Nagyon szívesen védenék a magyar válogatottban

   

November hónapban a csapatok edzői Peter Sevelát választották a Mol Liga legjobb játékosának a nemzetközi bajnokság edzői. A 29 éves szlovák kapus a negyedik szezonját tölti Dunaújvárosban, a Dab.Docler kapuját közel 94%-os hatékonysággal védi, a Mol Ligában idén 95 felett jár. Ez nem meglepő, korábban a szlovák élvonalban is 90-91%-kal fogott.

2003-ban A csoportos junior-világbajnokságon a szlovák válogatott első számú kapusaként 93,3%-os teljesítményt nyújtott, az 5. helyre vezette északi szomszédunkat. A torna második legjobb kapusa volt, olyanokat előzött meg, mint Marc-Andre Fleury vagy Kari Lehtonen.

? Nem érzi úgy, hogy a csapat és személy szerint ön kinőtte a Mol Ligát?

? Azért emelkedünk ki ennyire a mezőnyből, mert a csapat magja már nagyon régen együtt van. Ehhez jött még hozzá az elmúlt évek kiemelkedő edzésmunkája, ami Stephan Lundh érkezésével új dimenziókat kapott. Jövőre jobb lenne egy erősebb bajnokságban játszani, mert ez lehet a további fejlődés záloga. Személy szerint nekem is csak azért mehet jobban a védés, mert egyre jobb az összhang a védelemmel és mert folyamatosan érzem az edző bizalmát.

Fotó: Mudra László (dabdocler.hu)

 

? Idén töltötte be 29. életévét. Vannak még komolyabb tervei?

? Terveim mindig vannak, a legfontosabb ezek közül az, hogy napról napra jobban védjek. A következő napon mindig többet akarok teljesíteni, mint az azt megelőzőn. Ez hajt előre, csak így lehet folyamatosan jobb és jobb teljesítményt nyújtani.

? Elégedett az idei teljesítményével?

? Igen, elégedett vagyok. Ha a tabellára nézek, akkor nincs miért szemrehányást tennem magamnak vagy a csapatnak. Ez természetesen nem jelenti azt, hogy mindennel elégedett vagyok, vagy hogy ne lehetnék képes még jobb teljesítményre. Ehhez az kell, hogy folyamatosan dolgozzunk tovább. Nincs az az előny az alapszakaszban, amit ne lehetne elveszíteni a rájátszásban. Azon dolgozunk, hogy az év eddigi részében megszerzett meggyőző fölényt a szezon végéig megőrizzük.

? Mindenhol ilyen jó volt a kapcsolata a közönséggel?

? Szlovákiában mindig a kapusok állnak a legközelebb a közönséghez. Ott bevett szokás, hogy a kapus egy győztes meccs után együtt ünnepel a közönséggel, valamilyen egyéni koreográfia alapján. Valaki hason csúszik, valaki táncol, valamit mindenki kitalál, és természetesen a közönség is nagyon szereti ezt. Meg is lepődtem, hogy ez Magyarországon nem volt szokás, de úgy látom Dunaújvárosban hamar hozzászoktak.

? Negyedik éve játszik Magyarországon, itthon érzi itt magát?

? Majdnem teljesen itthon érzem magam, a társak, a város befogadott. Egyedül a magyar nyelvvel vannak még problémáim, elég nehéz nyelv, sajnos a tanulás nem megy olyan könnyen, mint szeretném. De az öltözőben mindenki beszél angolul, úgyhogy a hoki szempontjából ez nem jelent problémát, és ez a legfontosabb.

? 2014-ben magyar válogatott lehetne. Gondolkodott már erről?

? Természetesen már felmerült bennem, de ez egyelőre még elég messzinek tűnik. Mivel a 2002/03-as szezonban én védtem a szlovák válogatott kapuját a junior-világbajnokságon, ezért négy évet kell megszakítás nélkül Magyarországon játszanom, hogy ez egyáltalán felmerülhessen. Most töltöm a negyedik évemet Dunaújvárosban, így lassan komolyabban is el kell kezdenem gondolkodni azon, hogy megszerezzem a magyar állampolgárságot. Mert ha igényt tartanak rám, nagyon szívesen védeném a magyar válogatott kapuját. Szép lenne, ha erre már 2014-ben sor kerülhetne, óriási motivációt jelentene ez számomra.

 

A játékunkban Peter Sevelára szavazók közül Kicsi Tsige nyerte a sorsolást, a következő hazai Mol Liga-mérkőzés előtt reményeink szerint két díj is gazdára talál.

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
május 3., péntek
VB 19:30 HUNITA 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum