NHL-csapat Seattle-ben?

 

Nagyon úgy néz ki, hogy a NBA-ben szereplő Sacramento Kings a következő szezont már Seattle Sonics néven kezdi. Hivatalosan is bejelentették, hogy a csapatot eladták a Chris Hansen vezette befektetői csoportnak. Hansen keményen megdolgozott, hogy újra minőségi kosárlabdát lássanak a szurkolók. Seattle-nek korábban már volt csapata, de az 2008-ban Oklahoma Citybe költözött. Ha minden a terv szerint halad, akkor a következő két szezont a csapat még a KeyArenában játssza le, aztán átköltözik egy vadonatúj multifunkcionális arénába.

És hogy jön a képbe itt a hoki? Hansen úr tervei szerint az új csarnoknak társbérlője lehetne egy seattle-i NHL-csapat. Ez a gondolat szépen és jól hangzik, de honnan akaszt le Hanson úr egy új franchise-t? Az alapítás ugye alapból kivitelezhetetlen, mert a liga nem tervez bővítést, marad tehát egy másik csapat Seattle-be vitele. A Mr. Hansen által vezette csoport nem titkolt célja, hogy ez a Phoenix Coyotes legyen.

Mindenki tudja, hogy az arizonai sivatagban a hoki létjogosultsága több mint kérdéses. A csapat évek óta folyamatosan veszteséget termel, emiatt már többször felmerült a költözés lehetősége. Új székhelyként eddig főleg kanadai városok jöttek számításba, így igazán érdekes a Seattle igyekezete.

Két dolog mellett azonban nem mehetünk el, ami a Washington állambeli város mellett szól. Először is lesz új aréna, ami sokszor volt már sarkalatos pontja és fő okozója egy-egy franchise költözésének vagy éppen maradásának. Gondoljunk csak bele, hogy idén a NY Islanders és az Edmonton Oilers is hasonló gondokkal küzdött, illetve küzd.

A másik, hogy Seattle az egyik legélhetőbb város és igazi sportfellegvár. A 3,5 milliós metropolisz kényelmesen eltart NFL (Seahawks), MLB (Mariners) MLS (Sounders) és WNBA (Storm) csapatot, ráadásul itt székel az NCAA-ből jól ismert Washington Huskies is.

Mindent egybevetve ez a terv nagyon szépnek tűnik első hallásra, de Hanson úrnak biztosan lesz egy-két álmatlan éjszakája, ha tető alá akarja hozni a projektet. Hogy bírja a gyűrődést, addig ihat néhány kávét a Starbucksban, ugyanis az is seattle-i székhelyű.

Cimkék: ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 2-3 BVÉGE
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
május 3., péntek
VB 19:30 HUNITA 
    • SPORT 1
május 4., szombat
VB 19:30 HUNSLO 
    • SPORT 2
Partnerünk
Archívum