Soha nem látott erősségű AHL

   

Pénteken megkezdődtek az American Hockey League küzdelmei, amelyben a lockout miatt közel 70 NHL-es játékos szerepel. Az AHL-t általában is az NHL előszobájának tartják, ahol a leendő topjátékosok kipróbálhatják magukat, de különösen igaz ez ebben az idényben, amikor a lockout miatt rengeteg NHL-játékost küldtek klubjaik AHL-es farmcsapataikhoz. Nem csak már befutott sztárokról van szó, mint Ryan Nugent-Hopkins, Jordan Eberle vagy Oliver Ekman-Larsson, de számos jövőbeni tehetségről is. Például olyan európai játékosokról, mint Granlund vagy Paajarvi. A tételes lista itt tekinthető meg.

Szám szerint a legtöbb játékost ? ötöt-ötöt ? a Minnesota és az Edmonton küldött farmcsapatához, a Houstonhoz és az Oklahoma Cityhez. Előbbi csapatban olyan nevek erősítik a keretet, mint a már említett Granlund, az Elitserien-bajnok, tavaly az év újoncának választott Johan Larsson, a 19 évesen szintén Elitserien-győztes és junior világbajnok védő, Jonas Brodin, vagy az amerikai juniorválogatottal vb-bronzérmes Charlie Coyle és az olasz válogatottban a budapesti vb-n ellenünk is játszó Giulio Scandella öccse, Marco Scandella. Az Edmonton sem kisebb neveket tett le farmcsapatához, az Oklahoma Cityhez, kezdve a névsort a 147 NHL-meccsén 119 pontig jutó Jordan Eberlével és a 2010/11-es szezonban a CHL legnagyobb draft-várományosa díjjal jutalmazott Ryan Nugent-Hopkins-szal. Mellette olyan európai tehetségek erősítik a csapatot, mint a 19 évesen VB All-Star csapattagnak választott svéd Magnus Paajarvi, a finn Teemu Hartikainen és a kanadai Justin Schultz.

Szintén 5 játékost küldött a Buffalo AHL-es farmcsapatához, a Rochesterhez, köztük a lett tehetséget, Zemgus Girgensonst, vagy a tavalyelőtt WHL-bajnok, a védő létére 59 meccsen 72 pontig jutó Brayden McNabbet. Négy NHL-játékos fog szerepelni az Islanders, a Chicago, a Tampa és a Phoenix keretében. Nincs NHL-es múltja, de mindenképpen figyelemre méltó Vlagyiszlav Namesztnyikov esete, aki a Tampa framcsapatában, a Syracuse-ban kezdi a szezont. Az amerikai-orosz kettős állampolgár Namestnikovot első körben draftolta a Tampa 2011-ben, az előző két szezont az OHL-es London Knightsnál töltötte. Érdekesség, hogy apja, Jevgenyij Namesztnyikov szintén rendelkezik NHL-es tapasztalattal, 43 mérkőzésen szerepelt a Vancouver, az Islanders és a Nashville színeiben. Fia lehet az első második generációs orosz játékos, aki szerepel az NHL-ben. A család nem szűkölködik a tehetséges játékosokban, hiszen a játékos nagybátyja egy bizonyos Vjacseszlav Kozlov és Ivan Novoszelcev. Előbbi 1182, utóbbi 234 NHL-meccsen szerepelt.

A pénteki első játéknap egyik rangadóján, a Syracuse-Rochester meccsen, ahol összesen kilenc NHL-es szerepelt, a vendégek 1-4-ről fordítva nyertek 6-5-re.

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
május 3., péntek
VB 19:30 HUNITA 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum