Hári János 1+1-gyel folytatta

   

Hári János folytatta remeklését az Allsvenskanban. Együttese, a Djurgarden ezúttal a bajnoki táblázaton utolsó előtti helyen álló Almtuna otthonában vendégeskedett, és már az 5. percben megszerezték a vezetést, amit egy áthúzódó kiállítás alatt a második harmad első percében kétgólosra sikerült növelni. Másfél perccel később a hazaiak szintén emberelőnyből szépítettek. A 27. percben aztán Hári János egyenlő létszám mellett szerezte csapata harmadik gólját, amivel már 3-1-re vezettek. Sőt, a 32. percben az ő passzából betalálva, csapattársa háromra növelte a két csapat közötti különbséget. A harmadik harmadban ugyan szerzett még két gólt az Almtuna, ez azonban csak arra volt elég, hogy a találkozó utolsó 10 percét izgalmasabbá tegye, az eredményen már nem tudtak változtatni, maradt a 3-4. Hári János tehát vasárnap után kedden is 1+1-gyel zárta a találkozót, megerősítve edzője szavait, mely szerint a Djurgardennek szüksége van rá. Az aktuális meccs góljait itt tekinthetik meg.

Bartalisékra sokkal nehezebb feladat várt ugyanabban a ligában, hiszen a ponttáblázaton közvetlenül előttük álló Oskarshamn csapatát fogadták. Az első harmadban a vendégek szereztek vezetést, amit a hazaiak előbb kiegyenlítettek, majd az angol válogatott Robert Dowd találatával átvették a vezetést. A harmadik harmad elején a vendégek egyenlítettek, majd az 54. percben Bartalisék még egyszer betaláltak, eldöntve ezzel a meccset. Bartalis a meccsdöntő gólnál volt egyetlen gólpasszos. A végeredmény 3-4 lett. Győzelmével a Djurgradens pontszámban beérte az egy meccsel kevesebbet játszó Vasterast, a Troja/Ljungby pedig ötpontosra csökkentette hátrányát a 9. Oskarshamnnal szemben a tabellán.

Újabb fordulót rendeztek a francia bajnokságban, ahol a két magyart, Szélig Viktort és Vas Jánost foglalkoztató klubok csatájára került sor Dijonban, tehát Vasék otthonában. A gólgazdag találkozó forgatókönyve egyszerű volt, mint egy felnőttfilmé: Vasék elhúztak két góllal, Szélig visszajöttek egálra. Ezt utoljára a harmadik harmad elején sikerült megtenniük, az 53. percben emberelőnyben szerzett ötödik dijoni találatra már nem volt brianconi válasz. Sőt, az utolsó percben Vasék újra kétfásra növelték az előnyt, ami a továbbiakban már nem változott. Az összesen 99 kapura lövést hozó mérkőzésen a hazaiak nyertek 6-4-re, Vas János a harmadik és a hatodik gólnál volt asszisztos. A két csapat teljesítménye ellenkező tendenciát mutat, a keddi volt Vasék sorozatban harmadik győzelme, míg Széligéknek a harmadik vereségük. Ennek ellenére a Briancon továbbra is második a tabellán, igaz, előnye már csak 1 pont az egy meccsel kevesebbet is játszó Rouennal szemben, míg a listavezető Angers, szintén egy mérkőzéssel kevesebbet játszva, már 7 ponttal elhúzott. Győzelmével a Dijon egy hellyel feljebb kúszott, már a hetedik, a továbbra is roppant sűrű középmezőnyben, ahol a 4. és a 10. csapatot mindössze 3 pont választja el.

Kóger Dániel csapata, a Bakersfield Condors az Ontario Reign otthonába látogatott, hétfőn este. A hosszú ideig góltalan mérkőzésen a hazaiak szereztek vezetést a 46. percben, amit Kógeréknek csak az 59.-ben sikerült kiegyenlíteni. Így jöhetett a hosszabbítás, melynek az utolsó percében ismét a hazaiaknak sikerült túljárni a védelem eszén, megszerezve ezzel a végső győzelmet is. A végeredmény 2-1 lett, a magyar csatár pontot nem szerzett.

Hentes Kristóf és a svájci másodosztályban szereplő csapata, a GCK Lions, a bajnoki negyedik helyezett Lausanne otthonában lépett jégre. Ugyan nem ők számítottak a találkozó esélyesének, rögtön az első perc végén sikerült megszerezniük a vezetést. Sőt, a szintén az első harmadban érkezett egyenlítő találat után, a második harmad elején másodszor is vezetéshez jutottak. Innen azonban átvette az irányítást a hazai csapat, és sorozatban három gólt szerezve még az utolsó harmad vége előtt eldöntötte a meccset. A vége 4-2 lett, Hentes pontot nem szerzett, a Lions továbbra is hetedik a tabellán.

 

Név Csapat Liga H A P
Bartalis István Troja/Ljungby Allsvenskan
(SWE-2)
10. (14) 35 3 5 8
Fekete Dániel VEU Feldkirch AUT-2 5. (6) 9 2 6 8
Hári János Modo Elitserien
(SWE)
5. (12) 29 0 3 3
Hári János Asplöven Allsvenskan
(SWE-2)
11. (14) 1 0 3 3
Hári János Djurgarden Allsvenskan
(SWE-2)
5. (14) 7 2 3 5
Hentes Kristóf GCK Lions NLB
(SUI-2)
7. (11) 38 5 7 12
Hetényi Zoltán Cincinnati
Cyclones
ECHL 11 2,33 91,3%
Kóger Dániel South Carolina
Stringrays
ECHL 21 5 5 10
Kóger Dániel Bakersfield
Condors
ECHL 12 2 1 3
Ladányi Balázs Bolzano Serie A
(ITA)
1. (10) 2 1 0 1
Szélig Viktor Briancon Ligue Magnus
(FRA)
2. (14) 19 1 8 9
Vas János Dijon Ligue Magnus
(FRA)
7. (14) 20 14 20 34

Cimkék: , , , , , , , , , , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
május 3., péntek
VB 19:30 HUNITA 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum