Gary Bettmann elnézést kért a lockoutért

   

Szerda délután New Yorkban a tulajdonosok többsége elfogadta és ratifikálta az NHL új, 10 évre szóló kollektív szerződését. Az a 740 játékos, aki tagja a szakszervezetnek, csütörtökön és pénteken elektronikus úton adhatja le szavazatát. Ha a többség elfogadja a szerződést, akkor szombaton aláírhatják a szerződést és vasárnap megnyílhatnak az NHL-es edzőtáborok, 19-én pedig végre bedobhatják a korongot.

Gary Bettman a ratifikálást követő sajtótájékoztatón már-már személyes hangvételű nyilatkozatban fejezte ki sajnálkozását, amit a tengerentúlon úgy értékelnek, hogy az első lépés, ami arra mutat, hogy a liga kezdi felmérni, mekkora károkat okoz egy lockout. Mint mondta: “Elnézést kérek mindenkitől, a játékosoktól, akik világosan értésemre adták, hogy ők játszani akarnak, nem pedig munkaügyi vitákban részt venni, elnézést kérek a partnereinktől, akik pénzügyileg és személyesen is támogatnak minket, és elsősorban is elnézést kérek a szurkolóinktól, akik szeretik ezt a játékot és akik meg voltak fosztva ettől.

Tudom, hogy semmilyen magyarázkodás vagy bocsánatkérés nem fogja kitörölni azokat a kemény érzelmeket, amik az elmúlt hónapokban kialakultak, de ezzel a bocsánatkéréssel ettől függetlenül tartozom önöknek. Mint az NHL komisszárjának sokszor olyan döntéseket kell meghoznom, melyek csalódást keltenek, néha egyenesen dühössé teszik a szurkolókat és a játékosokat egyaránt. Ez egy hosszú és különösen nehéz tárgyalási folyamat volt, amely jóval tovább tartott, mint azt bárki szerette volna. Tudom, hogy ezzel csalódást keltettünk és frusztráltunk olyan embereket, akik számos módon támogatják az NHL-t.”

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 2-3 BVÉGE
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
május 3., péntek
VB 19:30 HUNITA 
    • SPORT 1
május 4., szombat
VB 19:30 HUNSLO 
    • SPORT 2
Partnerünk
Archívum