Ladányi Balázs győzelemmel debütált a Serie A-ban

   

Jól sikerült Ladányi Balázs bemutatkozása az olasz élvonalban, hiszen nagyon fontos mérkőzést nyert meg idegenben a Bolzano. Az ellenfél a bajnoki tabellán negyedik helyezett Alleghe volt. Korán vezetést szerzett a hazai csapat, hiszen a második percben már vezettek is. A második harmadban szinte ugyanabban a másodpercben szereztek gólt, mint az elsőben, ezzel már 2-0-ra vezettek. Innen kezdte meg a felzárkózást az egyébként végig többet támadó Bolzano. A 32. percben a fiatal olasz csatár, Markus Gander góljával előbb egy gólra közelítették meg az Alleghét, majd a 36. percben az NHL-es tapasztalattal is rendelkező MacGregor Sharp góljával ki is egyenlítettek. A harmadik harmad 12. percben kettős emberelőnybe került a Bolzano, időt is kért Brian McCutcheon mester. Használt is a szusszanás a csapatnak, hiszen 22 másodperc után a bolzanói születésű csapatkapitány, Alexander Egger a győzelmet jelentő találatot is megszerezte, Ladányiék 3-2-re győztek.

A Bolzano jelenleg első a középszakaszban. Az olasz bajnokságban ugyanis a résztvevő 10 csapat az alapszakasz során 36 mérkőzést játszik egymással, ezt követően az első öt bekerül az úgynevezett Master Roundba, míg az utolsó öt csapat a kiesési körben folytatja a küzdelmeket. Ezek során mindkét csoportban egy oda-vissza kört rendeznek, az alsóházból az első három helyezett csatlakozik az első öthöz, majd az így kialakult sorrendben rendezik a negyeddöntőket, az elődöntőket és a döntőt. Mindegyik összecsapás négy nyert mérkőzésig tart. Az alapszakasz után a Bolzano a második volt. A középszakaszra a csapatok pontjait megfelezték, így Ladányi új csapatának hátránya az első Valpusteria mögött mindössze egy pont. A középszakasz nyolc mérkőzéséből eddig kettőt játszottak le, a Bolzano eddig 100%-os.

Fekete Dániel csapata, a Feldkirch pontot rabolt a Slavija otthonában. Kétszer szereztek vezetést a hazaiak, az első harmadban szimpla, a másodikban kettős emberelőnyből. Feketéék azonban mindkétszer kiegyenlítettek, másodjára 5 perccel a vége előtt, aminél a magyar csatár adta a gólpasszt. Mivel a hosszabbításban sem tudták döntésre vinni a meccset a felek, így jöhettek a büntetők, amit a Slavija lőtt jobban, így 3-2-re megnyerték a mérkőzést. Érdekes módon a Slavija úgy második a tabellán, hogy gólkülönbsége mínusz 1. A Feldkirch ötödik, a Lustenauval és a Triglavval versenyez a még kiadó rájátszást érő helyekért.

Kóger Dániel csapata, a Bakersfield Condors 5-2-es győzelmet aratott az ECHL-ben a Utah ellen. Az első harmad végén még a vendégek vezettek, ám a másodikban átvették a vezetést Kógerék, majd a harmadikban három gólt ütve, magabiztosan győzték le ellenfelüket, amely a 47. percben kapust is cserélt. A fél perccel a vége előtt a Utah még szerzett egy gólt, ez azonban csak szépségtapasznak volt elég. Kóger az ötödik gólban vállalt előkészítő szerepet, mínusz eggyel zárta a mérkőzést.

A Ligue Magnus pénteki játéknapján a Dijon a papírformának megfelelően sima győzelmet aratott az utolsó előtti helyen álló Mulhouse ellen. Bár az első harmadban nem esett gól, a másodikban négyet, a harmadikban kettőt vágtak Vas Jánosék. A magyar csatár az első gólnál előkészítő volt, az utolsónál ő maga fejezte be eredményesen az akciót, a vége 6-0 lett. Széligék a masszív középcsapatként jellemezhető Chamonix otthonába látogatott. A Mont Blanc lábánál fekvő város csapata két harmad után már 3-1-re vezetett, de az 56. percben 66 másodperc alatt szerzett két góllal sikerül egyenlítenie a Brianconnak. A hosszabbítás 10. percében azonban eldöntötte a mérkőzést a Chamonix, a vége 4-3 lett. A tabellán a Briancon a második,a Dijon tizedik, minimális különbséggel lemaradva a negyedik helyezettől. A következő fordulót vasárnap rendezik, ezúttal Vasék látogatnak Chamonixba, míg Széligék a Kontinentális Kupa döntőjéről hazatérő Rouent látja vendégül, mindkét helyen hatalmas csatára van kilátás.

Cimkék: , , , , , , , , , , , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
május 3., péntek
VB 19:30 HUNITA 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum