vendégeknél fontos, hogy a rájátszás előtt ne üljön le a csapat, ami hol jobban sikerül, hol kevésbé. Előbbire jó példa a HSC 10-2-es legyőzése, utóbbira az érsekújvári sima zakó. A szakvezetés célja, hogy az alapszakaszt 100 kapott gól alatt zárja, ami további motivációt jelenthet a játékosok számára.

A két csapat idei hét mérkőzésén hét DAB-győzelem született, de az első dunaújvárosi összecsapás alkalmával például csak hosszabbításban tudott nyerni a házigazda. Ráadásul Erzsébeten az utóbbi két meccsen szintén közel állt a győzelemhez a Fradi, hiszen egyszer 1-0-ra, egyszer pedig 4-3-ra tudott csak nyerni a címvédő. Nehezíti a zöld-fehérek dolgát, hogy a csapatból biztosan hiányozni fog Revák Zoltán, a hol védőként, hol csatárként számításba vett hokisnak súlyosabb a sérülése, mint azt az első vizsgálatok jelezték. Lévai Máté folyamatosan edz, de korcsolyát még nem húzhat a lábára a védő. Dancsfalvi Norbert három napja kezdte meg az edzést, vírusos megbetegedése volt. Fodor Zoltánnak súlyos hasizom-húzódása van, rá sem számíthat Dobos Tamás. Érdekesség még a Fradi részéről, hogy Hakan Nygren visszatért a csapathoz. A korábban az FTC kispadján állva súlyos szemsérülést szenvedett, 69. évében járó svéd mester csütörtökön érkezett meg Svédországból.

Dobos Tamás (FTC): Győzni szeretnénk a Dunaújváros ellen, ehhez idén már háromszor is nagyon közel álltunk. Sajnos a sérültlista még az utolsó pillanatban is bővült, ugyanis Léránt René sem egészséges, de nem fogjuk olcsón adni a bőrünket, ahogy eddig sem tettük.

Szilassy Zoltán (Dab.Docler): Természetesen a három pontért utazunk pénteken a Ferencvároshoz, ez nem kérdés. A válogatottaink pozitív élményekkel gazdagodva tértek haza, a többieknek pedig kellően éhesnek kell lenniük a sikerre, hiszen több mint két hete nem játszottak éles mérkőzést. Nagyon reménykedünk egy kilencpontos hétvégében, de persze nem szabad ennyire előrerohanni, hiszen a Fradi is kemény ellenállásra képes, még akkor is, ha már semmi esélyük a playoffba jutásra. A kapuban Kiss Tamás kezd, s egyedül az influenzával küszködő ifj. Azari Zsolt nem tart velünk.

Fotó: Mudra László (dabdocler.hu)

FTC–Dab.Docler 4-3

   

Megszerezte idei első győzelmét a későn ébredő címvédő ellen az FTC, Fekecs és Galanisz is három pontot szerzett.
Azzal az eltökélt szándékkal fogadta a zöld-fehér csapat pénteken a Dunaújvárost, hogy a szezon utolsó kettejük közötti összecsapásán legyőzik a címvédőt, az idei alapszakasz győztesét. Az első harmad 6. percében a szezon közben éppen a DAB-ból a Ferencvárosba érkezett Mestyán góljával a hazaiak szereztek vezetést. Erre még Galanisz góljával tudott válaszolni a vendégcsapat a 12. percben. A második harmadban a Fradi újabb két találatára azonban már nem érkezett válasz, sőt, az 50. percben Lencsés góljával eldőlni látszott a mérkőzés. Az 55. percben Szappanos emberhátrányban faragott a tetemes hátrányból, majd másfél perccel a játék vége előtt Lindgren talált a kapuba, amivel mindössze egy gólra csökkent a Fradi előnye. Ez azonban kitartott a mérkőzés végéig, így hatalmas bravúrt végrehajtva, a számos sérült ellenére is 4-3 arányban győzött a Ferencváros.

Fotó: Ferencváros-ESMTK

Dobos Tamás, Ferencváros-ESMTK: Az első és a második harmad döntött, jól játszottunk. Megérdemelten nyertünk, de a harmadik harmadot nagyon eladtuk. Sajnos a végén majdnem kiegyenlített a listavezető, de sikerült kibekkelnünk. Meravy kapus előtt le a kalappal, nagyon nagyot védett. Gratulálok a csapatnak, mert megérdemelték a győzelmet.

Erste Liga, Pesterzsébet Jégcsarnok , 250 néző. Játékvezetők: Halassy, Sós, Pálkövi, Tímár.
Meravy: 93,2% (Szőke)
K
Kiss T.: 86,2% (Sevela)
Lencsés, Géczi, Hoffmann, Borbás, Kiss G.
1
Lindgren, Kiss D., Pavuk, Galanisz, Szappanos
Erdélyi Tamás, Győri, Roczanov, Berta, Fekecs
2
Hüffner, Nagy R., Somogyi, Kiss Á., Gröschl
Hrajnoha, Mestyán, Sijka, Dancsfalvi, Hegyi Ádám Zoltán
3
Chvatal, Huba, Mihálik, Peterdi, Vaszjunyin Artyom
Bontovics, Horváth, Hegyi D., Nagy L.
4
Tőkési Lajos, Szabados, Strenk, Virág, Papp V.
Dobos Tamás, Horváth Csaba
E
Stephan Lundh, Szilassy Zoltán
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
1-0 05:58 FTC Mestyán Nagy L. Horváth
1-1 11:33 DAB Galanisz Szappanos Somogyi
2-1 21:32 FTC Fekecs Sijka Dancsfalvi
3-1 28:30 FTC Dancsfalvi Fekecs Sijka
4-1 49:47 FTC Lencsés Fekecs Sijka
4-2 54:16 DAB SH Szappanos Galanisz
4-3 58:22 DAB Lindgren Galanisz Mihálik
29 Kapura lövések száma 44
8 Kiállításpercek 18
Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
március 12., kedd
EL 17:30 SCCBJA 3-4 HVÉGE
EL 18:00 UTEGYE 0-4VÉGE
EL 18:30 DEBFTC 1-4VÉGE
EL 18:30 MISBRA 2-7VÉGE
március 13., szerda
EL 17:30 SCCBJA 4-3VÉGE
EL 17:30 UTEGYE 2-6VÉGE
    • M4 SPORT
EL 18:30 DEBFTC 3-2VÉGE
EL 18:30 MISBRA 1-4VÉGE
ICEHL 19:45 PUSAVS 4-2VÉGE
március 16., szombat
AL 15:15 ASPFTC 5-3VÉGE
EL 17:30 BRAMIS 5-4VÉGE
EL 17:30 FTCDEB 2-0VÉGE
ICEHL 17:30 AVSPUS 1-4VÉGE
EL 17:40 BJASCC 4-3 HVÉGE
AL 18:30 ETOWRM 9-2VÉGE
AL 19:00 SZGIKO 6-5VÉGE
AL 21:00 VASLHL 2-6VÉGE
március 18., hétfő
EL 17:30 MISBRA 1-2VÉGE
    • M4 SPORT
EL 17:30 SCCBJA 3-2 HVÉGE
március 20., szerda
AL 19:00 ASPFTC 
EL 19:00 BJASCC 
    • M4 SPORT
Partnerünk
Archívum