Kekalainen az első finn GM az NHL-ben

   

Egy nap alatt megtalálta a Columbus Blue Jackets az elbocsátott Scott Howson utódját. A Blue Jackets Jarmo Kekalainent nevezte ki az új general managernek, aki ezzel a liga történetének első finn GM-je lett.

Az új GM érkezését maga az elnök, John Davidson jelentette be. A választás nem lehet véletlen, ugyanis Kekalainen és Davidson korábban együtt dolgoztak St. Louisban. Utóbbi 2006 és 2012 mint a Blues elnöke, utóbbi pedig 2002 és 2010 mint fő játékos-megfigyelő és assistant GM tevékenykedett.  A Zenészeknél eltöltött évek alatt olyan kiváló fiatal játékosok kerültek a csapathoz, mint David Backes, Roman Polak, David Perron, TJ Oshie, Patrick Berglund és Alex Pietrangelo.

Nem véletlen, hogy Kekalainen ilyen jó megfigyelő. A St. Louis előtt Ottawában is bizonyította, hogy kiváló szeme van a fiatalokhoz. A kanadai városban a regnálása alatt került a Senatorshoz Jason Spezza, Marian Hossa, Martin Havlat, Antoine Vermette és Ray Emery, tehát elmondható róla, hogy, kiválóan ért a csiszolatlan gyémántok felfedezéséhez.

Kekalainen 15 éves NHL-múlttal a háta mögött meglepetésre 2010-ben hazatért, és elfogadta a Jokerit Helsinki ajánlatát. Két és fél szezonon keresztül volt a csapat GM-je, de most a Columbus hívására újra átkelt az óceánon.

A mindig a kihívásokat kereső John Davidson így kommentálta a kinevezést: “A jégkorong egy igazán globális játék, és kevés ember ismeri úgy Észak-Amerikában és határainkon túl is, mint Kekalainen. Ő intelligens, keményen dolgozik és ambíciókkal teli. Egy fantasztikus plusz a Blue Jackets családnak, és nagyon fontos szerepe lesz abban, hogy csapatunk előrébb  jusson a következő években.”

Maga az érintett így beszélt kinevezéséről: “Nagyon hálás vagyok a McConnell családnak, John Davidsonnak és az egész columbusi egyesületnek, hogy megadták nekem ezt a lehetőséget. Alig várom, hogy munkához lássak. Nagy kihívás van előttünk, de biztos vagyok benne, hogy a kemény munka, a szervezettség és az elkötelezettség megteszi hatását, és felépíthetünk egy bajnokesélyes csapatot.”

Cimkék: , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 2-3 BVÉGE
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
május 3., péntek
VB 19:30 HUNITA 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum