Ki jut a MOL Liga rájátszásába?

   

Egyre kiélezettebb a harc a MOL Liga rájátszásába jutásért. Az alapszakasz kétharmadánál a Dab.Doclert követő 4 csapat majdnem úgy áll, mint a szezon legelején, alig van köztük különbség. Hogy az alapszakasz végére milyen különbségek alakulhatnak ki a csapatok között, az megjósolhatatlan. Néhány táblázattal segítünk a számolgatásban, esélylatolgatásban az erre fogékony szurkolóknak.

Az Érsekújvár jelenleg 58, a Miskolc és a HSC 55-55 pontos, a Brassónak 52 pontja van. Még szorosabb a verseny közöttük a vesztett pontokat tekintve. A Miskolc és a HSC 41-41, az Érsekújvár és a Brassó 44-44 pontot vesztett. Minden valószínűség szerint a már-már teljes biztonsággal playofftagnak tekinthető Dab.Docler mellett négyük közül három csapat kerülhet be a rájátszásba, és egyikük kimarad. Éppen ezért kiemelkedően fontosak az egymás elleni mérkőzéseken elért eredmények, és persze az sem mindegy, ki hány bravúrt tud bemutatni, illetve hányat bakizik a mezőny másik három csapata elleni meccseken.

Fotó: Mudra László (jegkorongblog.hu)

 

Ezért is fontos rögzíteni, kinek milyen meccs van még hátra:

Dunaújváros: FTC (i), HSC (o), Miskolc (i), Érsekújvár (o), UTE (i), HSC (i), Brassó (i), HSC (o), UTE (o), Érsekújvár (i), FTC (o), FTC (i), Brassó (o), Érsekújvár (i), Brassó (i), HSC (i). 6 otthon, 10 idegenben,

Érsekújvár: Brassó (o), UTE (o), Dab.Docler (i), Miskolc (o), Brassó (i), HSC (i), Brassó (o), Miskolc (i), Dab.Docler (o), HSC (o), FTC (i), Dab.Docler (o), Miskolc (o), UTE (i). 8 o, 6 i

Miskolc: Brassó (o), FTC (o), Dab.Docler (o), UTE (i), Érsekújvár (i), UTE (o), FTC (i), HSC (o), UTE (i), Érsekújvár (o), Brassó (i), HSC (i), Brassó (o), FTC (o), Érsekújvár (i), UTE (i). 8 o, 8 i

HSC Csíkszereda: UTE (i), Dab.Docler (i), Brassó (i), FTC (o), Dab.Docler (o), Érsekújvár (o), Miskolc (i), Dab.Docler (i), FTC (i), UTE (o), Miskolc (o), Érsekújvár (i), UTE (i), Brassó (o), FTC (o), Dab.Docler (o). 8 o, 8 i

Brassó: Miskolc (i), Érsekújvár (i), HSC (o), FTC (o), Érsekújvár (o), Dab.Docler (o), Érsekújvár (i), FTC (i), Miskolc (o), UTE (o), Miskolc (i), Dab.Docler (i), UTE (i), HSC (i), Dab.Docler (o), FTC (o). 8 o, 8 i

Ferencváros-ESMTK: Dab.Docler (o), Miskolc (i), Brassó (i), HSC (i), Miskolc (o), UTE (i), Brassó (o), HSC (o), Dab.Docler (i), Dab.Docler (o), Érsekújvár (o), Miskolc (i), Újpest (o), HSC (i), Brassó (i). 7 o, 8 i

UTE: HSC (o), Érsekújvár (i), Miskolc (o), Dab.Docler (o), Miskolc (i), FTC (o), Miskolc (o), Dab.Docler (i), HSC (i), Brassó (i), HSC (o), Brassó (o), FTC (i), Miskolc (o), Érsekújvár (o). 9 o, 6 i

A 2?5. helyen álló csapatok küzdelmét az egymás elleni eredményeikkel is megpróbáltuk jellemezni. Ehhez egy olyan minitabellát készítettünk, amely csak a négy csapat egymás elleni eredményeit tartalmazza. Ezt láthatják alább.

