Orosz győzelem a rangadón

 

Meglepetéssel kezdődött a junior vb harmadik napja Ufában. A finn-cseh párharcot az utóbbiak nyerték, elsősorban jó helyzetkihasználásuknak köszönhetően. Az első harmad két cseh gólt hozott, és a végjátékig egy gólnyit sikerült is megőrizni ez előnyből. Hogy mentsék a menthetőt, a finnek lehozták a kapust a vége előtt kicsit több, mint egy perccel, de ebből a csehek szereztek gólt, a vége 3-1 lett a javukra.

Négy második harmadbeli gól segített Kanadának megnyerni a meccset az okosan játszó szlovákok ellen. Jól kezdtek a szlovákok, hamar veetést szereztek, és egy kanadai játékosnak végleges fegyelmivel el is kellett hagynia a pályát. Az előnyből tovább nőtt a szlovák előny, meglepő 2-0-val zárult az első 20 perc. Hamar jött a kanadai szépítés, de ezt egy újabb veszélyes kanadai megmozdulás követte 5+20-ért, majd még egy kisbüntetés jött, és ebből a szlovákok visszaállították a kétgólos előnyt. A kanadaiak lendületét két szlovák kiállítás hozta meg, az előnyből gól lett, majd kisvártatva már egyenlő volt az állás. Még a harmad vége előtt fordítottak az észak-amerikaiak, és az utolsó 20 perc első harmadában szerzett újabbb két góllal a számokat tekintve biztos, 6-3 arányú győzelmet arattak a kitűnően játszó szlovák csapat ellen. A fegyelemmel viszont tennie kell valamit Stephen Spott szövetségi kapitánynak, mert sorban kapják a szigorú büntetéseket játékosaik.

Nagyon megizzadt a jóval esélyesebbnek tartott svéd válogatott a svájciak ellen. A helvétek szereztek vezetést a 15. percben, amelyet a svédek a 31. percben egyenlítettek ki. Nem sokáig örülhettek azonban, másfél perc múlva már újra a svájciaknál volt a vezetés. A 47. percben sikerült újra egyenlíteni, és mivel sem a rendes játékidőben, sem a hosszabbításban nem esett gól, következtek a rávezetések. Ezt a skandinávok lőtték jobban, büntetőkkel 3-2-re nyertek.

A nap szuperrangadóját az oroszok és az amerikaiak játszották egymással, természetesen telt ház előtt. Hamar veetést szereztek a házigazdák, ameyet az aktívabb amerikaiak csak a második harmad közepén tudtak kiegyenlíteni. A harmadik harmad 5. percében azonban az orosz válogatott újra megszerezte a vezetést, és sikerrel meg is őrizte azt a meccs végéig, így 2-1-es győzelmével rendkívül értékes 3 ponttal gazdagodott.

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 2-3 BVÉGE
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
május 3., péntek
VB 19:30 HUNITA 
    • SPORT 1
május 4., szombat
VB 19:30 HUNSLO 
    • SPORT 2
Partnerünk
Archívum