Az UTE pontot rabolna Dunaújvárosban

   

Egyetlen csapattól nem sikerült eddig pontot szereznie az UTE-nek az idényben, ez pedig a Dab.Docler. Pénteken este hatkor Dunaújvárosban hatodszor próbálhatja meg a lila-fehér alakulat a pontszerzést. Az eddigi mérkőzéseken általában egyértelmű eredmények születtek, a péntek esti összecsapás esélyese is Stephan Lundh csapata, amelynek legnagyobb ellensége saját maga lehet, amennyiben félvállról veszi a vendégeket. Virág Tamás már legutóbb sem játszhatott, egyelőre 5 hét kényszerpihenővel bíztatják az orvosok. Új fiú is debütál a hazaiaknál, a frissen igazolt Peter Huba kerülhet a csapatba. Az idény eddigi öt mérkőzésének mérlege dunaújvárosi szempontból 5 győzelem a rendes játékidőben, 32 lőtt és 8 kapott gól.

“A legnehezebb, azt elérni, hogy a játékosok a mezőnyben hátrébb álló csapatok ellen, mint az UTE, vagy a Fradi, ne úgy menjenek ki a jégre, hogy itt nem kell sokat tenni a győzelemért – nyilatkozta Stephan Lundh, az Acélbikák edzője. – Pedig az Újpest is sokat fejlődött tavaly óta, amikor nem vettük komolyan őket, mindig tartották a lépést velünk. Az ilyen meccseken mindenki sok gólt, könnyű győzelmet vár. Ehhez azonban nagyon koncentráltan, hatékonyan és keményen kell játszani és természetesen komolyan kell venni az ellenfelet. Új védőnk, Peter Huba Chvatallal lesz egy sorban, Fabian Lundh azonban nem játszik, mert mert legutóbb megsérült. A kapuban Kiss Tamás kezd pénteken.”

“A DAB az egyetlen csapat, akitől még nem sikerült pontot rabolnunk idén, úgyhogy ez lesz a célunk pénteken – áll Ancsin János nyilatkozatában. – A ligában a Dunaújváros ellen a legnehezebb a pontszerzés, de bízom a csapatomban. Jó formában vagyunk, jó meccset szeretnénk játszani. “

Dab.Docler–UTE 5-3

   

Jól tartotta magát az UTE a Dab.Docler ellen, de ez nem ért pontot, a jobb erőkből álló hazaiak bedarálták ellenfelüket. A bemelegítéskor Galanisz meghúzódott, így végül inkább pihentették, és Erdélyi Péter varrataival is problémák támadtak, így ő sem léphetett pályára a tervekkel ellentétben. Peterdi szerzett vezetést a hazaiaknak a 7. percben, ezt Virág Csaba egyenlítette ki kicsivel az első szünet előtt. Papp Viktor a 26. percben visszavette a hazai előnyt, amelyet Németh P. egyenlített ki nem sokkal később. A 33. percben két friss igazolás iratkozott fel a kanadai táblázatra, Lundh első gólját, az elsőmeccses Huba pedig első gólpasszát hozta össze emberelőnyben. Fordulás után Pavuk duplájával már tekintélyesre nőtt az előny, ám az 58. perc elején Kovács Viktor révén két gólra felzárkózott a vendégcsapat. Több gól nem esett, szoros meccsen nyert a Dab.Docler, és továbbra is fölényesen vezeti az alapszakaszt.

Fotó: Mudra László (dabdocler.hu)

Stephan Lundh, Dab.Docler: Vezetjük a tabellát, és ilyenkor mindenki azt hiszi, könnyen jönnek a győzelmek. Az UTE nagyon okosan játszott, mi meg pocsékul kezdtünk. A második harmadra feljavultunk, de az UTE kapusa kiválóan védett. A mai este legnagyobb tanulsága, hogy az ilyen mérkőzéseken is maximális összpontosításra és erőbedobásra van szükség. Peter Hubával nayon meg vagyok elégedve. Egyetlen közös edzéssel állt be a csapatba, mégis jól oldotta meg a feladatát. Jól képzett, jól korcsolyázik, jól passzol, hideg fejjel gondolkozik, nagyon jó játékos és nagy erősítés a csapatunknak.”

Fekti Bálint, UTE: Nagyon rossz időben jöttek a kiállításaink, mindig megtörték a csapat megszerzett lendületét. Ráadásul a speciális játékokban sem voltunk ma túl sikeresek. Jó volt a kapusteljesítményünk, becsülettel megharcoltunk, megküzdöttünk a jó eredményért, ez ma ennyire futotta.

Erste Liga, Dunaújvárosi Jégcsarnok, 500 néző. Játékvezetők: Varjú, Haszonits, Abonyi, Márkus.
Kiss T.: 90,0% (Sevela)
K
Hajek: 90,9% (Pleszkán)
Lindgren, Kiss D., Szappanos, Papp V., Pavuk
1
Bereczki, Kovács, Szirányi, Pál
Huba, Chvatal, Lundh, Somogyi, Kiss Á.
2
Zalavári, Sommer, Virág Cs., Szajbert, Németh
Tőkési, Hüffner, Azari, Peterdi, Gröschl
3
Garbacz, Farkas, Dömötör, Ódry, Pichler
Nagy R., Szabados, Papp Cs.
4
Reiter, Fekti, Jankovics
Stephan Lundh, Szilassy Zoltán
E
Fekti Bálint, Janne Sinkkonen
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
1-0 06:05 DAB Peterdi Azari Gröschl
1-1 18:39 UTE Virág Cs. Németh Szajbert
2-1 25:41 DAB Papp V. Szabados Papp Cs.
2-2 29:17 UTE Németh Virág Cs. Szajbert
3-2 32:57 DAB PP Lundh Huba Chvatal
4-2 44:57 DAB PP Pavuk Szappanos Kiss D.
5-2 52:50 DAB Pavuk Szappanos Lindgren
5-3 57:05 UTE Kovács Pál
55 Kapura lövések száma 30
6 Kiállításpercek 8
Cimkék: , , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
május 3., péntek
VB 19:30 HUNITA 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum