Ez egy hatpontos siker volt

 

“Ez nem egy hárompontos, hanem egy hatpontos siker volt, úgyhogy le a kalappal a csapat előtt ? értékelte a látottakat Milan Novy, a Patriot elnöke, korábbi csehszlovák legenda. ? Új klubként nagyon nehéz dolgunk van ebben a ligában, de biztos vagyok abban, hogy a tanulóévünkben is sikerül bennmaradnunk. Játékosként sokat játszottam oroszok, illetve akkor még szovjetek ellen, így jól ismerem az orosz jégkorongkultúrát. Borzasztóan nehéz ellenük, de tudom, mi kell ahhoz, hogy meg tudjuk verni őket.

Nagyon örülök, hogy a Patriotnál dolgozhatok, együtt a vezetőedzővel, Igor Tóth-tal. Vele és persze az egész edzői stábbal sokat beszélgetünk, csakúgy, mint az elemzőkkel és a játékosokkal. Együtt próbáljuk meg kitalálni, hogy mi vezethet eredményre egy-egy mérkőzésen, ugyanis nálunk nem az elnök vagy a vezetőedző személyén van a hangsúly, hanem azon, hogy mindannyian együtt, közösen alkotjuk ezt a csapatot.”

A Nemzetközi Jégkorong Szövetség Hall of Fame-jébe is beválasztott kétszeres világbajnok, olimpiai ezüstérmes játékos elnökként az edzői munkába is besegít.

A szerdai második mérkőzés kapcsán már az említett vezetőedző, Igor Tóth mondta el a véleményét: “A Junoszty játékosai egészen biztosan felszívják magukat szerdára, Fehéroroszországban is megújulva jöttek ki a második meccsre. Most ez nem okozhat gondot, úgy gondolom, odakint megtanultuk, hogyan kell kezelni az ilyen helyzeteket. A játékosokat már elküldtem regenerálódni a pályára, holnap délelőtt pedig újra átmozgatom őket. Nagyon fontos meccsen nyertünk ma, de holnap is 0-0-ról kezdünk, úgyhogy ki kell ürítenünk a fejeket, és arra gondolni, hogy szerdán már új nap van, és mi pedig egy új meccset játszunk.”

A két csapat eddigi három meccse alapján biztosra vehető, hogy a szerdai összecsapás is kiváló lesz. Eddig a Patriot vezet 2-1-re, fontos, hogy a harmadik győzelem is meglegyen.

Nemes Benjámin kedden nem szerzett pontot, de Tóth mester megdicsérte a magyar centert, aki nagy küzdelemre számít szerdán is. Mint mondta, nagyon örül a megszerzett három pontnak, de nekik hat pont kell, és be is gyűjtik azt.

Aki 2012-ben szeretne Budapest MHL-meccset nézni, annak szerdán ki kell látogatnia a Jégpalotába, ugyanis a Patriot legközelebb január közepén játszik hazai pályán.

Cimkék: , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 2-3 BVÉGE
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
május 3., péntek
VB 19:30 HUNITA 
    • SPORT 1
május 4., szombat
VB 19:30 HUNSLO 
    • SPORT 2
Partnerünk
Archívum