(M: mérkőzés, GY: győzelem, HGY: győzelem hosszabbításban vagy szétlövésben, HV: vereség hosszabbításban vagy szétlövésben, V: vereség, GF: lőtt gólok, GA: kapott gólok, GD: gólkülönbség, P: pontok száma, %: százalékos teljesítmény)

Mint látható, a középmezőny egymás elleni eredményei éppoly kiegyensúlyozottak, mint a teljes mezőnyben elért eredményeik. Néhány pontos különbség van csak a csapatok között. Mind a megszerzett pontokat, mind pedig a százalékos teljesítményt illetően a Miskolc a listavezető, érdekes, hogy eddig a legtöbbet a HSC Csíkszereda vesztette a négy csapat egymás elleni küzdelmeiben.

A négyek egymás közötti meccseiken igen jól használják ki a hazai pálya előnyét. Hárman is 75% feletti teljesítményre voltak képesek, közülük az újonc Érsekújvár csarnoka a legnagyobb erődítmény egyelőre. A Brassó korábbi hullámvölgye nyomokat hagyott ezen a táblázaton is.

Idegenben fordul a kocka. A lista élén a Miskolc található, második a Brassó, meglepetés, hogy ebben a műfajban a HSC Csíkszereda a százalékos teljesítményt illetően tisztes távolságra a többiektől utolsó. Szerencséjük a csíkiaknak, hogy már csak háromszor látogatnak közvetlen vetélytárshoz az alapszakaszban.

Nézzük meg csapatonkénti bontásban, hogy melyik klubnak ki ellen ment a legjobban hazai jégen. A HSC mérlege a Brassó ellen a legjobb:

A miskolciak hazai jégen még hibátlanok az Érsekújvár ellen, viszont vasárnapi vendégükkel szemben az eddigiek alapján teljesen egyformák az esélyek:

Érsekújváron a HSC számára nem termett babér:

Brassóban pedig az Érsekújvár eddig jobban szerepel, mint vendéglátói.

Érdekes kérdés, hogy ki fog előrébb végezni abban az egyáltalán nem valószínűtlen esetben, ha a négy csapat közül néhány között pontegyenlőség alakul ki. A versenykiírás szerint ilyenkor az érintett csapatok közötti összevetés dönt. Egy minitabella készül az érintett csapatok egymás elleni mérkőzéseiből (olyan, mint cikkünk első táblázata), és az alábbi szabályok szerint határozzák meg a sorrendet:

“Csapatok helyezésének megállapítása:

  • szerzett pontok alapján
  • azonos pontszám esetén: egymás ellen szerzett pontok alapján
  • azonos egymás ellen szerzett pontok esetén: egymás elleni gólkülönbség alapján
  • azonos egymás elleni gólkülönbség esetén: egymás ellen lőtt több gól alapján
  • ha ezután is azonos: az összes mérkőzés gólkülönbsége alapján
  • ha ezután is azonos: az összes mérkőzésen lőtt több gól alapján”

Vizsgáljuk meg, hogy melyik csapat hogy áll jelenleg a vetélytársak elleni páros összevetésekben.

Mint látható, a páros összevetésekben jelenleg csak az Érsekújvár jobb egyértelműen két ellenfelénél is a szerzett pontok alapján, de természetesen még rengeteg változás lehet, hiszen a HSC hat, a másik három csapat pedig nyolc-nyolc meccset játszik még közvetlen vetélytársai ellen is.

Jósolni tehát lehetetlen, de az biztos, hogy korábban magyar bajnokságban sosem látott izgalmak várnak a csapatokra és a szurkolókra is a február 25-ig tartó alapszakasz befejezéséig.

Cimkék:

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
május 3., péntek
VB 19:30 HUNITA 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum