A HSC és a Brassó felfelé lóg ki

   

Öt mérkőzést játszottak a héten a román bajnokságban, a felén is túlvan már az alapszakasz. A Progym nyitotta a hetet a Galacon túlórában elért 5-4 arányú győzelmével, majd a válogatott zömét adó HSC Csíkszereda és a Brassó következett. A válogatottjaik segítségével Japánból visszatérve és a magyarországi túrára indulás előtt előbbi csapat idegenben verte a Steauát 5-2-re, az utóbbiak pedig a csíkszeredai fiatalokat szintén idegenben 10-2-re.

Szombaton a Progym a Steaua ellen Bukarestben  lépett jégre. A gyergyóiak jobban kezdték a meccset, hisz az első harmad végén vezettek 2-0-ra, majd utána nem tudták hozni a saját játékukat, és simán kikaptak 5-2-re.

Farkas Csaba, a gyergyóiak edzője így értékelt a meccs után: “Ugyanolyan ritmusú mérkőzés volt ez is, mint amit otthon megnyertünk, a különbség annyi volt, hogy nem volt a hátunk mögött több száz ember, aki tolt volna előre. Elképesztően tudja motiválni a fiúkat a szurkolás, a drukkerek pótolni tudják azt a 15 % hiányosságot, amivel rendelkezünk az ellenfélhez képest. A hazai meccseken a játékosok mindig alig várják, hogy csere után visszamehessenek a jégre, rendkívül motiváltak.”

Ugyanaznap Galacon játszott a csíkszeredai ISK, és nagy meglepetésre simán kikapott a Duna-partiaktól. A csíki fiataloknak ez volt az idei első meccsük a Dunarea ellen. A galaciak már a meccs elején biztosra akartak menni, ezért az első harmadban 4-1 elhúztak. Végül 10-1 lett a végeredmény, ez mindenképpen nagyobb arányú vereség, mint amit vártak a szurkolók.

Keddtől vasárnapig újabb adagot játszanak le az alapszakaszból, összesen 6 összecsapásra kerül sor. A legnagyobb érdeklődés minden bizonnyal a HSC-Brassó meccset övezi majd, ezt 23-án, pénteken rendezik meg. A táblázatot most a Brassó vezeti, ők és a HSC külön kategóriát jelentenek a mezőnyben. Következik a Steaua, majd nagyon együtt a Galati, a HSC-farm és a Progym, messze leszakadva utolsó a pont nélküli Sportul Studentesc.

Cimkék: ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 2-3 BVÉGE
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
május 3., péntek
VB 19:30 HUNITA 
    • SPORT 1
május 4., szombat
VB 19:30 HUNSLO 
    • SPORT 2
Partnerünk
Archívum