Elvesztegettünk 20 évet

   

De most már jó úton járunk! ? mondja Olekszandr Kulikov, az ukrán válogatott szövetségi kapitánya. Merre tovább, ukrán hoki? Kijevben is olimpiai előselejtezőt játszanak a hétvégén, a házigazdák a lengyelekkel, az észtekkel és a spanyolokkal találkoznak. Ennek apropóján készített interjút a eurohockey.com a szövetségi kapitánnyal, aki április óta irányítja szomszédunk válogatottját.

“Nyár végén rengeteg játékost kipróbáltunk, most már az utolsó szűkítésnél járunk: ki kivel mozog együtt legjobban egy sorban, hogyan álljanak fel a speciális egységek. Felkészülésként két mérkőzést játszottunk Fehéroroszországgal, amiért köszönettel tartozunk nekik. Az első meccsen kikaptunk 2-1-re, a második 2-2-es döntetlennel zárult.”

Ukrajna az előselejtező első számú esélyesének számít, annál is inkább, mert a kerethez csatlakoznak az NHL-es és KHL-es klasszisok. Előbbiek közül sajnos Ponikarovszkij és Fedotenko is sérült, játékuk bizonytalan. Utóbbiak közül Kaszjancsuk és a többi Donbassz-játékos lehet a vezéregyéniség. Az elmúlt évek mélyrepüléséről szólva a kapitány elmondta: “Ott vagyunk, ahol az elmúlt 20 év teljesítményének köszönhetően megérdemeljük. Nem egy vagy két elveszített mérkőzés miatt tartunk itt, hanem mert évek óta nem fejlődünk. Ezelőtt az ukrán hoki egyet jelentett a Szokol Kijevvel, mára felépítettünk egy hazai bajnokságot, ami nagyon fontos. Nincsenek sztárjátékosaink, de vannak olyan hokisaink, akik képesek jó eredményeket elérni. De nem áltathatok senkit azzal, hogy ezentúl most már megverünk mindenkit. Időre és türelemre van szükségünk, ezalatt pedig igyekszünk nem visszaélni szurkolóink bizalmával.”

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
május 3., péntek
VB 19:30 HUNITA 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum