Máris újabb örökrangadó

   

A Mol Liga pénteki fordulójában rendezik a szezon harmadik meccsét az FTC és az UTE között, ezúttal Pesterzsébeten. Az UTE-nak eddig felemás a mérlege, hiszen az első összecsapáson kétgólos vezetésről, büntetőkkel buktak el (ezt követően a Fradi olyan csapatok ellen is bemutatta szinte már védjegyévé vált hajráját, mint a DAB, az Érsekújvár vagy a Brassó). A múlt vasárnap rendezett újpesti visszavágó előtt éppen ezért nagyon fogadkoztak a lilák, de ez talán inkább bénítólag hatott a fiatal csapatra, mert sima 4-0-s vereséget szenvedtek ősi riválisuktól.

Dobos Tamás, FTC: “Öt nap alatt a második rangadóra készülünk, célunk, hogy az előzőekhez hasonlóan a pénteki meccset is megnyerjük. Ennek érdekében nem is változtattunk a felkészülésen. Nagyon jó az UTE, nem mehetünk biztosra ellene, nehéz mérkőzésre számítok. Van pár apróbb sérülés a csapatban, de Berta Ákos is játékra jelentkezett, valószínűleg pénteken már kezdő lehet. Konkrét sorösszetételt nem tudok mondani, de alapvető változásokat nem tervezek a csapat összetételében. Remélem, hogy azok a játékosaim, akik húzóemberek voltak az elmúlt mérkőzéseken, ezúttal is rendelkezésre állnak majd, és folytatják jó formájukat.” A Ferencváros ezúttal nem számíthat a sérült Meravy kapusra.

Ancsin János, UTE:  “Győzelmet várunk most már, szeretnénk végre három pontot szerezni. Ez lesz Linus Schellin harmadik meccse nálunk, reméljük, beváltja a hozzá fűzött reményeket, már egyre jobban játszik. Úgy néz ki, a frissen igazolt Fekti Ádám is játszhat pénteken. Tőle is sokat várunk.  A sok vereség után elszántabbak lettünk, de izgulok, nehogy görcsössé váljon az egész játékunk. Ódry az egyetlen sérültünk, a többiek vállalják a pénteki mérkőzést.”

Ferencváros–UTE 3-4

   

Fordulatos, izgalmas mérkőzésen megszerezte a szezon első győzelmét az UTE, ráadásul legnagyobb riválisa otthonában. A meccs hőse Pleszkán kapus volt.  Nagy iramban kezdtek a csapatok, a hazaiak hamar fölényt harcoltak ki. Nem is volt meglepő, hogy a 16. percben Dancsfalvi megszerezte a vezetést. Igaz, ehhez az is kellett, hogy Géczi kékvonalas lövése Pleszkán előtt két védőn is irányt változtasson. A második harmad elején aztán egy bulit hozott el a Ferencváros, a korong Kisshez került, aki kapásból bődöletes gólt ragasztott a jobb felső sarokba. Pillanatokon belül érkezett az egyenlítés, Fekti cselezte be magát a kapu elé az alapvonalon, és a kapuval szemben a keresztvas alá emelt. A 26. percben egy rossz csere miatt rövid időre kettős emberelőnybe kerültek a vendégek, és bár abból még nem született gól, de az első büntetés letelte után kicsivel egy lövés után oldalra lecsorgó korongot Farkas emelt nagyon éles szögből a kapuba. Folytatódtak a ferencvárosi kiállítások, kettős emberelőnybe került ismét az UTE, és ezúttal Pichler révén sikerült is kihasználni ezt, így hét perc alatt fordított a vendégcsapat.

A meccs félidejétől hihetetlen hét és fél perc kezdődött. Sorra szedték össze a vendégek a kiállításokat, így 30:51 és 38:21 között folyamatosan emberhátrányban volt az UTE, ebből két és fél percet két emberrel kevesebben játszott. A Ferencváros számos helyzetet kialakított, de a lilák játékosai elképesztő védőmunkát mutattak be. Vagy blokkolták a lövéseket, vagy Pleszkán védett, vagy sikerült az üres kapus helyzetet is kihagynia a ferencvárosiaknak.  Több gól nem esett ebben a harmadban, egy gólos vendégvezetéssel fordultak a csapatok.

Fordulás után is folytatódott a ferencvárosi fölény, de az újpesti védőmunka kifogástalan volt. Az 54. percben Hegyi távoli lövése előre jött le Pleszkánról, Revák és Gergely egyszerre mozdult, utóbbi kotorta a korongot a hálóba. Mivel több gól nem esett, jöhetett a hosszabbítás. Ez kicsivel kiegyenlítettebb játékot hozott, gólt azonban nem. A büntetők első körében egy-egy találat esett, Farkas és Borbás volt eredményes. Említést érdemel Szőke produkciója Reiter büntetőjénél, a hason fekvő kapus, korcsolyával, sarokkal húzta ki a korongot a kapu elől. Döntést a hatodik pár hozott, ekkor Reiter túljárt Szőkén, ezzel az UTE rendkívül izgalmas mérkőzésen megszerezte első győzelmét, éppen legősibb ellenfele otthonában.

fotó: Pap Gábor, Ferencváros-ESMTK

Erste Liga, Pesterzsébet Jégcsarnok , 300 néző. Játékvezetők: Mayer, Varjú, Juhász, Gangel.
Szőke: 83,3% (Muzsik)
K
Pleszkán: 94,2% (Hajek)
Győri, Erdélyi, Gergely Csaba, Dancsfalvi, Pilcsik
1
Zalavári, Maklári, Kovács, Szirányi, Pál Zoltán
Lencsés, Géczi, Borbás, Kiss, Saliji
2
Vecaj, Sommer, Schellin, Pichler, Farkas
Hoffmann, Hrajnoha, Feil, Hegyi Á. Z., Fekecs
3
Bereczki, Dorner, Meretei, Dömötör, Szajbert
Revák, Horváth D., Léránt, Hegyi D., Fodor Zoltán
4
Garbacz, Németh P., Fekti, Reiter, Jankovics
Dobos Tamás, Horváth Csaba
E
Fekti Bálint, Sinkkonen Janne
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
1-0 15:45 FTC Dancsfalvi Pilcsik Géczi
2-0 21:01 FTC Kiss Borbás
2-1 21:39 UTE Fekti
2-2 25:50 UTE PP Farkas
2-3 27:09 UTE PP2 Pichler Farkas Vecaj
3-3 53:14 FTC PP Gergely Csaba Hegyi Á. Z.
3-4 65:00 UTE GWS Reiter
52 Kapura lövések száma 24
44 Kiállításpercek 24
Cimkék: , , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
május 3., péntek
VB 19:30 HUNITA 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum