Hetényi Zoltánt behívta a Nashville

   

Óriási formában védett az utolsó két meccsen, máris NHL-edzőtáborba megy a magyar kapus.

A magyar kapus csapata, a Cincinnati Cyclones a Fort Wayne Komets csapatát fogadta az ECHL-ben és jórészt az ő teljesítményének köszönhetően csak büntetőkkel maradt alul. A hazaiak szereztek vezetést emberelőnyből az 5. percben, amire a vendégek a 18. percben válaszoltak. Több gól már nem esett, sem a rendes játékidőben, sem a hosszabbításban. A rávezetéseket a vendégek hajtották végre pontosabban, az első négy párból ők kettőt is bevertek, míg a hazaiak egyet sem, így alakult ki a 2-1-es végeredmény.

Hetényi úgy tűnik végül csak elkapta a fonalat, szerdai shutoutja után, pénteken 65 perc játékidő alatt 41 lövésből 40-et hárított, ami 97,6%-os teljesítmény, egészen lenyűgöző, é most már a szezonstatisztika is csinos 91,3%-ra kúszott fel. Ennek elismeréseként a mérkőzés második legjobb játékosának a magyar kapust választották. A fantasztikus teljesítménynek meg is lett a gyümölcse, a Nashville meghívta a magyar kapust a vasárnap kezdődő NHL-es edzőtáborába. Erről Facebook-oldalán tájékoztatta rajongóit Hetényi Zoltán. Nem lesz ismeretlen számára a környezet, nyáron részt vett az újonctáborban, ahol olyan teljesítményt nyújtott, aminek következtében AHL-es szerződést kapott. Pechére nem indult el időben az NHL, ezért az AHL helyett az ECHL-ben jutott hely számára kezdésként.

A Kóger Dánielt foglalkoztató Bakersfield Condors az Idahót fogadta. A negyedik percben két emberelőnyös találatot is szereztek a hazaiak, az elsőnél a magyar csatár is jégen volt. A második harmadban folytatta kiváló előnyös játékát a Bakersfield, amit a 24. percben szerzett harmadik emberelőnyben lőtt góljuk is jelzett. 3-0-s vezetésükhöz a harmadik harmad utolsó másfél percében még két gólt tettek hozzá, így összesítésben 5-0-ra nyerték a találkozót. Kóger ezúttal sajnos pontot nem szerzett.

Hentes Kristóf csapata, a svájci másodosztályban szereplő GCK Lions 5-2-es vereséget szenvedett a bajnokság második helyén álló Ajoie otthonában. A hazaiak emberelőnyből szereztek vezetést, amit a vendégek 17 másodpercen belül egalizáltak, így az első harmad 1-1-es döntetlennel ért véget. A második harmad elején egy újabb előnyt értékesített az Ajoie, majd a 32. percben egyenlő létszám mellett is eredményesek voltak, így a második szünetre már 3-1-es vezetéssel mentek a csapatok. A harmadik harmadban tovább növelték előnyüket a hazaiak, és ugyan az 54. percben visszajöttek két gólra Hentesék, ám az 59. percben lőtt ötödik Ajoie-gól megpecsételte sorsukat, a vége 5-2 lett. Hentes az első sorban játszott, pontot nem szerzett.

Cimkék: , , , , , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT ÉLŐ
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
május 3., péntek
VB 19:30 HUNITA 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum